Derfor skal du ikke selv gå i krig med at dybderense din hud!

0

Vi kender det alle sammen, huden ser grå og kedelig ud og der har ophobet sig urenheder i næsefløjene eller andre steder i ansigtet. Urenheder og bumser er en rigtig party pooper, der kan sætte en dæmper på selv den bedste dag.

Sund og ren hud

GO Beautys skønhedsredaktør Camilla Bauer er uddannet kosmetolog og ved derfor hvad det kræver at holde huden sund og ren, men også hvad der er NO GO når det kommer til hudpleje rutiner.

Burde alle få dybderenset huden?

Som udgangspunkt kan det variere meget. Har man en fin hud med små porer har man ikke lige så stort behov for dybderens som en fedtet hudtype med store porer. Nogle hudtyper har mere brug for det end andre, mens nogle i perioder kan opleve at behovet er større. Her er det vigtigt at nævne at en god renserutine har kæmpe betydning for hvordan din huds tilstand er.

Hvor ofte burde du få en dybderens?

Der er ikke noget facit når det kommer til hvor ofte du burde få dybderenset din hud. Men har du en fedtet hudtype, tendens til urenheder eller akne så anbefales det at du i hvert fald booker en ansigtsbehandling og får renset ud en gang om måneden.

Hvorfor skal du ikke selv dybderense sin hud?

Rigtig mange går i gang med selv at dybderense huden hvilket ofte resulterer i tydelige skader på huden. Hvis du ikke har de rigtige redskaber og metoder, så kan du hurtigt lave langt mere skade end gavn på huden. Hos en professionel kosmetolog har de specielle redskaber til at fjerne urenheder på de mest skånsomme måder. Huden gøres klar ved forbehandling, og kosmetologen arbejder med det rigtige lys og med en luplampe, der gør det nemmere at se hvor urenhederne gemmer sig.
dybderens-hos-kosmetolog
På klinikkerne er der meget fokus på hygiejne og der arbejdes med handsker så der ikke kommer skidt, snavs og bakterier ned i den åbne hud imens der arbejdes. Nogle gange kræver det f.eks. en lille nål, der skaber fri passage ned til urenheden, og ved at lave et lille kontrolleret ”hul” i huden kan kosmetologen nemmere og mere skånsomt trykke urenhederne ud.

Hvis du nu alligevel ikke kan holde fingrene væk, hvad så?

Hvis du ikke kan holde dine pillefingre væk, så er det utrolig vigtigt at du tænker på hygiejne og vasker dine hænder inden du går i gang. Jeg anbefaler ikke at du på noget tidspunkt har direkte kontakt hud mod hud, med det mener jeg, at du kan bruge to vatpinde og forsigtigt skubbe urenheden/hudormen ud. Du kan også bruge en vatrondel eller lidt toiletpapir om fingrene. ALDRIG brug neglene. Brug fingerspidserne stille og roligt.
Vigtigt er det, at du KUN arbejder på huden hvis der rent faktisk er noget at fjerne, hvis du f.eks. har en hvid presseklar urenhed. Hvis du har en rød ”knop”, en indre bums eller lignende skal du IKKE begynde at mase på huden. Du vil ikke få noget som helst ud af det, udover en længere proces med en urenhed som nu er ekstra irriteret, inficeret og måske oven i købet er blevet til et sår, der skal hele.

Hvad sker der hvis du ikke dybderenser huden?

Huden er som udgangspunkt et fantastisk organ, som er skabt til at udrense sig selv. Men afhængig af talg produktion, miljø, hormoner osv. kan du have større eller mindre problemer med urenheder. Det er ikke fordi der sker noget med huden hvis ikke den bliver dybderenset, men huden vil se mere grå og trist ud.
Hvis der ophober sig mange sorte hudorme i ansigtet kan det også se uhygiejnisk ud. Lider du af meget uren hud uden at gøre noget ved det, så er det i hvert fald tæt på umuligt at komme problemet til livs. Her bliver der selvfølgelig kigget på det enkelte individs madvaner, generelle livsstil osv., for der kan være mange årsager til urenheder og hudproblemer.

Hvad kan du gøre for at holde din hud ren og pæn?

For at gøre så meget af dit hjemmearbejde som muligt, så er der flere ting du selv kan gøre for at opretholde en sund hud med en fin udstråling.

  • Altid afrens dit ansigt morgen og aften. Vigtigst inden du går i seng! Vi bruger makeup og samtidig samler der sig skidt, snavs og forurening i løbet af dagen.
  • Sørg for at skifte dit sengetøj, specielt dit hovedpudebetræk jævnligt. Når vi sover sveder vi og der samler sig en masse bakterier og skidt i puden som vi gnider ansigtet rundt i om natten. Renser du ikke dit ansigt inden du skal i seng, så prøv at forestille dig hvor meget skidt og bakterier, der så er i puden. Ikke lækkert!
  • Sørg for at eksfoliere huden 1-2 gange om ugen. Ved at eksfoliere huden kommer du af med de døde hudceller og din hud vil opnå mest mulig glød og glans.

Book tid til din næste ansigtsbehandling og dybderens hos en kosmetolog nær dig
hvor end du befinder dig i landet >>

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

Leave A Reply