Få et sundt og glansfuldt hår med tips fra Gun-Britt

0

Hvis du ikke passer og plejer dit hår, så kan det hurtigt komme til at se tørt og glansløst ud – og det hjælper sol og saltvand bestemt ikke på henover sommeren. GO Beauty har talt med Gun-Britt Zeller, der er en af landets førende frisører, om hårets sundhed.

Pas godt på dit hår

Hvis man ikke sørger for at få klippet de ødelagt spidser af, så kan man let få en fornemmelse af, at håret ikke vokser nær så hurtigt som når det er sundt og vedligeholdt. Dette skyldes at de tørre spidser simpelthen spalter og knækker af. Men hvordan passer man allerbedst på sit hår? Hvordan mindsker man hårtab? Hvor ofte burde man blive klippet? Disse er blot nogle af de spørgsmål vi prøver at få svar på, ved hjælp fra Gun-Britt.

Hvor ofte burde man få klippet sine spidser?

– Jeg anbefaler at mine langhårede kunder bliver klippet omkring hver 3. måned, hvorimod de korthårede burde blive klippet lidt oftere ca. hver 6.-8. uge. Grunden til at der kan gå så langt mellem klipningerne er at vores kunder, bliver tilbudt et gratis kantklip eller pandehårsklip imellem klipningerne, for at opnå det bedst mulige resultat.

Hvordan opretholder man det sundeste hår?

– Det sundeste hår opnår man ved at tilføre håret en masse pleje. Man skal tænke på det lidt som hvordan vi også plejer vores ansigt og krop. Jeg anbefaler bl.a. at man børster sit hår grundigt med en Mason Pearson børste hver dag, da det aktiverer blodomløbet i hovedbunden. Samtidig skal håret have fugt. Normalt ville jeg mene at dit hår skal fugtes med en balsam eller hårkur en gang om ugen. Hvis dit hår er meget medtaget, så gør det to gange ugentligt indtil håret bliver mættet, og du kan gå tilbage på en enkelt gang om ugen.

TIP! Sørg for at spørg om alt hvad du måtte være i tvivl om, når du går til frisøren, så er du garanteret den rigtige vejledning til netop dit hår.

Hvor meget har genetik at gøre med håret?

– Genetik har meget med vores hår at gøre. Jeg kan bl.a. se at min far var gråhåret/hvidhåret da han var 25-30 og jeg blev det på nogenlunde samme tid. Hvor hurtigt vokser håret? Håret vokser gennemsnitlig 1½-2 cm. om måneden.

Hvor meget kan man selv gøre for at mindske hårtab?

– Man skal selvfølgelig give sit hår de bedste vilkår, så plej og beskyt det bedst muligt. Man kan følge nogle af min råd med børstning og pleje af håret, men man skal også huske at beskytte det, det gøres bl.a. ved at bruge GB Heat Protection spray når man giver håret varmebehandling ved fladjern eller hårtørrer. Samtidig anbefaler jeg, at man bruger Olaplex ved hårfarvninger som skåner og giver håret fugt ved kemiske behandlinger.

Hvor meget hår er normalt at tabe?

– Vi taber alle sammen mellem 50-100 hår hver eneste dag, alt afhængig, hvor meget hår vi er udstyret med fra naturens hånd. Efter ca. syv år er alt dit hår på hovedet skiftet ud – og sådan skal det være. Det er også helt normalt, hvis du fælder mere i nogle perioder end andre.

Hvorfor får man gråt hår?

Cellerne i hovedbunden sender kemiske signaler til hinanden om at give håret farve. Holder de op med at ‘snakke’ sammen, bliver hårene grå. Helt præcist er det stamcellerne i hårsækken, der producerer nye hår, mens såkaldte melanocytter giver dit hår farve. Melanocytterne holder op med at producere pigment (farve), fordi nogle af melanocytterne i håret simpelthen forsvinder med alderen.

Hvis man har tendens til glansløst og kedeligt hår, hvad gør man så?

Bliv vejledt rigtigt når du går til frisør. Frisøren ved hvad dit hår har brug for til de forskellige årstider samt hvilke produkter, der kan give dit hår mere glans eller få frisket frisuren op.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

Leave A Reply