Henriette Zobel – Kunsten at nulstille sig selv

0

Hun er naturlig smuk med et blændende smil og har en særlig aura af ophøjet ro. På visitkortet har der gennem tiden stået både model for Pierre Cardin, designer, smykkekunstner og erhversleder. Og så har hun i mange år været fortaler for meditation og åbent bekendt sig til en bestemt indisk guru. Fordi det er vigtigt at have et afbalanceret sind. Og så naturligvis altid en olie ved hånden.

Moderne livsstil i balance

– Livet er skabt til at blive levet fuldt ud. Til at vove sig ud på nye personlige rejser og tiltrække nye spændende relationer. Derfor har du brug for sunde ritualer, som kan skabe et stærkt fundament i dig. Ordene er Henriette Zobels, og hun ved, hvad hun taler om. Efter at have været ramt af en lammende depression, da hun måtte lukke sin tøjvirksomhed “Pureheart”, har eks-designeren lært at passe på sig selv. At få hvile nok og så vidt muligt ikke at arbejde i weekenden. I dag hjælper hun andre, der har brug for nye livsstilsritualer, indre ro og vedvarende energi. Underviser i mindfuldness, meditation, selvudvikling og stress i både ind- og udland. Og holder workshops, foredrag og kurser for virksomheder med temaet “Balance i Business”. Fordi det er en kunst at skabe et balanceret privatliv og arbejdsliv, så begge dele går op i en højere enhed, forklarer hun.

I orkanens øje

Henriette Zobel har mediteret siden 1979 og var en af pionererne, der bragte meditation og yoga til Danmark. I 1989 mødte hun sin indiske guru Gurumayi og startede derefter Siddha Yoga Meditations Center i København, hvor hun i 10 år fungerede som centerleder og nordisk koordinator.

– Meditation er mit fundament. Det gør, at jeg altid søger ind midt i orkanens øje for her at finde frem til kernen i mig selv. Ligegyldigt hvad der sker på det ydre plan, kan jeg vende blikket indad og bare være i mit indre. Det er ligesom at nulstille sig selv. Man bliver ganske enkelt ladet op. Det kan hendes mange kursister tale med om. Henriette elsker at undervise, både i workshops og med private sessions, hvor hun tager hånd om den enkeltes livssituation. Her er klienterne alt fra topledere til krigsveteraner, unge mennesker med angst og kvinder, der står midt i livet. Nogle har stress, mens andre har brug for et skub fremad. Eller bare lidt mere balance i tingene med meditation i en hektisk hverdag.

Hvad er dine daglige skønhedsrutiner?

– Fra april kan jeg godt finde på at hoppe i Øresund om morgenen for at få et kick. Men jeg er ingen vinterbaderhaj. Dykker et par gange – og så er det op! Det bliver jeg glad af. Til gengæld nyder jeg min morgendusch, hvor jeg – når tiden tillader det – forinden bruger en bodyscrub og bagefter smører kroppen godt ind i mandel- eller sesamolie. Her følger jeg de ayuvediske principper, hvor min kropstype er “vata”. Jeg skal ha’ masser af olie, ellers bliver min hud for tør. Jeg lader olien side i 15-20 minutter, før jeg skyller den af i et varmt bad. Der er også lidt motion i kalenderen hver dag, hvor Henriette arbejder med vægte og en body barre derhjemme. Og ellers står den på lidt løb, yoga og styrketræning, uden at det dog bliver fanatisk.

henriette-zobel-favoritprodukter
1. 
Sard Maria Magdalene Oil til brug på kroppens energipunkter (chakras). 299 kr. 2. Sard Rose Water Elixir er fuld af antioxidanter og vitaminer og afhjælper samt mindsker ældningstegn og giver næring til huden. 189 kr. 3. Sard Facial Mist har en beroligende effekt på sensitiv hud. 155 kr. 4. Sard Essentielle No 7 Face and Neck indeholder bl.a. sheasmør, der giver cremen fylde og sørger for ekstra fugt til huden. 315 kr. 

Hvornår synes du selv, du er smukkest?

– Når jeg vågner og er veludhvilet og øjnene stråler. Så ka’ jeg godt sige til mit eget spejlbillede: “Hold da kæft, du ser da meget godt ud her til morgen!”. Men der er også morgener, hvor jeg synes, jeg ligner noget, der er løgn. Så må jeg et smut i Øresund!

Hvad er den vigtigste form for indre skønhed for dig?

– Mennesker, der er i kontakt med deres hjerte. Så har de en nærmest dragende udstråling. Det er vidunderligt! Det er jo også det, jeg underviser i. at få mine klienter “væk fra hovedet og ind i hjertet”. Så de hviler i sig selv og finder en dejlig ro. Det er indre skønhed. Og det får øjnene til at stråle.

Er du forfængelig?

– Ja da! Jeg er vægt af stjernetegn, så jeg elsker alt, hvad der er smukt. Naturen, blomsterne og at omgive mig med smukke ting. Jeg sørger altid for at have pæn hud, pæne negle og et godt hår. Det er skønt at føle sig lækker – ikke kun, når jeg skal ud, men hver dag. Jeg gør mig lækker for min egen skyld.

Hvad er dit syn på skønhedsoperatoner?

– Det er kommet for at blive! Det er fint med lidt hjælp hist og pist, når bare der er balance i tingene – som med alt her i livet. Men folk må da gøre, hvad de vil. Jeg har ingen fordomme. Jeg er kommet meget i Indien, og her er de ældre kvinder meget smukke. De har masser af rynker uden at se hærgede ud. Og de bruger makeup. Det lange hår sættes op i en knold i nakken. De udstråler en særlig klassisk skønhed. Min egen mormor var også vanvittig smuk som ældre – og i øvrigt mit store forbillede. Krydser fingre for, at jeg har arvet nogle af hendes gode gener!

Hvad er livskvalitet for dig?

– Intense og fortættede øjeblikke, hvor tiden står stille. Som når jeg lægger mig helt tæt ind til min sovende søn på 23 år. En smuk udsigt, en skøn samtale med et ukendt menneske, en uventet buket blomster, en tur langs vandet og nærvær med inspirerende mennesker. Men også evnen til at sige fra. I vores moderne livsstil får vi ofte sagt ja til for meget, vi ikke burde, i vores stræben efter at leve og gøre alting så godt vi kan.

Hvordan ser en sund dag ud I Henriettes liv?

– Da jeg var ung, var jeg sindssygt bevidst om, hvad jeg hældte i kroppen. Jeg var total vegetar i mange år og på alle måder en helsefreak. I dag er jeg meget mere “loose”. Spiser yoghurt med avocado, mandler og honning eller en skøn havregrød om morgenen. Og kan gå amok i friskpressede juices.

Alt handler jo om balance!

henriette-zobel-meditations-retreats-i-pattayaLuksuriøs meditations retreat i Thailand

Henriette Zobel har en dyb indsigt i, hvad der skal til for, at vi mennesker når vores dybeste potentiale og bliver den bedste udgave af os selv. Hendes meditations-retreats i Thailand er vanvittigt populære. Efter en uge i paradis i den ypperste ro og luksus kommer hendes kursister hjem transformerede i sjæl og krop. I november og december afholder Henriette sine næste to meditations-retreats i Pattaya af 8 dages varighed.

LÆS MERE >>

OM HENRIETTE…

  • 5. oktober 1962 (54 år).
  • Direktør i Henriette Zobel ApS
  • Underviser i mindfulness meditation og selvudvikling samt holder kurser og foredrag.
  • Uddannet designer fra Margrethe Skolen i 1986.
  • Arbejdede i sine yngre år som fotomodel i Milano, London og Paris.
  • Var i en periode fast model for modeskaberen Pierre Cardin.
  • Startede i 1989 Siddha Yoga Meditations Center i København og fungerede som centerleder og nordisk koordinator i 10 år.
  • Etablerede i 2002 tøjvirksomheden PureHeart.
  • Uddannet Reiki Healing Master i 2003.
  • Har været gift med erhvervsmanden Peter Zobel og har to voksne sønner.

Læs hele artiklen i GO Beauty nr. 50, der er på gaden nu. Køb det i din kiosk eller lige her >>

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

Leave A Reply