Keratosis Pilaris: Sådan fjerner du de små røde knopper på lår og arme

0

De små irriterende knopper kaldes Keratosis Pilaris, og du er bestemt ikke den eneste, der har dem, faktisk har op til 50% af befolkningen denne lidelse. De ses oftest på arme, baller og lår.

Du har sikkert stået i en situation, hvor du har valgt din korte sommerkjole fra, da du er bange for man skal se de røde knopper på lårene. Eller valgt en t-shirt i stedet for silketoppen med spaghettistropperne, for at man ikke skal kunne se de små røde djævle på armene og dette er du bestemt ikke alene om.

Kom knopperne til livs

Den dårlige nyhed er, at det er en hudsygdom, du ikke slipper af med. Men den gode nyhed er, at du sagtens kan afhjælpe symptomerne og komme mange af de røde knopper til livs.

Langt de fleste har prøvet diverse skrubbecremer, handsker og børster uden resultat. For at komme de små knopper til livs, er det vigtigt, at du holder dig fra disse metoder for at undgå ikke at irritere huden yderligere.

Keratosis Pilaris siges at være delvist arveligt og det, der sker er at huden danner en lille forhornet top, som danner propper i hårsækkenes åbninger. Det er netop disse forhorninger, der ses i form af knopper. Mange er heldige at lidelsen forsvinder af sig selv. Det, der skal til er fugt, blødgøring af huden samt en mild kemisk exfoliering. Du kan starte ud med at bruge en fed body balm både morgen og aften, og hertil kan du supplere med olie, for at give den optimale effekt. Hvis det ikke giver noget resultat, så er næste step at benytte carbamid cremer.

keratosis-pilaris-produkter

1. Acai Body Balm fra Andrea Elisabeth Rudolph efterlader din hud fugtet, blød, smidig og med en smuk glød. De plejende ingredienser i form af olier, essentielle fedtsyrer og vitamin A, E og F virker beroligende, helende og fugtgivende på din hud. Perfekt til dig der gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra. 145 ml. 425 kr.
TIP! De helende ingredienser gør den ideel til brug som aftersun, og efter hårfjerning.

2. SARD KOPENHAGEN 100% ren sød mandelolie er en skøn olie, der efterlader huden fugtet og fyldt med næring. Olien er en god, nem og ikke mindst billig løsning, da den både kan bruges i ansigtet, hovedbunden og på kroppen. I ansigtet vil jeg dog altid kun bruge den som supplerende produkt. 100 ml. 119 kr.
TIP! Brug olien enten før og/eller efter barbering, det beskytter huden og mindsker risikoen for skader og irriteret hud.

3. Matas Carbamid Fugtighedslotion 10% indeholder carbamid, hvilket er et kunstigt fremstillet urinstof, som har en blødgørende effekt på huden og løsner de døde hudceller, der propper til i hårsækken. 500 ml. 59,95 kr.

4. Hvis ikke denne løsning er tilstrækkelig, kan du prøve en creme, der har kombineret Carbamid og AHA. Denne kombination giver en mere effektiv exfoliering. hth Lotion. 200 ml. 39 kr.

Hvis ingen af disse metoder hjælper dig, skal du søge egen læge og få en henvisning til en hudlæge. Der findes cremer med en højere koncentration og de kræver recept fra egen læge.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

Leave A Reply