Motioner din hud

0

Lige som kroppen skal huden plejes, motioneres og gøres stærk og modstandsdygtig, hvis ikke den skal ældes før tid. Og det kan du heldigvis gøre på flere måder – hvad enten du tyer til den naturlige måde eller lidt kosmetisk hjælp.

AF EVA KRISTINE BRÜNNICH

Et fast træningsprogram er en effektiv metode til at tone dine muskler, stramme dine balder, lår og arme – og forhindre huden i at hænge for meget i takt med alderen. Men lige så flittige vi er til at huske kroppens motion, lige så tilbøjelige er de fleste af os til at glemme ansigtets behov for motion.
Ansigtet består af 50 muskler, og de har altså godt af en gang gymnastik. Daglige og simple øvelser kan være med til at udglatte rynker og stramme musklerne omkring øjne, hals og mund. Og så er det både gratis og kan gøres foran fjernsynet.
En metode, der kan få has på trætte øjne og nedsunkne kinder, er det 3000 år gamle fænomen ansigtsyoga. Ja, simpelthen. Helt på samme måden som yoga gør underværker for din figur. Ifølge den britiske ekspert i ansigtsyoga Danielle Collins kan man ved hjælp af simple ansigtsøvelser stimulere alle hudens lag og derved sætte gang i blodcirkulationen, hvilket gør det nemmere for ilt at trænge ind i hudcellerne. Resultatet er en stram teint med en sund glød, der har nemmere ved at suge fugt til sig. Resultaterne vil generelt kunne ses på hals og ansigt efter bare to uger. Efter 2-4 måneder vil de små linjer mindskes, og efter 6-9 måneder skulle ansigtet se flere år yngre ud. Naturligvis afhænger det af den enkeltes muskulatur.

Danielle Collins har fem enkle øvelser, der træner ansigtsmusklerne, løfter, opstrammer, toner og reducerer rynker. Det kræver 20 minutters øvelser seks gange om ugen. Så se at komme i gang. (Se billederne øverst).

1. V’et

Godt mod: Hængende øjenlåg, kragetæer og poser under øjnene
Trin 1: Læg en langefinger på hver inderside af øjenbrynene og en pegefinger ved hver yderside, så de danner et V. Læg et tryk med pegefingrene.
Trin 2: Kig op i loftet og kig opad, som hvis du skelede kraftigt. Slap af.
Trin 3: Gentag seks gange og afslut ved at klemme øjnene hårdt sammen i 10 sekunder.

2. Smilet

Godt mod: Kindernes kontur og løs hud.
Trin 1: Skjul tænderne med læberne og form et O med munden.
Trin 2: Smil bredt, mens tænderne stadig er skjult. Gentag seks gange.
Trin 3: Hold smilet og læg en pegefinger på hagen. Bevæg så kæben op og ned, mens hovedet lænes forsigtigt tilbage. Slap af og gentag to gange.

3. Udglatteren

Godt mod: Horisontale panderynker.
Trin 1:Placer begge hænder på panden og lad dem pege mod hinanden. Spred fingrene mellem øjenbryn og hårgrænse.
Trin 2: Lad fingrene glide forsigtigt hen over panden, mens du trykker let til for at stramme huden.
Trin 3: Slap af og gentag derefter 10 gange.

4. Øjnene

Godt mod: Nedfaldne/sænkede øjenbryn og hule øjenområder
Trin 1: Læg en pegefinger under hvert øje og lad dem pege mod næsen.
Trin 2: Skjul tænderne med læberne og åbn munden, mens tænderne stadig er dækkede.
Trin 3: Løft øjenlågene og kig op i loftet i 30 sekunder.

5. Giraffen

Godt mod: Rynker og løs hud på halsen
Trin 1: Kig fremad og læg fingerspidserne på det nederste af halsen. Stryg så let huden nedad, mens du læner hovedet tilbage.
Trin 2: Bøj hovedet ned mod brystet og gentag derefter to gange mere.
Trin 3: Skyd underlæben så meget frem, at du kan trække mundvigene nedad. Placer fingerspidserne på kravebenet, mens du strækker hagen opad. Tag fire dybe indåndinger.

Prep huden før Botox og kirurgi

En modstandsdygtig hud er alfa og omega for at vedligeholde et sundt og ungt look. Og det gælder også, når det gælder kosmetiske behandlinger, fortæller Helle Bach, formand for Dansk Kosmetolog forening samt chefterapeut og adm. direktør i Medex Scandinavia. ”Behandlingen er vigtig for at optimere huden med fugt, og samtidig gør de aktive ingredienser, der er i produkterne, en stor forskel,” siger hun.
En forberedende og afsluttende hudbehandling gavner både helingsperioden samt giver et flottere resultat. På den måde opnår man en optimal effekt af behandlingerne, der finder sted både før og efter den kosmetiske behandling eller kirurgiske indgreb.
Medex Bio Science Cosmtetics har indgået et samarbejde med Aleris Hamlet, hvor hudplejeproducenten har indrettet klinikker, som tilbyder behandlinger, der gør huden klar til et ansigtsløft eller anden form for kosmetisk eller kirurgisk indgreb. Uanset om du skal have foretaget et fuldt facelift, en brystoperation eller Botox-behandling, tilrettelægger hudterapeuterne en individuel før- og efterbehandling samt et personligt hjemmeplejeprogram til dig, forklarer Helle Bach.
”Behandlingen kan være individuel alt efter, om det er et kirurgisk indgreb eller en kosmetisk behandling. Og det er individuelt, hvad der udføres efter tilstand, altså hvad der skal bruges til hjemmepleje. Men ofte kan man tilpasse det efter, hvad man bruger i forvejen, f.eks. med en mere aktiv serum,” siger hun.

Før- og efterbehandlinger gælder ved behandlinger som ved:
  • Rynkereduktion – Botox, filler og laserbehandling
  • Hårfjerning med laser
  • Karsprængninger i ansigt og på ben
  • Ansigtsoperationer og øjenlågskorrektion
  • Brystoperationer
  • Fedtsugninger
  • Hudreduktion
  • Aknebehandlinger

Cremer er også en slags motion

Ingen ansigts- eller kropsmotion uden en god creme. En gennemfugtet hud er også en smuk hud, og med den rette behandling, eksfoliering og smidighed får du både en strammere hud og en hud, der er modstandsdygtig over for vejr, vind og stress.

Det bruger stjernerne på at vedligeholde huden

Mens en gang ansigtsgymnastik er ganske gratis, så sværger mange af Hollywoods berømtheder til helt andre – og bekostelige – måder at vedligeholde det unge look på.

Skønhed for 150.000 kr. – om måneden
En af dem, der topper listen, er Gwyneth Paltrow, som ifølge britiske Daily Mail bruger 150.000 kr. om måneden på at vedligeholde sig selv og sit look. Den 42-årige mor til to sværger til alt fra ugentlige ansigtsbehandlinger, personlig hårstylist, makeupartist, kropsbehandlinger og vitaminterapi.
En månedlig lymfemassage, der driver giftstofferne ud af kroppen, er et must for skuespillerinden. Det samme er den laserbehandling i ansigt, bryn og på hals, som hun får foretaget to gange om året – og koster hende 100.000 kr.
Ind imellem disse behandlinger haster hun fra Los Angeles til New York for ansigtsbehandlinger hos specialisten Tracie Martyn. Hun blinker ikke to gange over at bruge næsten 15.000 kr. om året på oxygen til ansigtet. Eller at spendere 120.000 kr. på sin særlige æblestamcelle ansigtsbehandling, hun får foretaget hjemme i Los Angeles.

Diamanter ER pigens bedste ven
Også Mila Kunis forstår at bruge penge på sin hud. Hun sværger til en særlig behandling til den nette sum af 45.000 kr. Fordi diamanter som bekendt er pigens bedste ven, foretrækker Mila Kunis og andre berømtheder at knuse de ædle sten og skrubbe deres ansigt med dem. Behandlingen, udviklet af specialisten Scott-Vincent Borb, eksfolierer huden og efterlader den frisk og glat.

Uvurderlige igler
Demi Moore er kendt for at gå til yderligheder, når det gælder om at holde fast i en ungdommen. En af hendes foretrukne behandlinger involverer igler, der suger blod ud af hende. Det vides ikke, hvor bekostelig denne behandling er, blot, at den er for de helt store pengepunge. Det forlyder, at den sexede stjerne får den foretaget i Østrig og at hele kroppen først barberes for derefter at bades i terpentin. Og det er altså før fire medicinske igler drikker løs. Ifølge Demi Moore føler hun sig yderst frisk og fuld af energy efterfølgende…..

Verdens mest berømte bølger
Vi er mange, der gennem årene har spekuleret på, hvad det er, der holder Madonna så ung. Svaret er en maskine til 450.000 kr., hævder kilder tæt på sangerinden. Den såkaldte Cellupulse Wave Therapy Machine kan opstramme og glatte appelsinhudsplagede lår ved at sende elektriske impulser gennem huden. Madonna bruger den efter sigende to gange om ugen for at bibeholde sine lår som en 30-årig.

Share.

Leave A Reply