Test: Detox kroppen med en tre dages juicekur

0

Hvorfor er det godt for kroppen at tage en juicekur? Må man indtage andet udover juice i de tre dage? Hvad sker der i kroppen når man juicer? GO Beauty løfter sløret for hvordan det var at leve på juice i tre dage.

GO Beauty har testet

Hvorfor skal man egentlig snyde sig selv for mad i tre hele dage? Er det godt for kroppen? Er man ikke mega sulten? Taber man sig? Det og mange andre spørgsmål har vi fået ernæring- og sundhedsekspert samt opskriftudvikleren bag juicekuren Pia Thau til at svare på. Du kan også læse om GO Beautys egen oplevelse af juicekuren fra Restart Juice by Thau.

Er det overhovedet godt og sundt for kroppen at udsættes for en juicekur?

Det kommer an på hvor hyppigt man gør det og hvordan man bruger sit juiceforløb. Jeg anser det på ingen måder som en kur, men mere et “break” fra en travl hver dag med mange tunge, fede og forarbejde fødevarer. Juice forløbet skal derfor ses som en form for “Restart”, heraf navnet, altså en direkte indsprøjtning af en masse gavnlige næringsstoffer.

Hvad sker der i kroppen når man juicer?

Din fordøjelse får en skøn pause fra den faste føde du ellers er vant til at spise, og kroppen får hermed ro og energi til at komme i balance.
De fleste oplever lidt udrensningssymptomer til at starte med, bl.a. hovedpine og træthed. Men efterfølgende kvitterer sådan et lækkert forløb ofte med fornyet energi, en bedre fordøjelse – og en øget motivation til at leve sundere.

Er man sulten under en juicekur?

Det er de færreste, det er mere savnet til at tygge på noget. I løbet af dagen indtager man 4x 0,5 liter slow juice 1x 0,5 liter Raw Cacao med mandelmælk og kokusjuice samt et fermenteret shot, te og citronvand.

Hvad kan man forvente at føle under udrensningen?

Mange oplever at den søde tand forsvinder. En bedre fordøjelse, hvilket også afspejles i form af mere energi – en følelse af lethed. De fleste taber sig også, men det er egentlig ikke det der er i fokus hos Restart Juice. Målet er at forkæle kroppen med en masse gavnlige næringsstoffer og at give kroppen en velfortjent pause.

Hvorfor og hvornår burde man gennemføre en juicekur?

Det er meget individuelt, men de fleste hopper på et juiceforløb for at komme tilbage på “sporet” igen. Måske har ferien eller den travle hverdag netop fjernet fokus fra de sunde valg og det er lige det Restart Juice kittet kan være med til at fremme.

Taber man sig?

Det gør de fleste, men det er for Restart Juice ikke tanken bag forløbet, det skal mere anses som en “Restart” hvor du får en direkte indsprøjtning af en masse herlige næringsstoffer. Dog skal det tilføjes at der er en skøn kostplan med efter juiceforløbet, som netop kan være med til at give de kære juicemennesker de rette forudsætninger for at opnå et vægttab.

Hvad så efter juicekuren?

Rådet er helt klart at følge den effektive kostplan, som du får med i Restart Juice Kittet. Du behøver ikke følge planen slavisk, men gør endelig brug af de gode tips og opskrifter.

Det praktiske:

Hvad indeholder Restarts 3 dages juice kit?

Juicekuren indeholder et lille shot man starter dagen ud med x3. 1 citron til at presse i vand. 5 juicer, der skal indtages i løbet af dagen x3. 3x Matcha- og 3x Cleanse tebreve fra Pukka.

restart-juice-3-dage
Hvordan skal de opbevares?

De skal opbevares på køl og kan holde sig i op til fem dage. Husk at ryst dem godt inden indtagelse.

Hvad koster juicekuren?

Restart Juice Kit 3 dage koster 999 kr. og kan bestilles her >>

Restart juice er stiftet af Jesper Thau, og Pia Thau er kvinden bag opskrifterne til indholdet i hver enkel juice. Pia er kendt fra TV2 hvor hun flere gange har delt ud af sine juice erfaringer. Læs mere om Pia Thau her >>

Sådan var det at være på juicekur

Så er det tid til indvendig hovedrengøring af kroppen, og derfor tester GO Beautys skønhedsredaktør og chefredaktør på egen krop i tre dage, hvad det vil sige ikke at kunne spise mad og snacke som de ellers elsker – her kommer deres dom af forløbet…

Skønhedsredaktør Camilla Bauers oplevelse:
– Jeg har været på juicekur en enkelt gang før, så jeg følte mig rimelig godt forberedt på hvad jeg skulle igennem, men ingen tvivl om at jeg mentalt lige skulle sætte mig op til det. Jeg elsker at snacke og spise, så tanken om ikke at spise mad er faktisk ret øv. Min største bekymring med juicekuren inden jeg startede var smagen på juicerne, det kan blive nogle virkelig lange dage hvis ikke de smager godt – Det var heldigvis en positiv overraskelse. Alle juicerne smagte godt, selv den grønne som er den jeg ofte ikke bryder mig om.

Dag 1: 
– Jeg har egentlig aldrig været den store morgenmadsspiser, så det var ikke noget problem de første timer på dagen. Omkring frokost kunne jeg mærke at jeg ramte en lille mur – det er et af mine vigtigste måltider. Jeg var sulten efter mad, rigtig mad man kan tygge i, men det forsvandt heldigvis efter jeg havde drukket min Acai Booster. Godnat blev der sagt, jeg gik tidligt i seng for ikke at blive fristet.

Dag 2: 
– Jeg vågnede meget tidligt og var sulten, men min krop og mave havde det godt og jeg følte mig let og frisk. Hen af dagen viste det sig faktisk, at anden dagen skulle gå hen og blive den sværeste. Jeg havde små hovedpine og kunne ikke rigtig koncentrere mig hen af eftermiddagen.

Dag 3: 
– Jeg vågnede frisk og veloplagt og på ingen måde sulten. Tredje dagen var min bedste dag, jeg følte mig energisk og tænkte slet ikke rigtig over at jeg ikke måtte spise.

Opsummering: Min krop har haft rigtig godt af at juice ingen tvivl om det, min mave er mindre oppustet, min krop føles lettere og mentalt har jeg det rigtig godt med mig selv over at have gennemført og renset min krop. Det er egentlig ikke fordi det har været super svært, jeg har været lidt sulten men har ikke døjet med konstant hovedpine, manglende energi osv. The keyword for mig er kedeligt! Det er bare super kedeligt ikke at må få sin morgenkaffe og spise mad. Jeg vil bestemt tage en juicekur igen, men næste gang vil jeg kombinere det med f.eks. en salat til frokost.

Chefredaktør Sabrina Honorés oplevelse:
– Jeg har aldrig prøvet en juicekur før og forestillede mig, at min største udfordring ville blive ikke at spise ’rigtig mad. Og jeg fik ret, det ER en udfordring ikke at spise mad en hel dag. For jeg elsker at spise og den hygge, der er omkring det. Mit formål med juicekuren var at udrense kroppen og lære mig selv at spise lidt sundere. Jeg synes alle juicerne smagte rigtig godt og specielt eftermiddagsjuicen ’Oh happy day’, den var lidt som en dessert for mig.

Dag 1:
– Jeg var faktisk overraskende mæt den første dag. Min største bekymring var hovedpine som jeg lider af i perioder og som der også står beskrevet af symptomer, der kan opstå i forløbet. Og så har jeg selvfølgelig nogle små vaner i løbet af dagen bl.a. min morgenmad og kaffe. Jeg, som elsker min latté og havregryn om morgenen, men det var faktisk ikke så slemt, fordi der hele tiden var en ny juice jeg skulle drikke. Der var mange og var overrasket over, at jeg nærmest ikke kunne nå at drikke dem. Jeg havde masser af energi den første dag, og efter den sidste juice gik jeg i gang med den helt store hovedrengøring derhjemme. Det fik mig på andre tanker og gjorde også at jeg fik en god nattesøvn.

Dag 2:
– Da jeg vågnede var jeg rigtig sulten og skyndte mig at drikke det lille shot og den første juice. Det føltes rigtig godt at kroppen fik en masse vitaminer fra morgenstunden, det gjorde mig frisk, energisk og havde god samvittighed. Jeg frygtede fra start at trangen til mad ville komme og det gjorde den bestemt på anden dagen. Og hen af eftermiddagen blev jeg træt og kunne ikke rigtig koncentrere mig om mit arbejde. Et æble, en lille salat eller bare en proteinbar ville have gjort underværker.

Dag 3:
– Jeg var klart friskere end jeg plejer at være om morgenen. Jeg havde egentlig ikke den store sult. Min krop var måske ved at vende sig til ikke at skulle spise. Alligevel var jeg bare glad for at hver gang jeg drak en juice, så var det den sidste i denne omgang.

Opsummering: Ingen tvivl om at min krop har haft godt af at blive udrenset. Det giver en rigtig god fornemmelse i kroppen og ikke mindst mentalt. Det har klart været en fordel for mig at jeg har haft Camilla ved min side, så vi har kunne opmuntre hinanden. For det kan godt være lidt kedeligt ikke at spise ’rigtig’ mad. Jeg er bestemt motiveret for at en juicekur igen, men det bliver ikke mere end tre dage uden mad. Så vil det evt. blive, hvor jeg kan spise en salat eller noget andet sundt – bare jeg for lov til at tygge.

Et par gode tips, hvis du skal prøve en juicekur:
1. Sørg for ikke at lægge juicekuren i en travl periode på arbejdet og arranger så få møder de dage, da det kan være svært at koncentrere sig.
2. Lad være med at lave aftaler om aftenen med veninderne eller kæresten, da man nemt kan blive fristet til at spise eller drikke.
3. Gå tidligt i seng!

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

Leave A Reply