10 gode råd til en bedre hudpleje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Genetik og hormoner er svære at arbejde mod. Men få her 10 gode råd til, hvordan du får en sundere hud med gode rutiner og vaner.

10 gode hudplejetips

Vi drømmer alle sammen om en perfekt hud. Et helt naturligt filter, med en smuk glød og ensartet hudtone. Problemet er bare, at det desværre ikke er hverdag for særlig mange af os. En smuk og sund hud kommer ikke af sig selv. Men der er heldigvis en masse gode og nemme tips og tricks til, at forbedre sine daglige rutiner.

Her får du 10 gode råd til hvordan du ved hjælp af små tilføjelser og ændringer, kan danne forudsætningerne for en sundere hud med mere glød og glans.

1. Brug det rigtige renseprodukt

Det kan være en jungle at finde de rigtige hudplejeprodukter. Et godt renseprodukt kan gøre underværker! Har du problemer med at finde det produkt der passer bedst til din hudtilstand, så spørg din lokale kosmetolog til råds. Din hudtilstand kan ændre sig og derfor burde dine produkter også ændre sig. Som hovedregel er det godt at vælge en rensemælk, hvis din hud er meget tør. Døjer du med akne og olieret hud, er det vigtigt at du finder frem til problemets kerne. Måske har du brug for en rensevask med f.eks. salicylsyre grundet dens evne til at korrigere og rense huden. Problemet med en olieret hud kan dog også skyldes manglende fugt. Er din hud dehydreret producerer den mere talg og fedt for at beskytte sig selv og så bliver problemet kun værre hvis dit renseprodukt affedter og udtørre huden.

2. Afrens din hud hver aften

Et af de bedste skønhedstips er, at afrense sin hud HVER aften inden man går i seng. Få vasket makeup, skidt og snavs væk og påfør dit serum og natcreme inde du lukker øjnene og lader kroppens celler udføre sin magi.

3. Huden skal hydreres både inde- og udefra

Brug gode fugtgivende og beskyttende ansigtsprodukter både dag og aften. Ved at supplere fugten der påføres udefra, med væske i form af vand og fedt fra en varieret kost herunder fisk, avocado og olie smører du både huden inde- og udefra, og giver den de bedste forudsætninger for at holde på fugten.

4. Undgå for meget direkte varme

Direkte varme fra sollys, for varme lange bade, pejs etc. Kan skabe inflammation i huden.

5. Eksfolier din hud

Ved at eksfoliere huden 1 max 2 gange om ugen , får du en friskere og sundere hud, der bedre kan absorbere de sunde ingredienser fra dine hudplejeprodukter. Hver eneste dag afstøder huden helt naturligt døde hudceller, disse døde hudceller kan give et gråt og kedeligt udtryk, som man kan få bugt med ved at eksfoliere og pleje sin hud.

6. Vitaminer både inde- og udefra

Vitamin tilskud er for mange en fast del af de daglige rutiner, specielt egnet til dig, der ikke spiser så varieret eller får nok frugt og grønt. Vitaminer er også en kæmpe gave for huden. Vitamin-C er f.eks. spækket med antioxidanter der både kan pleje og reparere huden. Perfekt til dig der gerne vil bekæmpe solens kedelige aftryk PIGMENTERING. Vitamin – C har en blegende effekt på huden og kan hjælpe dig tilbage til en mere ensartet hudtone.

7. Rens dine makeupbørster

Bruger du dagligt makeup, anbefales det at du renser og vasker dine makeup pensler, da der kan samle sig meget skidt og snavs i børstehårene.

8. Skift dit sengetøj

Huske at skifte dit sengetøj, det kan være den rene bakteriebombe. Hovedpudebetrækket er specielt vigtigt, hvis du døjer med en uren hud, da du i løbet af natten sveder og tvære bakterier og snavs rundt i ansigtet der kan gøre problemet værre.

9. Husk solcreme

En af de aller største, hvis ikke den største synder, når det kommer til rynker, tør hud, for tidlig aldring og ikke mindst pigmentering, så er det solen. Derfor er det utrolig vigtigt at du beskytter huden mod solens skadelige UV- A og B stråler, samt det blå lys.

10. Prioriter din skønhedssøvn

Huden og kroppen regenerere sig selv i løbet af natten, derfor er det utrolig vigtigt, at du prioriterer din nattesøvn. For lange perioder med dårlig søvn kan ses på huden med det samme og afspejler sig derudover i humøret.

Share.

About Author

Comments are closed.