12 nyttige tips til forårsklargøring af huden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Når det gælder vores hud, vil vi gerne se smukke, sunde og friske ud hver dag. Her er 12 facts, der fortæller dig, hvorfor det er vigtigt at rense og pleje sin hud.

Gode rutiner er nøgleordet!

Tip 1:

Hudplejerutiner er individuelle, men første skridt mod en smuk sund hud er at du finder de produkter og den hudplejerutine som passer til netop dig, din hudtype og hudtilstand. Har du svært ved at finde ud af hvor du skal starte, så kan du med fordel bestille tid hos din kosmetolog og få et overblik over hvordan din hud skal plejes.

Tip 2:

Det er vigtigt at rense og pleje sin hud, men for mange er en enkel hudplejerutine nok. Her anbefales at man renser sin hud hver dag og både dag og natcreme samt eksfoliering 1 gang om ugen. Derudover kan man efter behov og ønske tilføje serum, maske og peeling. Det kan ikke anbefales at man bruger en peeling mere end en gang om ugen. Hvis man peeler for meget kan man skade hudens naturlige barriere, så det er vigtigt at man beskytter og genopbygger i forbindelse med peeling.

Tip 3.

En god nats søvn er ikke til at komme uden om, hvis man vil se sund og frisk ud. Den gode nattesøvn giver huden mulighed for at udbedre skader samt restituere.

Tip 4:

Skønhed og sundhed indefra har stor betydning for hvordan din hud og krop generelt ser ud og har det. Sørg for at spise en sund og varierer kost med massere af vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer, antioxidanter og vand.

Tip 5:

Solbeskyttelse beskytter din hud mod de skadelige UVA og UVB stråler, som er en af de største syndere når det kommer til udvikling af rynker og tør glansløs hud.

Tip 6:

Når du afrenser din hud om aftenen inden du går i seng, renser du alt det makeup samt skidt og snavs som din hud udsættes for hver dag. Ved at rense alt skidt og snavs af inden sengetid, ligger du ikke og gnider skidt, snavs og bakterier blandet med sved rundt i ansigtet i dit rene pudebetræk.

Tip 7:

Husk at skifte dit pudebetræk en gang om ugen, for at opnå den bedst mulige nattehygiejne for din hud – det er specielt vigtigt hvis du har uren hud og akne.

Tip 8:

Peeling hjælper til at fjerne tør hud og døde hudceller, der både gør at huden ser trist ud men også gør, at dine dyrebare ansigtscremer ikke får lov at trænge ned i hudens dybere lag og virke helt optimalt.

Tip 9:

Din hud vil takke dig hvis du bruger en god nærende og fugtgivende ansigtsmaske en gang om ugen.

Tip 10:

Cremer med antipollution er cremer, der beskytter din hud mod den forurening vi dagligt udsættes for. Er du storbypige, er der ekstra grund til at bruge cremer, som beskytter mod luftforureningen og de frie radikaler. På samme måde som solen, er luftforureningen en af de store syndere når det kommer til tidlig ældning af huden.

Tip 11:

For mange kan det være svært at finde den hudplejeserie, der passer bedst til netop deres hud og mange shopper rundt, mixer og blander.
Man kan sagtens mixe sin hudplejerutine på tværs af de forskellige produkter og mærker, men man burde give sine produkter tre måneder for at give dem muligheden for, at vise hvad de kan. Det tager tid for produkterne at arbejde i dybden, specielt hvis man har en specifik hudtilstand, der skal arbejdes på som urenheder og pigmentering.

Tip 12:

Drop de lange varme bade, de er med til at udtørre huden.

Share.

About Author

Comments are closed.