12 udbredte myter om skønhed

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antioxidanter udløser mirakler, chips er den ultimative bums-synder, vand skyller affaldsstofferne ud af kroppen, og hyppig klipning sikrer en solid hårmanke. Skrøner om skønhed står i kø og holder ved generationer igennem. Uanset hvem blandt veninderne eller kollegerne, du spørger, så har alle deres egne skønhedstips, der virker – med garanti. Men gør de nu også det? Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører. GO Beauty stiller skarpt på tolv udbredte myter om skønhed.

Sejlivede skrøner om skønhed

1. Uren hud skyldes usund mad

FALSK: Nej!

Uren hud skyldes en overproduktion af sebum i huden og tilstoppede porer. Det kan skyldes hormonelle påvirkninger eller stress. Men dermed ikke sagt, at det er sundt at fylde sig med chips eller chokolade – det er bare ikke årsagen til bumser.

2. Hold dig til ét mærke

FALSK: Nej!

Det er ikke sandt, at hudplejeprodukter og makeup virker bedst eller tager sig bedst ud, hvis man kun bruger samme mærke. Du kan sagtens vælge rensecreme, skintonic, ansigtscreme og maske i fire forskellige mærker – det afgørende er, om produkterne passer til din hud. Hvis de gør det, kan du vælge og sammensætte på kryds og tværs med samme effekt.

3. Håret bliver tykkere af jævnlig klipning

FALSK: Nej, desværre ikke!

Det nytter ikke noget frekventere frisøren ofte i håbet om en tyk hårpragt. Hår vokser hverken hurtigere eller langsommere af den grund. Men selvfølgelig tager et tyndt, trist hår sig sundere ud med velklippede spidser. Køb hellere en en særlig shampoo til tyndt hår hos frisøren.

4. Spaltede ender kan repareres

FALSK: Nej, her er det bare een udvej!

Kun en saks kan gøre op med de slidte spidser. Ingen balsam vil kunne løse det problem.

5. Skæl opstår på grund af tør hovedbund

FALSK: Nej, nej og nej!

Skæl og tør hovedbund er to forskellige ting. En god balsam og shampoo kan gøre op med den tørre hovedbund, mens skæl kræver medicinsk behandling. De er de færreste der har ”ægte” skæl, som er mere fedtede end de er tørre.

6. Spis ikke efter klokken 18

Både ja og nej!

Hos en normalvægtig person i energibalance, vil energien i det, man spiser om aftenen, ikke løbe lige i fedtvævet. Energibalancen sikrer en stabil vægt, og om du er i positiv eller negativ balance kan ses på vægten, og selv om balancen svinger fra dag til dag vil den for de fleste ligge stabilt over en uge.

7. Koffein øger forbrændingen

Ikke i det lange løb!

En stærk kop kaffe kan virke opkvikkende og stimulerer kredsløbet og får puls og blodtryk til at stige, hvilket igen øger forbrændingen og især fedtforbrændingen. Men KUN hos personer, der sjældent drikker kaffe. Den opkvikkende effekt kan bevares ved at drikke kaffe dagligt, men til gengæld aftager stofskifte– og kredsløbsvirkningerne.

8. Masser af creme giver ekstra fugt og færre rynker

FALSK: Nej!

Huden kan optage en vis mængde fugt, og herefter vil resten af cremen lægge sig på hudens overflade og tørre ind.

9. Antioxidanter holder rynkerne væk

FALSK: Ikke beviseligt!

Antioxidanter er af flere blevet udråbt som det nye mirakel på mange områder – ikke mindst mod rynker. Men ingen forskning beviser, at antioxidanter rent faktisk har virkning mod rynker. Det eneste middel, der dokumenteret er effektivt, er stoffet Retin-A.

10. Solbadning er ikke skadeligt i mindre mængder

FALSK: Det passer ikke!

Når man udsætter huden for UVA- og UVB stråler, udsætter man også huden for rynker før tid, et lavere immunsystem over for hudinfektioner samt hudkræft. Sol gør selvfælgeligt størst skade i store mængder, men det betyder ikke, at det er sundt i mindre mængder – især ikke hvis man har en skandinavisk og lys hud.

11. Vand fjerner rynker – og jo mere des, bedre

FALSK: Nej!

Vand gør dig ganske vist sundere og smukkere at se på, end hvis kroppen og huden er dehydreret. Men vand er ikke sundt i rå mængder, som mange fejlagtigt tror. Og vand kan altså ikke gøre dig rynkefri. Faktisk advarer Fødevarestyrelsen mod de kure, hvor det anbefales at drikke 4-5 liter vand. Det kan være decideret livstruende, fordi overdrevne mængder vand truer kroppens saltbalance og det kan i værste fald føre til koma eller død. Kroppen skal maksimalt bruge 2 ½ liter under normale forhold. Den ene liter får vi fra maden, mens den anden meget vel kan komme fra andre kilder – bare ikke alkohol eller kaffe! En god indikator for dit vandindtag er urinen. Er den mørkegul, drik mere vand – er den hvid er det modsatte tilfældet.

12. Anti-ageing creme virker bedst om natten

Ja og nej!

For enkelte anti-ageing cremer virker faktisk bedst, når de får lov at arbejde i fred og ro om natten. Det er cremer med frugtsyre, peptider og retinol. Når vi sover, øges blodgennemstrømningen i huden, PH-værdien sænkes lidt og beskyttelsesbarriererne falder. Og det giver de bedste betingelser for cremer med de tre nævnte ingredienser. Alle andre anti-ageing cremer er uundværlige om dagen – blandt andre cremer med antioxidanter og høj faktor, som beskytter mod sollys og vind og vejr.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.