3 foryngende behandlinger af hænder

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hænderne er vores visitkort. De er ikke alene første indtryk i mødet med andre mennesker, hænderne er også det mest afslørende bevis for vores alder.

Hænderne op!

I de sidste mange år har vi kunnet reparere og forynge næsten alle dele af kroppen. Ansigtsløft, kropsløft, fedtsugninger og brystløft eller -reduktioner. Det hele har til hensigt at få os til at se yngre og spændstigere ud – og det virker. Men mens efterspørgslen på foryngende indgreb kun går én vej, overser mange de områder, der for alvor afslører vores alder.

Det gælder bl.a. brystbenet og hænderne. Det afslører, hvor gamle vi er, når vi rækker hænderne ud eller skyder brystet frem. De sidste mange år har det store fokus i udlandet været hænder, og den tendens er lige så stille ved at brede sig herhjemme. Vores hænder består af et meget tyndt lag hud, som konstant er udsat for de frie radikaler fra bl.a. solen. Derfor ældes hænderne ofte hurtigere end den øvrige hud på kroppen.

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du er kørt sur i pigmentpletter og drømmer om yngre og strammere hænder.

1. Mesotherapi

I de seneste år er der udviklet mange forskellige metoder for at tilføre huden aktive stoffer med henblik på at formindske aldringsprocessens synlige tegn. Umiddelbart er de mest kendte produkter plejende cremer og masker, som udelukkende virker befordrende på hudens øverste lag. Ideen med mesoterapi er at få de aktive, foryngende stoffer ned i huden i en dybde af 1-2 millimeter. Behandlingen udføres med små, lette stik i hudens overflade og tilfører huden hyaluronsyre – som findes naturligt i kroppen – og en lang række vitaminer, aminosyrer og mineraler, der alle bidrager til at reducere rynker og fine linjer samt gør huden fastere. Selv om mesoterapi virker effektivt og kan gøre huden glattere og mere rynkefri, virker det desværre også kortvarigt. Koncentrationen af de aktive stoffer er lav og absorberes af samme årsag hurtigt.


Behandlingen skal typisk gentages flere gange om året, hvis resultatet skal vedligeholdes. En behandling af hænder koster fra 2.500 kr.
 

2. Laser og peeling

Har du og dine hænder har nået en alder, hvor pigmentpletterne – også kendt som leverpletter – og de fine linjer træder frem, kan laser være løsningen. En laserbehandling fjerner solskadet hud, pigmentpletter og give huden et kollagenboost. Samtidig er behandling af håndfladen en nem og hurtig behandling, som gør det muligt at gå direkte tilbage på arbejde. En af de mest benyttede metoder er IPL – Intens Pulseret Lys – som nemt og effektivt fjerner pigmentforandringer på hænderne og forynger hudens struktur. For at komme pletter helt til livs skal du forvente 2-4 behandlinger med et interval på ca. fire uger mellem hver behandling. En mild kemisk peeling af hænderne er en anden metode, der får has på pigmentpletter og øger dannelsen af de elastiske fibre i læderhuden. Der findes flere typer af kemiske peelinger, som er tilpasset forskellige udfordringer i huden.


En behandling af hænder med laser koster fra 2.000 kr. pr. behandling
 

3. Injektioner

Er dine blodårer og sener blevet lidt for fremtrædende, kan en filler genskabe den tabte volumen og gøre huden mere stram og glat. Fillers som Juvederm og Restylane Skinbooster er begge bygget op af hyaluronsyre – et naturligt sukkerstof, der findes i huden i forvejen. Er huden så småt begyndt at ligne kreppet pergamentpapir og venerne begyndt at træde frem, kan den nye og populære filler Profhilo være løsningen. Egentlig er Profhilo hverken en filler eller en skinbooster, men anses for at være en biostimulator, idet den får vores egen hud til at producere store mængder af kollagen og elastin. Den sprøjtes ind i selve håndfladen, hvor sener og blodkar bliver mere tydelige. Profhilo injiceres via meget få stik i området med løs og kreppet hud. I modsætning til klassiske fillerinjektioner øger Profhilo ikke volumen i huden, så resultatet vil fremstå naturligt. Ulempen ved fillers er, at virkningen er semi-permanent. Derfor skal de lægges korrekt første gang, da man ellers kan ende med en ”lump” i hånden, som først går væk efter op til fem år.


En behandling af hænder med Profhilo koster for 2 ml. fra 3.500 kr. pr. behandling.
 
>> Husk lige solcremen! << 
Daglig brug af solcreme kan faktisk forebygge rynker på hænderne.

 
Bevar virkningen af din behandling

Ældningen kan ingen af os stoppe – heller ikke når det gælder hænder. Heldigvis kan du få resultatet af din behandling til at vare længere.

  1. Skærm hænderne fra solen
    Smør hænderne ind i solcreme – året rundt. Nogle hudlæger anbefaler endda at bære tynde handsker, når du er i solen.
  2. Bær handsker når du gør rent eller ordner have
    Varmt vand, rengøringsmidler og havearbejde udtørrer din hud.
  3. Fugt, fugt, fugt
    Husk at smøre hænderne ind i en fugtighedscreme efter du har vasket hænder eller været i bad. Det holder på vandet i hænderne, hvilket gør huden mere spændstig.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.