Nyt

3 superbær: Derfor er de så sunde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bær er spækket med vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter. Men hvilke bær er egentlig de sundeste at spise?

Styrk din sundhed ved at spise bær

Sundhed og ikke mindst skønhed kommer indefra, og her betyder gode sunde madvaner utrolig meget. Man siger 6 om dagen eller 600 g frugt og grønt hver dag, og det kan godt betale sig at inkludere bær.
De små bær indeholder masser af vitaminer, mineraler og kostfibre som kroppen har brug for og elsker. Man kan som udgangspunkt bare spise de bær man bedst kan lide, de er alle sammen spækket med sunde indholdsstoffer. Vil du gerne blive lidt klogere på hvad de enkelte bær indeholder, så har vi kigget lidt nærmere på tre af de mest populære bær nemlig blåbær, hindbær og jordbær.

Blåbær

Blåbær er spækket med C-vitamin, der er et antioxidanter som beskytter kroppen og immunforsvaret mod de frie radikaler. Mangan som styrker knoglerne og regulerer blodtrykket, fiber som er godt for fordøjelsen og K-vitamin som spiller en vigtig rolle i blodets koagulering.

Hindbær

Hindbær er fulde af kostfibre og bidrager til en rigtig god fordøjelse. Derudover er det lille bær fyldt med sunde vitaminer og antioxidanter som B- og C-vitamin. Hindbær indeholder ketoner, som udover at sikre duften også sætter gang i forbrændingen ved at stimulere hormonet adiponectin.

Jordbær

Jordbær er spækket med antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe oxidativt stress og beskytte kroppens immunsystem. Dertil indeholder det flavanoider som er godt for hjertet, E- og K-vitamin, kalium og kostfibre, der er godt for fordøjelsen. Jordbær har et højt indehold af vand og støtter derfor op om en hydreret krop, hvilket sammen med fibre forbedrer tarmfunktionen.

De små bær er det rene superfood, så det er bare at spise løs. De små bær er super sunde, men det kan også være en dyr fornøjelse at komme friske bær og frugt i indkøbskurven hver dag. Frugt og bær på frost er stadig spækket med vitaminer og andre sunde indholdsstoffer. Selvom den friske vare altid er bedste, så forkæler man stadig kroppen og opretholder en sund livsstil ved f.eks. at starte sin morgen med en smoothie baseret på frosne bær. 

TIP!
Tænk på miljøet og køb danske bær. De lange transportveje er en belastning for miljøet.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.