Q & A: Mød Mette Skjærbæk fra Karmameju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mød Mette Skjærbæk, der er tidligere fotomodel og kvinden bag den lækre hudplejeserie Karmameju. Vi har talt med Mette om historien bag Karmameju, livet som selvstændig karrierekvinde og fået hendes bedste skønhedstips.

Power kvinder der inspirerer os

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder…

1: Hvem er Mette Skjærbæk?

Jeg er en sanserytter med et kæmpe behov for at mærke, at jeg får en masse ud af livet hver dag. Jeg er en pige fra Svendborg, som har haft medvind på nogle fronter, men også uoverskuelige tragedier i mit liv. Jeg er en storbysrotte, som har boet ti år i udlandet, men med en barndom i provinsen på sovs, kartofler og kærlighed. Jeg er mig, kæreste, mor til 3 døtre, søster, moster, faster, datter, bonusdatter, veninde, ven og forretningskvinde. Jeg er en slider, en drømmer, en arbejdshest, en diva og en hyggefis. Jeg er fortaler for det gode liv med udgangspunkt i NATURAL HEALTH, hvor vi behandler krop og sind med respekt, så vi giver os selv de bedste betingelser for at være lykkelige.

2: Hvordan ser en typisk dag ud som kreativ direktør?

Den er meget varieret. Den starter typisk kl. 6.00, hvor familien helst skal have en hyggelig morgen. For mig er det vigtigt, at morgenen starter godt! Min dag er en blanding af møder, mails, brainstorms, beslutninger, eksekvering, overvejelser, rejser, produktudvikling, test af produkter, ord i lange baner osv. Det kreative team, som jeg er ansvarlig for, gør at det hele kan lykkedes, og vi vokser os heldigvis større, så mit arbejde er i dag langt mere tro mod min titel, end det har været tidligere. Mit arbejde bliver sjovere og sjovere! Det er jeg SÅ glad for.

3: Hvad er historien bag Karmameju?

Jeg arbejdede ti år som fotomodel i udlandet og efter nogle spændende start-up år, begyndte jeg at savne viden, udvikling og at skabe noget. Min lejlighed (a.k.a. skotøjsæske) i New York blev til mit værksted, hvor jeg lavede alt fra aromaterapilys og parfumeblandinger til duftpuder, jeg syede, fotograferede, drejede ler, skrev prosa og udviklede den kreative side af mig selv. Jeg var i forløbet ‘Bachelor of Science i Natural Health’ og var dengang, som nu, dybt fascineret af naturens magiske virke.
Da jeg flyttede hjem til København i 1999, startede Julie Krogstad og jeg Karmameju (KARMA-MEtte-JUlie). Drømmen var at skabe en virksomhed med den røde tråd ‘To redefine wellness’ – at tage udgangspunkt i det der allerede fandtes inden for velvære, men gøre det endnu bedre. Julie stoppede 7 år efter og er i dag sygeplejerske og min dejlige veninde. Tidligere havde vi forskellige produktlinjer, men valgte i 2012 at omstrukturere firmaet og alene fokusere på hudplejeprodukter og elegant loungewear, såsom superbløde morgenkåber. Så vi holder fast i den oprindelige drøm og dedikerer os fuldt ud til at redefinere velvære og hudpleje. Hver eneste dag.

4: Hvordan differentierer Karmameju sig fra
de andre mærker på markedet?

Vores vision om at skabe en hybrid mellem naturlig og resultatorienteret hudpleje er lykkedes og er ganske unik. Vi anvender mange klinisk dokumenterede ingredienser, som vil sige, at de har beviste effekter på huden. Derudover er vi et af de få 100% aromaterapeutiske brands, som kun anvender de dyrebare 100% naturlige dufte. Aromaterapi, herunder æteriske olier, har den fantastiske egenskab, at det både påvirker vores hud og samtidig vores mentale tilstand. Vores visuelle identitet er anderledes end de fleste mærker og jeg elsker den visuelle røde tråd vores grafiske designer og jeg har skabt. Sidst men ikke mindst er der vores prisvindende parfumør bag alle produkterne. Alle Karmamejus produkter er duftmæssigt udviklet som en dyrebar parfume.
Mange danske mærker er Private-label, hvor produktet er skabt på forhånd og anvendes af flere mærker, og man blot brander sig med eget logo og emballage på de allerede eksisterende produkter. Det ville aldrig fungere for mig, da jeg ville miste interessen for projektet. Det magiske for mig er at skabe noget nyt og jeg har brug for konstant at udfordre og overraske mig selv. Vores nyeste produkt er en ansigtstørbørste, som er et lille innovativt redskab, der stimulerer huden og forbedrer hudens fasthed. Jeg brænder for at være med til at skabe noget nyt, og ikke mindst udfordre og udvide måden man tænker hudpleje, ligesom vi har gjort med vores ansigtstørbørste og kropstørbørster.

5: Hvad er dit bedste råd til dem, der sidder
med en drøm om at blive selvstændige?

Ja nu bliver det lige lidt konservativt, men spar op og gør dig økonomisk stærk inden du starter – eller skaf startkapital som gør, at du ikke skal være under økonomisk pres fra start. Det har været en kæmpe gave for mig, at jeg startede som fotomodel og skabte et økonomisk fundament, og derfor ikke havde behov for en stor løn i de første mange år. At få en dansk virksomhed til at tjene penge i starten, når der samtidig er et kolossalt behov for at investere, er rigtig svært. Herudover er det vigtigt at afstemme med sig selv, om man er en arbejdshest, som gider pløje videre, når alle andre holder fyraften eller om man hellere vil hjem og holde fri. Jeg kender ikke nogen, som er kommet let til succes. Det er hårdt arbejde, fysisk og psykisk, da man i sidste ende bærer hele ansvaret alene. Derfra er mit bedste råd: GØR DET!

6: Hvad inspirerer og motiverer dig?

Det gør livet, mennesker og alt det der stimulerer mine sanser. Jeg kan tage på en rejse og komme hjem uden nye ideer, og jeg kan sidde til sommerfest på skolen i 0A og pludselig tænke: ‘VI SKAL DA LAVE EN ANSIGTSBØRSTE!’, så ofte kommer inspirationen, når jeg mindst venter det.
Fokus for 2017 er at have flere ‘time-outs’ til kun at tænke kreativt, søge inspiration og udfordre mine ideer.

7: Hvor meget fylder sundhed i dit liv?

Det fylder på en naturlig måde, hvor jeg får det fysisk dårligt, hvis jeg ’forurener’ min krop. Har jeg grumme tømmermænd (fordi jeg glemte at drikke vand!), så søger jeg automatisk mod rodfrugtesuppe i stedet for burger og fritter. Men det er en naturlig ting i mig, ikke en ‘skyldbetonet’ handling. Jeg tror ikke på dårlig samvittighed: vi skal nyde ALLE vores valg. Jeg ønsker at give min krop de bedste betingelser for, at sindet kan nyde livet. Jeg tror på at LEVE mere end noget andet, og lever generelt efter 80/20 reglen. 80% kropsrespekt og 20% fis og ballade, champagne og saltlakrids. Som model sloges jeg altid med min vægt. Det var så dumt så dumt, for jeg er egentlig slank fra naturens side, men jeg fik mentalt rodet det helt rundt: den ene dag spiste jeg for meget og næste dag spiste jeg for lidt. I dag overvejer jeg ikke kost i forhold til kalorier. Jeg spiser hvad jeg vil, men spiser ret sundt og jeg spiser ikke for meget. Jeg tror, at kroppen kan klare alt, bare det er i de rette mængder.

8: Hvad er dit bedste skønhedstip?

Jeg har så MANGE. Hvor starter jeg? Det allervigtigste er at være hydreret. Tænk på huden som en vindrue: Vil du være en vindrue eller en rosin? På alle Karmameju produkter skriver vi STAY HYDRATED / Drink water, da det er det vigtigste, vi kan gøre for vores hud. Hudpleje er både inde- og udefra. Jeg drikker en stor ‘crazy smoothie’ til morgenmad hver morgen, det er amazing næringsstoffer for kroppen og huden. Kig eventuelt under #metzfood på instagram – det er mit ‘arkiv’ til masser af skinfood. Herudover har vi 2 vegetardage om ugen, mandag og torsdag. Jeg tror, at det er essentielt for huden at mindske vores indtag af kød, da kroppen og tarmsystemet (og miljøet) har svært ved at kapere det overforbrug vi har af kød i Vesten. I forhold til at pleje huden udefra, så lever vi i et meget tørt land, og der skal flere produkter til end der skal på fugtige Bali.
Så lag på lag er mit bedste bud!
Min rutine består af; face mist, face cream, face oil og face mist i løbet af dagen, når huden trænger til et fugtboost. Se hudpleje fra en 360 graders vinkel; det handler om kost, søvn, produkter, vejrtrækning, motion, renserutine – det vi kalder NO BEAUTY WITHOUT TRUTH eller INGEN SKØNHED UDEN SANDHED.

9: Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Mine ansigtsprodukter fra Karmameju, hvor jeg bruger 01 serien, er utrolig fugtgivende og spækket med klinisk dokumenterede aktive ingredienser i høje doser. Og mine kropstørbørster, som jeg bruger hver morgen, inden jeg går i bad. Tørbørstning er en fantastisk måde at vække kroppen, stimulere bindevævet og det ultimative våben mod appelsinhud.
mette-karmameju-favorit-produkerRenew ansigtstørbørste 01. 299 kr. Love Face Mist 01. 100 ml. 189 kr. Velvet Face cream 01. 50 ml. 445 kr. Glow ansigtsolie 01. 40 ml. 425 kr.
LINKS:
Hjemmeside: www.karmameju.dk
Facebook: @karmameju 
LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space
Karen Pallisgaard – yogalære, foredragsholder og forfatter
Karen Marie Groth – kvinden bag Beautyhero.dk og eksklusiv distributør
Ida Corr – den smukke glade kvinde med den powerfulde stemme

Share.

About Author

Efterlad et svar