5 gode grunde til at skifte til en naturlig deodorant uden aluminium

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du styr på, hvorfor du helt sikkert bør vælge en naturlig deo frem for antiperspirant? Ud over at holde dig velduftende, er den blandt andet også bedre for dig og giver ikke gullige skjolder på dit lyse tøj.

Farvel til gule pletter og skjolder

Du har helt sikkert hørt om deodorant uden aluminium, parfume og andet ballade. Måske har du også et par fallerede forsøg med i bagagen, som er endt ud med en ikke så dejlig odeur sidst på dagen, hvorefter du straks har fundet din trofaste antiperspirant med parfume frem igen og tænkt, at det andet simpelthen ikke dur. Hele formålet med deo-manøvren er jo at sørge for, vi ikke kommer til at lugte af sved. Men en naturlig deodorant kan sagtens holde dig lugtfri. Og der er endda mange flere fordele ved den, hvis du altså vælger den rette, som Ocean Plastic Deodorant fra danske Relevant, der tilmed er emballeret i 100 procent genanvendt plastik fra fiskenet.

1. Antiperspirant deo stopper dine porer og forhindrer dig i at svede

Når en antiperspirant deodorant virker, er det fordi den indeholder aluminium, hvis funktion er at omdanne sig til en gel, der blokerer svedporerne. Det betyder mindre sved, men det betyder også, at kroppen ikke særlig godt kan udskille andre affaldsstoffer eller temperaturregulere sig, som den er skabt til at gøre det. – En naturlig deodorant lader dig derimod svede, men er i stedet tilsat ingredienser som vegetabilsk pulver, ler og olier, der reducerer og neutraliserer de lugtforårsagende bakterier. Det er nemlig ikke sveden i sig selv, der lugter.

2. Aluminium i deo giver gule skjolder på lyst tøj

Hvis ikke du selv kender problematikken, kender du sikkert en, der gør: misfarvninger under armene på lyst tøj. Mange tror fejlagtigt, at de irriterende, genstridige skjolder stammer fra sveden i sig selv, men nej – det er faktisk aluminiummen i din deo, der er den primære årsag til misfarvet tøj. Så når du dropper deodorant med aluminium, bliver du også pletterne kvit.

3. Du kan sagtens være lugtfri uden parfume

Mange traditionelle deodoranter indeholder parfume. I årevis har vi forbundet duften af renhed med en duft af parfume af en art. Men parfumens funktion er at tilsætte duft, ikke at holde dig lugtfri, og derfor er den ikke strengt nødvendig i en deodorant, hvis den ellers gør sit job med at mindske og neutralisere de bakterier i sveden, der medfører lugt. Tværtimod kan parfumestofferne genere den sarte hud og i værste fald medføre allergi. Det anslås at 200.000 danskere lider af parfumeallergi, og langt de fleste er kvinder, ifølge Astma-Allergi Danmark.

4. Alkohol og krads kemi er unødvendigt i din deo

Mange deodoranter har lange, tungeknudrende ingredienslister med tvivlsomme kemiske komponenter og alkohol. Men sandheden er, at mange af dem ikke er nødvendige for at holde dig velduftende, og du kan derfor sagtens vælge en deodorant med færre og bedre ingredienser. Faktisk er det en velkendt gene for mange at døje med irriteret hud eller kløe under armene – ofte forårsaget af deodorantens ingredienser.

Pssst…! Ocean Plastic Deodorant fra Relevant indeholder faktisk kun 12 milde, naturlige og veganske ingredienser.

5. Pas godt på dig selv og på kloden – også med din deodorant

Mange bække små, gør en stor å, som man siger. Du har kun én krop, og vi har kun én planet. Derfor giver det god mening at passe godt på, hvad vi fylder begge dele med. Med en naturlig deodorant undgår man aluminium og får ofte færre ingredienser og parfumestoffer. Er den samtidig bæredygtigt produceret og udvundet både hvad angår indhold og emballage, er det kun endnu bedre. Og de to ting kan faktisk kombineres.

Relevant Ocean Platic Deodorant findes i to varianter en ’neutral’ og ’Citrus & Cucumber’ – begge også velegnet til sensitiv hud – til 115 kr. og kan købes online her >>
 

Naturlig, effektiv deodorant fra danske Relevant

Relevant er et nyt, dansk hudplejebrand og dansk produceret, hvis hjerte banker for at udvikle bæredygtige produkter, der er gode for din krop og vores planet. Det er Ocean Plastic Deodorant et pragteksemplar på.

Bæredygtighed er er helt centralt for den danske duo, som tænker det ind i alle facetter, fra udvælgelse af ingredienser til valg af emballage. Ingredienserne er nøje udvalgte og er f.eks. fuldt sporbare, bæredygtigt udvundet og -produceret, samt nemt at kunne indgå i naturen efter brug. Og Ocean Plastic Deodorant er svøbt i den allerførste emballage skabt af 100 procent såkaldt ocean plastic – plastik fra fiskenet.

Ocean Plastic Deodorant er skabt, fordi de to stiftere bag Relevant ikke kunne finde en deodorant uden aluminium, der medførte gule pletter på deres hvide skjorter, som var uden parfume og samtidig effektiv nok til at holde dem lugtfri en hel dag. Derfor udviklede de deres egen.

Læs mere om Relevant her >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.