Nyt

7 tips til mere overskud i hverdagen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange oplever en stresset hverdag, uden overskud til familien og sig selv. Hvordan bryder du de dårlige vaner? Få 7 tips til mere overskud i hverdagen.

Stresset hverdag? Sådan får du mere overskud og energi

1. Meditation:

Meditation kan lyde så urtet og uoverskueligt, men meditation er for alle og lige meget om du er nybegynder eller har prøvet meditation før, så er der en mulighed for dig. Prøv med 10 minutter om dagen hvor du stiller ind på kroppen, lytter til dig selv og bliver bevidste om hvordan kroppen har det.
Det kan gøre en kæmpe forskel når det kommer til en hverdag med mindre stress. Der findes mange forskellige guidede meditationer helt ned til 5 minutter som man kan lytte til. På den måde behøver du ikke gøre andet end at sætte eller lægge dig godt til rette og kun koncentrere dig om at være i nuet og slippe alle bekymringer og tanker. 

2. Drik vand:

Vand er livsnødvendigt og faktisk består omkring 60% af kroppen består af vand. Det er rigtig vigtigt at du husker at drikke vand i løbet af dagen for at få renset affaldsstofferne ud i kroppen. Det anbefales at man drikker 1,5-2 liter vand om dagen for at man ikke bliver dehydreret. Er kroppen dehydreret kan det medføre hovedpine, træthed, appetitløshed og svimmelhed. Er du meget fysisk aktiv, så anbefales det at drikker mere da du sveder mere.

3. Søvn:

Får du ikke din nattesøvn, så får kroppen ikke ladt op og regenereret til at komme igennem dagen. Hvis du prioriterer din søvn, så vil du opleve at du får mere overskud og ser friskere ud. En god hovedpude, seng, sovemaske og måske ørepropper hvis du har en partner, der snorker, kan være gode redskaber til at sikre sig en god nats søvn.

4. Sund og varieret kost:

Det kommer nok ikke som en overraskelse at netop dette punkt er på listen. Fylder du dig med sukker og får din krop ikke de vitaminer, mineraler, fibre, antioxidanter og proteiner som den har brug for, så er det en umulighed at opretholde en sund krop med overskud.
Huskeregel; 6 om dagen. Sørg for at få 600 gram frugt og grønt om dagen. Indeholder din daglige kost ikke så mange frugter og grønsager, så kan det anbefales at få implementeret en smoothie om morgenen. Det er en fantastisk start på dagen og en god mulighed for at kamuflere broccoli og spinat med banan og jordbær.

5. Motion:

Det anbefales at man dyrker 30 minutters motion om dagen. Det kan for mange virke rigtig uoverskueligt at skulle få 30 minutters motion ind i det travle program i løbet af dagen, men for de fleste vil det handle om prioritering. Måske kan du starte med at cykle på arbejde i stedet for at tage bilen. Drop medlemsskabet i fitness hvis du alligevel ikke får det brugt og hop i løbeskoene og gå eller løb en tur i løbet af dagen. Eller aftal med en veninde eller kæreste at I mødes i fitnesscentret et par gange om ugen. Når du har en aftale med en anden, så forpligter det på en anden måde, og du vil derfor møde op. Find en træningsform du synes er sjov! Det er altafgørende hvis du skal holde det ved lige. Prøv dig frem og tag en prøvetime til spinning, boksning, reformer træning eller måske dans.

6. Omgiv dig med mennesker, der giver dig god energi:

Det kan være enormt drænende for humøret, hvis du er omgivet af mennesker, der er negative og altid ser glasset halv tomt. Det er ok at du sorterer fra og vælger at omgive dig med de mennesker, der tilfører din hverdag god energi. Det vil give dig langt mere overskud og positiv energi på kontoen.

7. Drop sukkeret:

Eller i det mindste skru ned for sukkerindtaget. Hvis du fylder dig med sukker i løbet af dagen så vil blodsukkeret fare op og ned, hvilket vil give dig mindre energi og humørsvingninger.

Det er aldrig for sent at bryde de dårlige vaner. Med små ændringer hen af vejen kan du stille og roligt komme ind i nogle gode rutiner, som giver langt mere overskud og en krop i balance. Husk, hvis du prioriterer dig selv og får mere overskud, så har du også langt mere overskud til at være der for andre.

Pas på dig selv, kroppen skal holde hele livet!
 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.