9 hverdagstips til et sundt hår

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hver dag udsættes håret for udtørrende og opslidende faktorer. Men hvordan får du dit hår til at blive sundere?

Sådan får du dit hår til at blive sundere!

Den daglige hårrutine kan variere meget fra person til person. Nogen bruger mange produkter og beautytools hver eneste dag, kan hverdagen for andre være langt mere simpel.

Lige meget hvordan du passer og plejer dit hår i hverdagen, kan du få glæde af disse 9 nyttige hverdagstips i jagten på et sundere og smukkere hår.

Børst gerne håret når det er tørt. Når håret er vådt er det mere porøst og skrøbeligt, det bliver mere filtret og knækker lettere.

  1. Der er ingen grund til at vaske håret hver dag, da det slider unødvendigt på håret. Nøjes derimod med at vaske håret 2-3 gange om ugen.
  2. Tør håret forsigtigt. I stedet for at skynde dig med at presse håndklædet ind i håret, så tryk vandet forsigtigt ud af håret og lad det derefter lufttørre.
  3. Husk conditioner når du vasker dit hår. Hvis ikke du påfører conditioner efter shampoo, vil håret ikke have fået den nødvendige pleje og beskyttelse og vil være sværere at rede ud.
  4. Husk altid varmebeskyttelse inden du bruger hårtørrer, glattejern eller krøllejern. Varmen slider på håret og derfor er de beskyttende ingredienser afgørende for hårets sundhed.
  5. Bruger du glattejern til daglig så invester i et ordentlig glattejern, som bruger den optimale temperatur og har de mest skånsomme plader, der slider mindre på håret.
  6. Alting handler om balance. Hvis du spiser meget usundt, er stresset eller ikke får din søvn, kan det gå ud over håret, og i værste tilfælde medføre et hårtab.
  7. Husk at få klippet de tørre spidser. Ved at klippe de tørre og spaltede spidser af, undgår du at håret spalter. Derudover ser håret mere sundt ud og kan bedre vokse sig langt.
  8. Børst håret når det er tørt. Når håret er vådt er det mere porøst og skrøbeligt, det bliver mere filtret og knækker lettere. Børst eventuelt håret inden du går i bad og vasker det. Kan du ikke vente med at børste håret til det er tørt, så start nedefra og arbejd dig op. Ved at rede spidserne ud først, skåner du dem når du derefter reder håret fra rødderne og ned.
  9. Undgå hårelastikker med metal i. Sammensætningen slider på håret og kan ofte resultere i, at håret hænger fast.
Share.

About Author

Comments are closed.