9 myter om hudpleje – Sandt eller falsk?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Skrøner og myter om skønhed står i kø og holder ved generationer igennem. Uanset hvem blandt veninderne eller kollegerne, du spørger, så har alle deres egne skønhedstips, der virker – med garanti. Men gør de nu også det?

Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører og derfor har GO Beauty stiller skarpt på 9 udbredte myter om skønhed og har talt med skønhedsekspert og kosmetolog Cecilie Post, der hjælper os med at opklare myterne om din hudpleje lige her.

Myte 1: Jeg behøver ikke rense min hud om morgenen, fordi jeg lige har renset den om aftenen?

Det er falsk, fordi…

Det er meget vigtigt at rense sin hud om morgenen, selvom man har renset af om aftenen. Om natten regenerer huden og det betyder at der gennem huden både afsondres sved, talg og bakterier der kan skabe irritation og urenheder, hvis det ikke renses ordentligt af. Når du afrenser huden, vil dine efterfølgende produkter også trænge bedre ind, og det vil du kunne mærke resten af dagen!

Myte 2: Jeg kan ikke gøre noget for at undgå at få rynker – det er genetisk bestemt.

Det er falsk, fordi…

Der findes så mange gode og effektive ingredienser på markedet i dag, som absolut kan hjælpe dig med forebyggelse af linjer og rynker. Det er altid bedst at starte før ”skaden” er sket, da det altid er nemmere at forebygge end reparere. Faktisk skal man helst starte med anti-age produkter i midten af 20’erne, fordi det vil hjælpe cellerne med at holde sig friske og oppe på dupperne i længere tid. På den måde sikrer man sig at ældning af huden vil gå langsommere end ellers.
Solens stråler er vores værste fjende når det kommer til dannelse af rynker. De nedbryder nemlig vores kollagene og elastine fibre, som tilsammen sørger for at holde vores hud elastisk og fast. Derfor er det vigtigste anti-age forebyggende produkt selvfølgelig solfaktor, som skal bruges hver dag – også når det er overskyet og regner.

Myte 3: Jeg skal undgå parabener i min hudpleje?

Det er falsk, fordi…

Det er blevet lidt af en hudpleje-dille at undgå parabener og i stedet vælge helt naturlige produkter og det er ærgerligt.
Det kan nemlig være rigtig svært at gennemskue hvad der i stedet er anvendt som konservering. Parabener er et konserveringsmiddel, der sørger for at holde dine produkter friske og holdbare og ikke mindst mindske risikoen for der kommer bakterier i dine produkter. Hvis vi ikke havde konservering i vores produkter, ville de harske og blive dårlige i løbet af meget kort tid. De parabener du finder i hudpleje i EU i dag er alle godkendte af myndighederne, og sikre at bruge i den koncentration de bruges i. Så nej – du skal ikke være parabene-forskrækket, da det er noget af det mest gennemtestede du kan anvende som konservering i hudpleje.

Myte 4: Makeup ødelægger og tilstopper min hud?

Det er både sandt og falsk, fordi…

Der findes mange forskellige makeupmærker på markedet og det kan være svært at holde styr på dem alle. Nogle produkter kan være direkte dårlige for din hud, fordi de indeholder tilstoppende og udtørrende ingredienser som f.eks mineralske olier. Heldigvis findes der makeup, som både plejer og fugter din hud og giver dig en ekstra beskyttelse. Makeup som baseret på mineraler er noget af det bedste du kan påføre på huden, fordi det indeholder rigtig mange gode og brugbare ingredienser og blender pænt og naturligt ind i huden. Det vigtigste ved brug af makeup er at man husker, at rense den af om aftenen!
Spørg altid en der kan vejlede dig, hvis du er i tvivl om ingredienserne.

Myte 5: Solfaktor 30 giver dobbelt så meget beskyttelse som faktor 15.

Det er falsk, fordi…

Faktisk er der kun 4% mere beskyttelse i faktor 30 end i faktor 15. Når det kommer til solfaktor, er det MÆNGDEN du påfører, der tæller. Til en hel voksenkrop skal du bruge mindst 40 ml, og til et barn 20 ml. Ja det er meget solcreme, men det er den mængde, der skal til, før du er bedst beskyttet.

Myte 6: Skintonic udtørrer huden?

Det er falsk, fordi…

Her handler det om den rigtige vejledning og om at finde den korrekte skintonic til netop din hud. Skintonic skal helst være en fast del af din hudpleje rutine, da den sørger for at genoprette hudens pH-værdi og skabe bedre balance i huden. Mange skintonics indeholder både fugtgivende og beroligende ingredienser, der vil give dig en mere intakt hudbarriere og opretholde fugtniveauet i huden. Vi kommer ikke udenom at der findes nogle skintonics, der vil udtørre huden fordi de indeholder høje koncentrationer af alkohol, som får huden til at føles tør og stram. Men hold dig fra dem! Find derimod en skintonic der arbejder på dine problematikker og dermed skaber de bedste resultater for dig.

Myte 7: Tandpasta kan få bumser til at forsvinde?

Det er falsk, fordi…

Der er intet der tyder på at tandpasta skulle virke mod bumser. Tandpasta indeholder slibemidler og udtørrende ingredienser, der ikke er gode for din hud. Så brug tandpastaen i munden og anvend i stedet en effektiv spot-treatment, der er lavet til formålet på huden.

Myte 8: Jeg får bumser og uren hud efter jeg har spist slik, chips eller fastfood?

Det er både sandt og falsk, fordi…

Dette må være en af de mest udbredte myter når det kommer til bumser. Mange er overbeviste om at bare de kigger på en pose chips, vil de vågne op med en bums dagen efter. Svaret er, at man ikke nødvendigvis får bumser af usunde fødevarer. Usunde fødevarer som chips, chokolade og slik kan give bumser, hvis man indtager det i store mængder og det er ens primære spise.
I forhold til forskning af fødevarers påvirkning på bumser og uren hud, så er det ikke bevist at specifikke usunde fødevarer som pizza, slik, og chips og skulle øge fremkomsten af bumser. Det er til gengæld videnskabeligt bevist at et højt indtag af komælk kan øge fremkomsten af bumser.
Sammenhængen mellem akne og mælk skyldes det høje antal hormoner og bioaktive molekyler der findes i mælk. Så prøv i en periode og skær ned på mælken, og se om du ser en forskel. Hvis du lider af bumser og uren hud, vil en sund kost hjælpe din hud generelt, ligesom det vil hjælpe på din sundhed og dit helbred. Men du behøver altså ikke være bange for at spise lidt slik eller andet godt i ny og næ.

Myte 9: Hvis jeg trykker mine bumser, får jeg flere?

Det er sandt, fordi…

Vi kender det alle sammen! Fingrene brænder for at få lov at trykke den irriterende bums, der kigger tilbage på os i spejlet. Men det er lige præcis her vi skal beherske os og lade være, fordi det kan forværre urenhederne. Når du har fået en bums, vil der være betændelse til stede. Hvis du forsøger at trykke bumsen, risikerer du at briste huden mere end nødvendigt, og det kan give ar. Du kan også risikere at bumsen ikke springer i hudoverfladen, men i stedet springer under huden, og på den måde deler sig til et større område og giver flere bumser.
Kan du virkelig ikke lade være, er det vigtigt du så vidt muligt gør det korrekt. Vask altid dine hænder inden og brug et stykke kleenex om hver finger, så du ikke har direkte kontakt hvor betændelsen sidder. Prøv så vidt muligt at lirke betændelsen langsomt ud i stedet for at trykke så hårdt at det begynder at bløde. Påfør efterfølgende en antibakteriel spot treatment på bumsen, der vil hjælpe dig med heling af huden og mindske risikoen for at betændelsen skulle bredde sig.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.