Alt du skal vide om brasiliansk voks

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 5. februar 2021

Vi giver dig svaret på ALT det du har været for flov til at spørge om, omkring brasiliansk voksbehandling.

Alt det du ikke tør spørge om omkring brasiliansk voks

Kort fortalt, så er en brasiliansk voksbehandling en voksbehandling, hvor man får fjernet alt håret på det intime område. Ja, du hørte rigtigt, der vil ikke være et eneste hår tilbage hverken foran eller bagved. Med mindre du selvfølgelig vælger det!

Gør det ondt?

Dette spørgsmål er et af de mest populære spørgsmål når det kommer til brasiliansk voks og forståeligt nok. Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at smerte er meget individuelt. Nogle er meget følsomme hvor andre slet ikke synes det gør ondt. Det kan variere ud fra hudtype, følsomhed, menstruationscyklus samt hårtykkelse, mængde og længde på hårene. Har du en god og professionel behandlere, så skal du dog ikke være bange for at det så ondt at du ikke kan holde det ud. Første gang er den ”værste”, det kan være grænseoverskridende, hårene kan være lange og hvis man spænder i hele kroppen så vil det helt sikkert føles værre. Men husk på, behandlingen tager ikke meget mere end 30 minutter, og resultatet er det hele værd!

Hvordan fungerer behandlingen helt nøjagtigt?

De fleste klinikker udfører brasiliansk voks med en vokstype, der hedder hardwax da denne type voks er den mest skånsomme voks for huden. Du kan altid spørge din lokale kosmetolog hvilken vokstype hun bruger hvis du er i tvivl.
Der er ikke mange tilbage, men nogle klinikker påfører voks med spatel og herefter fjerner voksen med strips, denne type voks gør mere ondt, og har du en sart hud så vil jeg anbefale at gå en stor bue udenom denne metode.

Voksbehandling med hardwax.

Sidst men ikke mindst kan man få udført behandlingen med sugaring, som er en sukkervoks. Denne metode er også skånsom for huden. Valget imellem hardwax og sugaring er individuelt, og her kan man prøve sig frem. Hardwax påføres huden med en spatel hvorefter voksen tørre og rives af mod hårene. Sugaring påføres huden med hånden og hårene trækkes ud med hårene. Er det første gang du skal have en voksbehandling, så lad hårene vokse et par uger så du får mest muligt med. Er dine hår mere end 1 cm.  anbefales det at du trimmer dem lidt, inden du besøger din behandler.

Kan jeg blive vokset når jeg har min menstruation?

Ja, du kan sagtens blive vokset når du har din menstruation, det kræver dog at du bruger tampon. Bruger du derimod bind, så må du booke tid efter din menstruation. Nogle oplever at være lidt mere følsomme når de har sin menstruation, så det skal man også tage med i sine overvejelser.

Hvor længe holder resultatet?

Hvis du overholder dine voksetider, kan du være hårfri i ca. 4 uger. Et godt tip: få skemalagt at du kommer lige efter din menstruation. De første to uger er du helt hårfri, den tredje uge begynder de stille og roligt at vokse ud og den sidste uge har du alligevel din menstruation. Hårene vokser ud i forskellige faser, så de første par gange kan man godt opleve at hårene ikke vokser i helt samme cyklus. Dette vil man opnår hvis man kommer med 4 ugers mellemrum.

Fjerner de virkelig det hele?

Ja! Som udgangspunkt fjerner man det hele både foran og bagtil ved en brasiliansk voksbehandling. Men hvis du ønsker at beholde en stribe eller andet kreativt, skal du selvfølgelig bare sige det til din behandler.

Hvad gør man ved indgroede hår?

Indgroede hår er de værste, og nogle oplever desværre at det kan være rigtig slemt. De fleste oplever en større tendens til indgroede hår ved barbering end efter en voksbehandling. Skulle du døje med indgroede hår, kan du med fordel bruge en peeling, sørge for at fugte huden og så kan du bruge en steril pincet til at få hårene ud med. Flere klinikker har et udvalg af produkter til netop dette problem/formål.

Er det akavet at få lavet en voksbehandling?

Nej, det er det ikke. Første gang kan måske være lidt grænseoverskridende hvis man er genert, men bare husk på, at den professionelle behandler udfører disse behandlinger hver eneste dag. For dem er det et håndværk og deres job er at fjerne dine hår, så du går glad og tilfreds fra klinikken. De er uddannet i netop brasiliansk voks og for dem, er det ikke anderledes end at vokse dine øjenbryn.

Find en klinik i nærheden af dig, og book en brasiliansk voksbehandling allerede i dag >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.