Ansigtsbehandling med LED lys, virker det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lysterapi og lysmasker er blevet et stort buzzword i skønhedsbranchen. Men hvad er LED lys? Og virker det?

Derfor er LED lysterapi effektivt

Vi får hele tiden af vide, at vi skal beskytte os mod solens skadelig UVA og UVB stråler, samt de skadelige blå stråler fra vores teknologiske devices som telefon og computer. Som du måske har set, så hitter lysmasker både til hjemmebrug, men også i forbindelse med en professionel ansigtsbehandling hos en kosmetolog, men hvad er forskellen og virker det?

Hvad er LED lys?

Når man arbejder med lysmasker og lysterapi, benytter man det er hedder LED lys. LED lys kan varier i både bølgelængde og farve, og der er derfor stor forskel på, hvornår du vil benytte de forskellige farver og hvor høj styrken skal være. LED lys indeholder som en af de eneste lysterapi behandlinger ikke ultraviolette stråler, du bliver derfor ikke forbrændt og det er sikkert at benytte.

Kilde: healthline.com

Hvordan virker LED lys?

En kosmetolog vil ud fra hudens tilstand vælge, hvilken farve der skal arbejdes med. Der arbejdes primært med rødt og blåt lys, men farvepaletten på de fleste apparater er større.

Hos kosmetologen bliver lysbehandlingen skræddersyet til din hudtype og din huds tilstand.

  • Arbejder man på aldring vil man benytte det røde lys, da lyset stimulerer hudens kollagen produktion.
  • Arbejder man på akne og urenheder arbejder man med det blå lys. Det blå lys virker antibakterielt og kan dræbe nogle af de bakterier som forårsager akne. Derudover mindsker det blå lys olieproduktionen i huden.
  • Ved pigmentering vil man kunne bruge den gule farve for at hæmme melaninproduktionen.

VIDSTE DU? NASA udviklede oprindeligt lyset til brug i plantevæksteksperimenter og fandt senere ud af, at det havde en lovende effekt for sårbehandling.
Kilde healthline.com

Hvad er forskellen på lysmasker til hjemmebrug og i klinik?

Hvis man anskaffer sig en LED maske som en del af hjemmeplejerutinerne, skal man være opmærksom på at de ikke er lige så effektive. Det kræver derfor længere tid i brug end hvis man får lys, i forbindelse med en ansigtsbehandling på en skønhedsklinik.

Lysterapimaske til hjemmebrug.

HUSK at beskytte dine øjne mod lyset. Tjek om der følger beskyttelsesbriller med til den lysmaske du bruger derhjemme. Følger de ikke med, kan du bestille dem separat så du ikke skader dine øjne. Når en kosmetolog bruger lys under en behandling, vil du altid få beskyttelsesbriller på.

Share.

About Author

Comments are closed.