Anti-pollution – farvel forurening

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vores sundhed, velbefindende og ikke mindst hud bliver ødelagt af den stigende luftforurening, så vi bør klappe i hænderne over, at skønhedsindustrien (endelig!) har forelsket sig godt og grundt i ordet ANTIPOLLUTION. Og det tyder på, der kommer til at ske ting og sager…

Skønhedsindustriens nye dille

London slog tidligere i år sin egen rekord. Ikke i antal solgte penthouses eller luksusbiler, men derimod sit forureningsbarometer. Allerede fem dage inde i 2017 kunne den britiske storby konstatere samme mængde af forurening, som efter otte dage i 2016. I slutningen af januar var forureningen i visse områder højere end i Beijing, og det fik borgmester Sadiq Khan til at erklære ’sundhedskrise’. Men forurening kan ikke kun ses på vores sundhed, den sætter sig også i vores hud. 80 procent af alle ældningstegn i huden skyldes miljømæssige faktorer som UV-stråler, forurening og røg. Især kombinationen af luftforurening og solens stråler er skadelig. Og mens de fleste af os kender effekterne af tobaksrøg, der bl.a. sætter sig som rynker over overlæben, er trafikos en endnu større synder. Den består af bittesmå nanopartikler, der borer sig ind i huden, og forskere kan se en sammenhæng med rynker, pigmentering, akne og forskellige former for eksem.

Anti-pollution er det nye anti-age

Ikke kun forskerne har fået øje på problemet – eller mulighederne. Det har skønhedsindustrien også. Anti-pollution er det nye anti-age, og udbuddet er eksploderet i alle mærker, prisklasser og produkttyper. Scrubs, renseprodukter, mists, masker, cremer og SPF baserede produkter med mærkatet “anti-pollution” fylder hylderne verden over og spås at blive den nye generations helt store skønhedshit.
”Byerne bliver større og større, og samtidig er der kommet større fokus på hud og ikke mindst en efterspørgsel på pæn hud. Bølgen af antipollution produkter skyldes først og fremmest en øget opmærksomhed omkring, hvad forurening gør ved huden. Det er ikke et nyt fænomen i skønhedsindustrien, men hvor det før var et enkelt produkt i en serie, der bar betegnelsen antipollution, er der nu tale om hele serier. Lande som Indien og Kina producerer store mængder af forureningspartikler, hvorfor markedet for antipollution produkter især er stort i disse lande. Interessen for antipollution produkter er nu ved at ramme Europa og USA,” siger Mads Christian Storm, kosmetisk sygeplejerske og indehaver af skønhedsklinikken Retouch.

Fælles for anti-pollution produkterne er, at de fodrer huden med UV-filtre, antioxidanter og beskytter mod hyperpigmentering. Men er det i virkeligheden et salgstrick fra skønhedsindustrien? ”Det er veldokumenteret, at forurening er skadelig for huden. De bittesmå forureningsartikler lægger sig oven på huden og binder sig til talg i huden. Det danner en reaktion, hvor hudbarriererne bliver nedbrudt. Samtidig påvirker de melanin i huden, hvilket kan give pigmentpletter, og starter en proces, hvor cellerne i huden stopper med at dele sig. Så man kan sige, at partikelpåvirkningen starter en kædereaktion,” siger Mads Christian Storm.

I byen eller på landet

Han peger på en undersøgelse af en række borgere i samme alder, køn, mv., men med bopæl i henholdsvis byen og på landet. Resultatet talte sit eget tydelige sprog; Borgere i byen havde flere rynker og pigmentskader end dem, der boede på landet. Listen af konsekvenserne af luftforurening såvel udendørs som indendørs er mange, påpeger Mads Christian Storm.
”Når huden udsættes for forureningspartikler, opstår der oxidativt stress i huden, der er den samme reaktion, som når huden udsættes for UV-stråling. Der bliver skabt en masse ustabile oxygenarter og frie radikaler, som skader huden ved at stjæle en elektron fra vores raske hudceller. På den måde ødelægges vores hudceller, hvilket fører til en aldrende hud.”

Samtidig kan forureningspartikler føre til flere forskellige hudsygdomme som f.eks. halogenakne, påpeger Mads Christian Storm. ”Det er i Tyskland dokumenteret, at mennesker, der arbejder i ekstrem forurening, som f.eks. klorindampe, bliver ramt af inflammatoriske tilstande i huden. Mange partikler på huden menes også at forårsage kontakteksem og accelerere hudlidelser som rosacea.”Mads råd til at forebygge forureningens skader:

  • Rens huden, så forureningspartiklerne skrubbes af, og talget på huden mindskes.
  • Tilfør huden masser af antioxidanter, som er hudens små kampsoldater. Antioxidanter nedsætter oxidativt stress og findes naturligt i huden, men huden bruger ekstra mange af dem, når kroppen udsættes for forurening eller UV-stråling
  • Sørg for, at dit produkt indeholder både vand- og fedtopløselige antioxidanter. De fedtopløselige (C-vitamin) beskytter cellemembranen mod oxidativt stress, de vandopløselige (E-vitamin) beskytter cellevæsken inden i hudcellen.
  • Anvend retinol hver aften, idet hudens 2 øverste lag (epidermis og dermis) derved styrkes og hudbarrieren forbedres.
  • Anvend en creme med lipider og ceramider, som lægger et beskyttende lag på huden, så forureningspartikler ikke trænger dybere ned.
  • Benyt dagligt solcreme som beskyttelse mod yderligere oxidativt stress fra UV-stråling.

9 effektfulde produkter


1. Effektiv peeling.
Murad Rapid Resurfacing Peel er Dr. Murads velkendte glykolsyrebehandling til hjemmebrug. Formlen indeholder 10% glykolsyre samt C-vitamin der peeler huden effektivt, minimerer ældningstegn, udjævner øjeblikkeligt og giver masser af glød og glans. Pakken indeholder 16 servietter, som er nemme at bruge. 299 kr.


2. Giver glød.
Exuviance AF Vitamin C er serum kapsler der genskaber hudens glød og spændstighed. Kapslerne indeholder koncentrat af C-vitaminer der beskytter huden mod nedbrydelse, frie radikaler og forurening. Hver kapsel indeholder 20% aktivt C-vitamin som har en dokumenteret virkning på kollagen dannelsen i huden. 60 kapsler 659 kr.


3. Beskyttelse.
Bioeffect EGF + 2A Daily Treatment er et effektivt to-trins system, der beskytter og plejer huden mod miljøforurenende partikler. Påfør først 2-4 dråber af Trin 1, den intense fugtgivende serum og derefter 2-4 dråber af trin 2, som virker beskyttende. 1.545 kr.

4. Fugt og atter fugt
Beaute Pacifique Hydrating Face Mist giver et øjeblikkeligt energi boost til huden. Den giver en frisk fornemmelse, og grundet dets høje indhold af superfruit ekstrakter fra tyttebær virker den beskyttende på hudcellerne. 50 ml. 179 kr.


5. Boost af antioxidanter
Caudalie Polyphenol er spækket med antioxidanter der virker beskyttende på huden og forhindrer og forebygger skader, der skyldes miljømæssige faktorer. 30 ml. 401 kr.


6. Reparerer
ZO Skin Health Overnight Recovery Creme reparerer og regenererer tør og irriteret hud over natten. Cremen tilfører huden nærring, fugt og beskytter hudens naturlige barriere mod udefrakommende faktorer. 50 ml. 850 kr.


7. Effektiv afrensning
Biotherm Skin Oxygen Depolluting Cleanser er en rensegel til ansigtet, der arbejder i dybden og smelter på huden og bliver til en blid skum. Afrens både morgen og aften, så din hud er helt ren for forurening. 150 ml. 185 kr.


8. Beskyt øjenomgivelserne.
Yves Rocher Elexir Jeunesse er en roll-on øjencreme, der beskytter mod forurening, UV-stråler og andre udefrakommende stress faktorer. Øjencremen virker opkvikkende, reparerer og mindsker mørke rande og poser under øjnene. 15 ml. 299 kr.


9. Exfoliere. 
Dermalogica
Daily Superfoliant er en innovativ ris baseret eksfolierings pulver, som indeholder trækul, der går ind og absorberer/binder de forurenende stoffer, overskydende talg og urenheder. Røde alger og ekstrakt fra tarafrugt beskytter huden mod forureningens skadelig virkning. 57 g. 560 kr.

Gå ind på Dermalogica og se, hvor høj forureningen er i dit område.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du har mulighed for at købe GO Beauty her og få det bragt direkte til døren.

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

About Author

Efterlad et svar