Botox og filler: Forebyggende med solrynker?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Injektioner og andre ikke-permanente behandlinger er som skabt til før-ferie-forberedelser, for hvem vil ikke gerne være toptunet på ferie? Og så ses resultatet ‘næsten’ med det samme…

Sommerskud

Vi vil altid gerne se godt ud, men om sommeren vil vi gerne se ekstra godt ud. Derfor er der ekstra run på de kosmetiske klinikker inden ferien, for uanset hvor du holder ferie, handler det om at føle sig godt tilpas i bikini, stropkjoler og lette sandaler. Det er med andre ord sæson for hud.

Botox og fillers er oplagte ingredienser i sommer-ferie-cocktailen og i det hele taget hele året rundt, for modsat andre dybere, kosmetiske indgreb som f.eks. IPL laser eller kosmetisk peeling, har de ikke noget imod sol eller lys i det hele taget.
De kan være som en sjov sommergadget, for effekten er synlig med det samme, og holder stadig kun til næste skud, hvis du skulle fortryde. Men en anden årsag til, at injektioner passer godt til sommeren er, at de også virker forbyggende. For mange rynker, også dybe og permanente opstår, når vi automatisk og uden at tænke over det rynker brynene sammen eller misser med øjnene mod det skarpe sollys. Særligt, hvis man veksler meget mellem indendørs kontorliv foran computerskærmen og udendørs liv med kaffe i solen eller rose på terrassen, kan det være belastende for øjnene og dermed for mimikken.
Meget mørke solbriller eller hyppige kik på smartphone eller ipad øger lysfølsomheden i øjnene, der generelt påvirker hele ansigtets udtryk.

Men er det overhovedet så vigtigt?

At vi gerne vil være attraktive, er der ingen tvivl om, men om det overhovedet er vigtigt at være attraktiv for at finde en partner, kan man godt tvivle på. Den amerikanske psykolog Viren Swarmi, der studerer tiltrækning, må skuffe de fleste, der tror på, at personligheden betyder mere end udseendet. Det gør det nemlig ikke, særligt ikke i de indledende faser, som f.eks når man swiper til højre på Tinder eller ser en person på en cafe eller i en bar. Her er det udseendet, der får fremmede til at henvende sig til hinanden, og det er først efterfølgende, at præferencerne ændrer sig:
”Først når vi interagerer socialt, kommer andre træk til deres ret. Det viser sig , at både kvinder og mænd værdsætter træk som venlighed, varme, humor og indlevelse i en potentiel partner – med andre ord, så foretrækker vi mennesker, vi opfatter som sympatiske. At være det kan endda gøre, at en person fremstår mere fysisk attraktiv”, udtalte Swarmi i en artikel i Marie Claire.

Hvad er det så, der gør et ansigt attraktivt?

Det har forskere ved University of Toronto undersøgt, og der viser sig, at det mest tiltrækkende kvindeansigt er det, hvor afstanden mellem øjne og mund udgør en tredjedel af ansigtets længde, og afstanden mellem øjnene udgør omkring 46 pct. af ansigtets bredde. Andre forskere fra Aberdeen University har bevist, at mænd fra alle kulturer er draget mod et baby-agtigt ansigt med store øjne og buede øjenbryn, der indikerer et højt østrogenniveau og dermed fertilitet og sundhed.

botox-solrynker 
Forebyggende mod solrynker

Her vil man typisk anbefale Botox mellem brynene, over brynene eller om øjnene for at slappe musklerne af, så de ikke trækker sig sammen og sætter sig som mimiske rynker. Virkningen kan ses i løbet af 3-8 døgn og forsvinder oftest efter 3-6 måneder, afhængig af, hvor meget Botox der er blevet brugt, og hvor det er sprøjtet ind henne. Det kan i starten føles lidt mærkeligt, da man pludselig ikke kan bruge en muskel, man altid tidligere har spændt, bevidst eller ubevidste, og da musklen under den rynkede hud afspalles, vil huden glattes mere og mere. Husk, at der er 48 timers betænkningstid på behandlinger med Botox, og at du ikke kan få indgrebet samme dag, du beslutter dig. Til gengæld tager det kun nogle få minutter.
 

filler-sommerkys 
Sommerkys

En fint, formet mund kan lynhurtigt give ansigtet et friskere og mere attraktivt udseende. Her handler det så om fillers (Juvederm eller Restylane) i overlæbe og måske i underlæbe, der giver mere volumen og spændstighed i læberne.

filler-aeblekinder 
Æblekinder

Fylde og volumen i kinderne giver et sundt look, som mange forbinder med udendørsaktiviteter i det lune sommervejer. Fillers lagt ind omkring kinderne, ved smilefolderne eller om øjnene kan give dem mere volumen og fylde samt få huden til at se naturlig, lækker ud. Fillers er en gel, der bliver sprøjtet ind i huden, og består hovedsageligt af hyaluronsyre, der er et sukkerkompleks, der bliver produceret naturligt i hud og brusk hos dyr og mennesker. Hyaluronsyre spiller en vigtig rolle for hudens vandbindende evne, og gør den strammere og mere fast, og indgår også i mange cremer og sera. Når den bruges som filler, sprøjtes den lige ind under huden med en meget tynd nål og masseres på plads. Og der er bonus med det samme: Rynkerne bliver ofte udjævnet og huden glattere. Effekten varer 6-12 måneder, så er det tid til genopfyldning. Også her er der 48 timers betænkningstid for et indgreb.

Kilde: Sundhed.dk, MarieClaire.co.uk, Mirror.co.uk
 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Efterlad et svar