Botox, hvad er det egentlig?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vidste du, at Botox i for store mængder kan være farligt, men i de rigtige mængder kan udrette mirakler?

Fra farligt giftstof til mirakel middel

Injektion med Botox er i dag en af de aller mest foretagede kosmetiske behandlinger både i udlandet og i Danmark. Tilbage i 1897 blev toxinet Botulium kendt under navnet pølseforgiftningen, og var bestemt ikke noget man forbandt med et forskønnende middel. Botox dannes af bakterien Clostridium Botulinum og store indtag af disse bakterier, kan forårsage den sjældne og farlige pølseforgiftning. Botox som vi kender det i dag reducerer evnen til, at musklerne kan trække sig sammen i de områder det sprøjtes ind. Man bruger det i meget små mængder og injicerer det lokalt, så det virker ikke på resten af kroppen, og er derfor ikke farligt.

Hvad er Botox?

Toxinet Botulium blev faktisk opdaget helt tilbage i 1897 af den tyske læge Justinus Kerner. I 1950’erne fandt man ud af, at man kunne bruge toxinet medicinsk til at afhjælpe spasmer. Først i 1989 blev stoffet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDS, under navnet Botox, til kosmetisk brug som den Botox vi kender i dag. Botox er et muskelafslappende præparat, der hæmmer nerveimpulsens signal i at nå frem til musklen, hvilket gør at muskelbevægelsen ophører og man på den måde opnår en udglattende effekt. Behandlingen kræver en konsultation samt en betænkningstid på 48 timer. Ved konsultationen vil du sammen med en autoriseret behandler gå igennem hvilke ønsker og muligheder, der er for dig. Behandlingen foregår ved at små dråber Botox, injiceres i de muskler hvor man ønsker at opnå en effekt. Det endelige resultat af en behandling ser man først efter 5-10 dage. Man skal derfor være opmærksom på, at man ikke ser et resultat med det samme.

Hvad kan man behandle med Botox?

Man kan behandle flere områder når man arbejder med Botox. De mest almindelige behandlinger er den muskelafslappende rynkebehandling man f.eks. kan få i panden, rynken mellem brynene, rundt om øjnene eller rundt om munden. Derudover kan man også få lavet tandkødssmil (når man ser for meget tandkød når man smiler), få bugt på overdreven svedproduktion samt lindre migræne og hovedpine.

Gør behandlingen ondt?

Som ved alle andre injektioner vil man kunne mærke et stik, men smerten er ikke slem og er kortvarig.

Hvor længe holder resultatet?

Resultatet kan variere fra person til person og afhænger af, hvor og hvor meget man bruger i det behandlede område. Normalt siger man at resultatet holder i 3-6 måneder. Man kan også forvente at holdbarheden øges efter gentagne behandlinger.

Er der bivirkninger ved Botox?

Det er meget usædvanligt at der er bivirkninger i forbindelse med en Botox behandling. I sjældne tilfælde vil man kunne opleve at øjenbryn og øjenlåg kan føles tunge og hænge lidt, dette skyldes at man har fået for meget og det vil aftage og forsvinde helt i forbindelse med at Botox effekten aftager. Andre bivirkninger kan f.eks. være hovedpine og i sjældne tilfælde lettere synsforstyrrelser. Bivirkninger ses kun i under 1% af alle behandlinger og er derfor yderst sjældne.

Vil du gerne vide mere om eventuelle bivirkninger og selve behandlingen, kan du book en konsultation hos en autoriseret behandler. 

Find en klinik eller et privathospital i nærheden af dig og book en behandling allerede i dag >>


Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.