Cryobehandling til kroppen, hvad er det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du hørt om cryobehandling? Behandlingen er på kort tid blevet meget populær. Men hvad er det, behandlingen kan? Og er cryoterapi mon noget for dig?

Cryobehandling: Derfor er den så populær

Cryobehandling til kroppen er igennem den senere tid blevet mere og mere populær, og i den forbindelse er der flere klinikker rundt omkring i landet, der er begyndt at tilbyde behandlingen. Behandlingen er for mange stadig meget ukendt, så her får du svaret på hvad den går ud på, og hvad man får ud af behandlingen.

Hvad er en cryobehandling?

Cryobehandling kaldes også på nogle klinikker for Cryoterapi behandling. Fælles for begge er, at kroppen udsættes for ekstrem kulde. Her er tale om en kuldebehandling af kroppen. Temperaturerne kommer helt ned på 130-40 minusgrader, og behandlingen udføres under kontrollerede forhold med personale til at fortælle og guide dig.

Hvad er cryoterapi godt for?

Cryoterapiens ekstreme kulde sætter gang i blodcirkulationen, bekæmper inflammation i kroppen samt appelsinhud. Det siges, at man forbrænder alt imellem 500-1.000 kalorier på de tre minutter, behandlingen varer.

Mange tror, at behandlingsformen er af nyere tid. Men faktisk blev behandlingen opfundet helt tilbage i 1978 af en japansk læge. Behandlingen blev dengang foretaget som kuldebehandling for at afhjælpe patienter med slid-, muskel- og leddegigt. Behandlingen udføres i dag også i forbindelse med sportsskader samt sene- og muskelskader, men også for at nedbringe hævelser og sikre en hurtigere heling.

Cryosauna: sådan foregår kuldebehandlingen

Behandlingen udføres i en Cryosauna, hvor hele kroppen er i kulden – på nær ansigtet. Behandlingen varer kun tre minutter og er altså hurtigt overstået – men effekten er vedvarende. Under cryobehandlingen har man trusser og en top på. Du får også udleveret støvler og handsker til at beskytte hænder og fødder mod kulden, da de er allermest udsatte. Under behandlingen bevæger man sig, drejer lidt rundt om sig selv og holder kroppen i gang.

Gør behandlingen ondt?

Man skulle tro, at behandlingen gør ondt, når man udsættes for så ekstrem kulde, men behandlingen gør ikke ondt. Man kan mærke en prikken og fornemmer, at kroppen arbejder og blodcirkulationen sættes i gang, men man føler sig frisk og levende.

Cryosauna pris: Hvad koster behandlingen?

Prisen på en tur i cryosauna varierer fra klinik til klinik, men regn med at en behandling koster omkring 495 kr. Køber man flere behandlinger, vil man ofte opnå en rabat.

Share.

About Author

Comments are closed.