Derfor ældes kvinders hud forskelligt fra mænds

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du nogen sinde tænkt over at mange mænd bliver bedre med årene, og det kan føles som om, de ældes langsommere end kvinder?

Forskellen på mænd og kvinders hud

Hvem der dog bare kunne trykke på en Benjamin Button knap. En knap, hvor man kan bliver yngre med årene eller måske bare en stop knap. Vi burde omfavne og hvile i det at blive ældre, vi kan sagtens ældes med ynde. Hver en rynke – specielt smilerynkerne i øjenomgivelserne – vidner om, at man har levet et liv med latter og gode oplevelser.

Der er flere grunde til, at der er forskel på hvordan mænd og kvinder ældes. Den største årsag til at mænds hud ældes bedre eller i hvert fald langsommere end kvinders, er hormoner. Foruden de hormonelle forskelle på mænd og kvinder, så spiller biologien naturligvis også ind. Kvinder har simpelthen tendens til at have tyndere hud end mænd. Når huden er tyndere og mister sin elasticitet, bliver den mere modtagelige for rynker og slaphed. Der er også flere livsstilsbetonede faktorer, der spiller ind når man ser på hvordan huden ældes. Eksponering for sol og livsstilsfaktorer påvirke kvinders hud betydeligt. Men hudens aldring er ikke udelukkende bestemt af køn. Faktorer som genetik, kost og hudpleje kan også spille en rolle i hvordan huden ældes.

Med alderen oplever kvinder at huden bliver tyndere, især omkring munden. Her kan linjer og rynker forekomme som lodrette linjer, og i øjenomgivelserne som det vi kalder kragetæer. Huden på hænder viser også tidligere tegn på aldring hos kvinder på grund af tab af volumen og fedt.
Kvinder har færre talgkirtler i huden end mænd. Talgkirtlerne producerer talg og fedt, der er med til at give huden fedt og fugt. Derfor kan kvinder også døje mere med en tør hud end mænd.

Overgangsalderen spiller os et puds

Når kvinder når overgangsalderen begynder østrogenet at aftage. Dette medfører at kvinder begynder at tabe kollagen hurtigere, faktisk helt op til 30% i de første 5 år efter overgangsalderen. Huden bliver tyndere, mindre elastisk og mindre fast. Når huden ikke længere fungerer ”optimalt”, har den svært ved at holde på fugten og kan derfor tørre ud.

Fugt fugt og atter fugt

Sørg for at huden er boostet med fugt både inde- og udefra. En sund og varieret kost med gode fedtstoffer giver en krop i balance, og dermed også en sundere hud.

Share.

About Author

Comments are closed.