Nyt

Derfor er det godt at sove nøgen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er flere fordele ved at sove nøgen og have de rigtige forhold i soveværelset. Sådan sikrer du en god skønhedssøvn…

At sove nøgen er godt for både dig og dit parforhold

En god nats søvn kan både ses og mærkes på krop og sind. Det er ikke mange kram man får i denne tid, men der er ikke noget som følelsen af at krybe i seng, mærke madrassen forme sig om kroppen og dynen omfavner dig, specielt ikke når man er nøgen. En af de vigtige faktorer for at sikre en god uforstyrret nats søvn er en god temperatur i soveværelset. Der er ikke noget værre end at vende og dreje sig og vågne op badet i sved, fordi man har for meget tøj på eller temperaturen i rummet er for høj. Temperaturen er individuel, så man skal mærke efter hvad, der passer bedst til en. Det er dog bedst for kroppen at man sover lidt køligere gerne 16-18 grader. Når man sover køligere bruger kroppen energi på at holde varmen, hvorimod hvis man sover i et varmt indeklima, bruger kroppen kræfter på at danne sved for at aflede varmen.

Kilde: www.bedrenaetter.dk

Kvalitetssøvn

Når du sover i nøgen kan kroppen bedre regulere kropstemperaturen, så du sover mere fredeligt. Vi har altid vidst, at kvalitetssøvn er godt for hjernen, og nyere forskning fra University of Rochester viser, hvordan det er tilfældet. Undersøgelsen viste at når du sover, fjerner hjernen giftige proteiner fra sine neuroner.

Kilde: www.forbes.com

Forbedret livskvalitet

En bedre nattesøvn gør at du føler dig mere afslappet, og så bliver du naturligvis mindre stresset. Mindre stress betyder en samlet forbedret livskvalitet. Det er en god investering at kigge på sine søvnforhold;

  • Passer din seng og madras til din krop?
  • Har du den rigtige dyne og pude der kan regulere din kropstemperatur?
  • Har du prøvet et tyngdetæppe, der kan give dig mere ro?

Snorker din partner, kan det være at du skal overveje at sove med ørepropper og hvis du ikke har mørklægningsgardiner, kan det anbefales at anskaffe en sovemaske så du holder lyset ude. Det er aldrig for sent med nye gode vaner.

Der er endnu flere fordele ved at sove nøgen, end du måske havde troet

Faktisk kan du opleve at du har det godt med dig selv og din krop, når du sover nøgen. At mærke den nøgne krop i direkte kontakt med sengetøjet kan øge mængden af kærlighedshormonet oxytocin, som kan få dig til at føle dig mere sexet og sensuel. At være au naturel kan tilsyneladende øge din selvtillid og måske endda føre til større kropstillid. Når du og din partner sover nøgne, kan det også medføre en større intimitet og et bedre sexliv.

Det stopper dog ikke her. Når du sover nøgen forbrænder kroppen mere for at holde sig varm, det vil i samspil med det køligere indeklima kunne øge forbrændingen. Der er, efter vores mening, ingen undskyldning for ikke at sove nøgen.

Sov rigtig godt!

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.