Nyt

Derfor skal du rense dine tænder hver dag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

At rense sine tænder er utrolig vigtigt for at opretholde en god mundhygiejne, og holde de dyre tandlægeregninger for døren.

Sådan holder du munden ren

Er tandtråd og tandstikker livsforlængende? Det er der faktisk nogle, der mener. Flere studier peger nemlig på, at en dårlig mundhygiejne med bakterier mellem tænderne, kan være direkte skadeligt da det går i blodbanerne.

Tandrensning, gør det selv!

Ved dagligt at bruge enten tandtråd eller tandstikker får du fjernet de madrester, der gemmer sig imellem tænderne som tandbørsten ikke fanger. Derudover stimulerer du tandkødet, så du undgår irriteret tandkød. Vi alle ved godt, at man skal børste sine tænder både morgen og aften. Men den almindelige tandbørstning fjerner kun madrester og plak på tænderne, og kommer altså ikke ind imellem.

Det anbefales at man børster sine tænder minimum 2 minutter, for at komme ordentlig rundt i hele munden. 2 minutter både morgen og aften.

Gode rutiner

Gode rutiner tager tid at vænne sig til. Som med hudpleje er de gode rutiner derhjemme det aller vigtigste, når det også kommer til en god mundhygiejne. Det er ikke nok at man får en tandrensning til sit årlige tjek hos tandlægen, hvis man gerne vil opretholde en god og sund mundhygiejne og tænder. Tandhygiejne er som med så meget andet individuelt. Nogen har fra naturens side behov for, at skulle gøre mere end andre. Nogle er heldige at gå igennem livet uden et eneste hul i tænderne, hvor andre kæmper med huller, tandkødsbetændelse, tandsten og paradentose.

Overhold dit årlige tandlægetjek og snak med din tandlæge om, hvordan dine daglige rutiner burde se ud, ud fra din personlige situation.

Oplever du også at have dårlig ånde?

Share.

About Author

Comments are closed.