Nyt

Det magiske magnesium

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Magnesium er et livsnødvendigt mineral for kroppen, men ved du egentlig hvorfor det er så vigtigt? Og kan det være et mineral du mangler?

Magnesium det vigtige mineral

Menneskekroppen indeholder magnesium, hvor det meste af det findes i skelettet eller rettere sagt knoglerene. Magnesium hjælper til at opretholde stærke knogler og hjælper med at holde blodtrykket normalt.

Hvorfor er magnesium så vigtigt?

Magnesium er vigtigt for at opretholde et normalt blodtryk samt et normalt blodsukker. På hjerteforeningen.dk kan du lige ledes læse, at magnesium giver en lavere risiko for at udvikle hjerte-kar sygdomme. Mineralet spiller en vigtig rolle når det kommer til kroppens stofskifteprocesser. Har du ikke magnesium nok, så vil kroppens stofskifte ikke fungere som det skal.

Hvordan får du magnesium igennem kosten?

Det gode er at magnesium findes i mange fødevarer, og heldigvis fødevarer som mange af os har fast implementeret i vores madpyramide. Magnesium findes i fødevarer som fuldkornsprodukter, grønsager – og især grønne bladgrønsager, bælgfrugter, mandler, æg og mælk.
 

Ifølge Hjerteforeningen er det daglige behov for magnesium hos mænd 350 mg., hvor det hos kvinder er 280 mg. En almindelig multivitaminpille indeholder typisk 50 mg. Men ifølge Hjerteforeningen får vi som udgangspunkt rigeligt med magnesium igennem kosten.
Kilde: Hjerteforeningen

 
Skulle man indtage for meget magnesium gennem maden, så er der ikke noget at frygte, da kroppen udskiller det overskydende via nyrerne. Du kan få diarre som en bivirkning ved for højt indtag.

Kan man være i magnesiummangel?

Man kan sagtens være i mangel af magnesium, men det er højst usandsynligt at det skyldes forkert kost. De fleste der er i mangel af magnesium, vil opleve at det opstår i forbindelse med f.eks. sygdomme i mave-tarm kanalen og nyrerne, ved kronisk diarre og langvarige slankekure.
 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.