Nyt

Det skal du vide om K-vitamin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Får du nok K-vitamin igennem din daglige kost? Hvordan spiser man sig til K-vitamin? Få svaret på det lige her.

Derfor er K-vitamin så vigtigt

I forbindelse med coronavirus er nogle forskere begyndt at kigge på, hvorvidt et lavt niveau af K-vitamin kan kobles sammen med, hvordan det går og hvor hårdt man bliver ramt af coronavirus.
Et Hollandsk studie pegede på et tydeligt sammenhæng mellem mangel på K-vitamin og dødelighed hos patienterne med coronavirus. Dette blev grundlaget for at overlæge Allan Linneberg og en række andre forskere, startede et dansk studie.
”Det pegede på en tydelig sammenhæng mellem lavt indhold af K-vitamin og dødelighed hos patienterne, siger Allan Linneberg”.

Kilde TV2.

Læs hele artiklen her

Hvordan spiser man sig til K-vitamin?

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin og man skelner mellem k1 og k2. K1 finder man i grønne grønsager som grønkål, avocado, spinat, broccoli, rucola og vindruer. K2 finder man i æggeblommer, lever, mejeriprodukter og kornprodukter. Får du ikke tilstrækkeligt af de sunde sager i din daglige kost, kan det anbefales at du supplere med et dagligt kosttilskud.

Hvorfor har vi brug for K-vitamin?

Vitaminet har flere vigtige funktioner i kroppen, blandt andet har vitaminet betydning for blodets evne til at størkne. K står for koagulation, som betyder størkning af blodet. Har man mangel på K-vitamin, kan det derfor medføre at blodet har sværere ved at størkne når du f.eks. skærer dig. Har du tendens til næseblod, svært ved at standse blødning eller får du let blå mærker så kan det skyldes mangel på K-vitamin.Derudover bidrager K-vitamin til sunde knogler.

Kontakt egen læge hvis du har mistanke om K-vitaminmangel-

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.