Din hud har bruge for ekstra pleje i kulden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Når det er rigtig koldt udenfor, sker der meget med din hud, og der opstår et behov for nogle ændringer i din daglige hudplejerutine. Det kommer altid an på hudtype og hudtilstand, men fælles for alle er, at vi skal beskytte huden mod kulden.

For dem, der allerede har en god daglig hudplejerutine, så kræver det faktisk ikke kæmpestore ændringer at forberede og beskytte huden mod de kolde og våde måneder. Hvis du gerne vil have en sund og smuk hud i balance, så skal du selv aktivt gøre noget for at hjælpe den på vej, og det kan du gøre på flere måder både inde- og udefra. Federe cremer, olier og kosttilskud er bare nogle af de hjælpemidler, der kan gøre det nemmere og mere skånsomt at komme igennem vinteren uden irritation, rødme og udtørret hud.

Hvad skal man være opmærksom på i løbet af vinteren, når man skræddersyer sine hudplejerutiner?

Hvilke renseprodukter skal jeg vælge?

Udvalget af renseprodukter er kæmpestort, og det er der ikke noget at sige til, når det uden tvivl er det første og vigtigste skridt på vejen mod en smuk sund hud. Vær ekstra opmærksom på, at dine renseprodukter ikke virker udtørrende på huden. Jeg kan anbefale, at har du tilbøjelighed til tør hud, kan det være en god ide at bruge en rensemælk, balm eller olie, så huden foruden at blive renset også får fugt og ikke bliver udtørret.

Shiseido Defend Extra Rich Cleansing Milk forebygger tørhed og en ru overflade. En grundig rens, der skånsomt men effektivt renser i dybden er et must, og denne rensemælke optimerer hudens immunsystem. 125 ml. 375 kr.

 
Undgå for varme, lange bade, da det varme vand virker udtørrende på huden, og de ekstreme forskelle fra det varme vand til kulden og måske frost udenfor, kan give små blodkarsprængninger og irriteret rødme. Har du svært ved at undvære de varme bade, så tænk i hvert fald over at minimere tiden under bruseren. Dette gælder også, når du vasker hænder i løbet af dagen.
 

Bør du exfolierer din hud om vinteren?

Er din hud grå og trist, så trænger du nok til en exfoliering/scrub/peeling (kært barn har mange navne), men for ikke at udtørre huden er det vigtigt, at du bruger et forholdsvis mildt produkt. Det er altid en god idé at komme de døde hudceller til livs, så exfoliering er en god rutine året rundt, kunsten er bare at finde det produkt, som passer perfekt til ens egen hudtilstand. Bruger du exfoliering med korn så sørg for, at de er fine og ikke irriterer huden unødvendigt.

Karmameju Scrub mask 01 Proud fjerner skånsomt og effektivt de døde hudceller og polerer skånsomt det yderste lag af epidermis. Den exfolierende maske forfiner, revitaliserer og hydrerer huden i ansigtet på halsen og dekolletage. 65 ml. 299 kr.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger dagcreme?

Huden har ekstra behov for fugt og fedt om vinteren, så hudens modstandskraft øges og den bedre kan stå imod kulden. Sørg for at bruge en federe dagcreme eller balm om vinteren, så du får tilføjet den rette mængde fugt og fedt, huden har brug for. Føler du ikke, at din dag- eller natcreme giver dig det optimale resultat, så invester i en god serum, der kan supplere.

Biotherm Life Plankton Sensitiv Balm tilfører huden masser af fugt og er perfekt til den sensitive hud, der trænger til lidt ekstra. Balmen tilfører huden intens fugt og fornyet glød. 50 ml. 375 kr.

Derfor skal du beskytte din hud!

Huden tager skade af kulde og frost, så beskyttelse er et nøgleord, hvis du gerne vil undgå, at huden tager for meget skade og bliver knastør, rød og irriteret. For at beskytte huden kan du enten påføre en barriere eller en solcreme oven på din serum og dagcreme. Ved at påføre flere lag kan huden gemme sig bag noget, der beskytter den. Selvom du ikke umiddelbart tænker over det, er solen også ret stærk om vinteren, så hvis du synes, det lyder fjollet at bruge solcreme om vinteren, er der faktisk en mening med galskaben. Cykler du frem og tilbage til arbejde, glemmer du ikke handskerne, og det burde være det samme, der gør sig gældende, når det kommer til beskyttelse af huden.

A-Derma Dermalibour+ barrier cream beskytter mod alle former for eksterne påvirkninger som f.eks. kulde og vand. Cremen beskytter, genopbygger og mindsker risikoen for allergisk reaktion i ansigtet, men kan også bruges på hænder og kroppen. Påfør cremen oven på din dagcreme. 50 ml. 89,50 kr.

Suppler din hudpleje med en god fugtmaske

Brug en god maske hver uge, så huden kan få et ordentlig fugtboost. Er du lidt i tvivl om, hvad du skal gå efter, så er det altid godt med masker, der virker beroligende og/eller giver fugt.

Chanel Hydra Beauty maske kan bruges 1-3 gange om ugen afhængig af, hvor meget du har brug for. Masken giver intens fugt, genopbygger huden og tilfører den masser glød og glans. Lad masken sidde i 10 minutter og massér overskydende produkt ind i huden. 75 ml. 400 kr.

Husk læberne!

I blæst og kulde har mange af os tendens til at slikke os om læberne, hvilket udtørrer læberne helt vildt. Påfør din læbepomade eller balm inden du går ud og læg evt. et godt lag på læberne, inden du går i seng som en forebyggende behandling. Så har de hele natten til at regenerere.

Madara hemp hemp lip balm nærer huden og aktiverer dens beskyttende barriere, så huden ikke tørrer ud. Læberne forbliver bløde, gennemfugtede og beskyttet. 15 ml. 95 kr.

Vinteren kræver ekstra smørelse både inde og udefra

Skinfood og olier kan hjælpe dig med at bevare og opretholde en pænere hud. Tænk over, hvad du spiser, og sørg for at fisk, avokado og kokosolie er at finde i køleskabet. Hvis du er iblandt dem, der ikke får spist fisk nok i løbet af ugen, kan du med fordel supplere din kost med omega 3.

Equazen eye q er baseret på kirunaolie, der sammen med kæmpenatlysolie begge er vigtige fedtsyrer, som er en vigtig del af alle cellemembraner. Den flydende olie indtages i forbindelse med et måltid og kan holde sig i tre måneder efter åbning. 200 ml. 169 kr.

 
Hvis du allerede har en god hudplejerutine med produkter, som virker godt for dig, skal du måske kun tænke over at tilføje en barriere creme eller måske huske din ugentlige maske, for at holde huden gennemfugtet. Har du ikke helt styr på, hvad din hud har brug for, så start med en god ansigtscreme og byg lag på lag med en barriere creme.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.