Dit ansigt afslører hvordan din krop har det

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi kender det alle sammen, urenheder i ansigtet, måske en bums på næsen eller mørke rande under øjnene. Men hvad siger dit ansigt egentlig om dig?

Dit ansigt afslører mere end du tror

Dit ansigt er delt ind i zoner og det har faktisk større betydning hvor du får dine urenheder, hæver op eller har tør hud end du tror. Det kan skyldes alt fra stress, hormoner, ubalance i kroppens organer eller noget helt fjerde. Her har vi delt ansigtet ind i forskellige zoner, så du kan blive klogere på de hudproblemer du må sidde med.

1. Mørke rande under øjnene

Der kan være flere forskellige grunde til at man døjer med mørke rande under øjnene. I de fleste tilfælde er det simpelthen manglende søvn, og her er det eneste svar en god nats søvn. Med årene bliver huden tyndere – også huden under øjnene. Derfor kan nogen opleve mørke rande, da huden ned til blodforsyningen bliver tyndere, og det derfor ligner at man har mørke rande under øjnene, da man pludselig kan ”se igennem huden”. Er det tilfældet, så kan ingen skønhedssøvn eller cremer hjælpe dig, men derimod en filler behandling. Ved at injicere filler under øjnene, skabes mere fylde under huden, huden synes tykkere og på den måde fjernes de mørke rander.
En tredje mulighed kan være at dine nyrer er belastede, det kan de blive af f.eks. for lidt eller for dårlig søvn eller stress. Sørg for at passe på dig selv, få din søvn, spis varieret og få struktur på din hverdag så du undgår for meget unødig stress.

2. Urenheder og bumser på hagen

Har du ubalance i dine hormoner, vil det ofte ses ved urenheder på hagen. Det kan f.eks. være i forbindelse med din menstruation. Hvis ikke det går i sig selv, kan du tale med din gynækolog eller læge.

3. Urenheder og bumser ved næsefløjen

Døjer du med urenheder og bumser ved næsefløjen, kan det skyldes en ubalance i tyndtarmen og fordøjelsen. Her skal du være opmærksom på din kost, få renset ud og gerne undgå for meget sukker, kulhydrater og alkohol. Lav en mad-dagbog og skriv præcis hvad du spiser. På den måde kan du tegne et billede af, hvordan din hud reagerer på de forskellige madvarer og hvad, der får dig til at slå ud.

4. Store porer

Når man har store porer, er det vigtigt at skelne mellem hudtype og hudtilstand. Er du født med en hudtype, der har tendens til store porer, kan det være meget svært at gøre noget ved. Er det derimod en imidlertid tilstand, er der hjælp at hente. Kontakt din lokale kosmetolog og bestil tid til en hudanalyse. Her kan I sammen gå igennem dine daglige rutiner og livsstil, imens den professionelle kosmetolog kigger på din hud under en luplampe.

Gode hudplejerutiner er også vigtige. Husk at afrense din hud hver dag – både morgen og aften. Hver dag bliver vi udsat for forurening, skidt og snavs. Ved at holde en ren og sund hud udefra, kan du undgå mange af dine hudproblemer.

5. Det handler om balance

Hele systemet hænger sammen. Hvis du gerne vil have en sund hud uden for mange urenheder og bumser, er det vigtigt at du lever et liv i balance. Med det mener jeg; spis varieret, få din søvn, drik vand og husk motion. Du behøver ikke være fanatisk, men det er vigtigt at du får væske og de gode vitaminer, fibre og mineraler i din daglige kost. Manglende søvn ses i ansigtet med det samme, øjnene bliver matte og huden mangler sin glød og glans. Hvis det er muligt, så få gerne minimum syv timers søvn hver nat.

TIP! Download appen Calm og lyt til en af de mange meditationer, lyden af vandet eller beroligende godnathistorier. Det er en fantastisk måde at falde i søvn på, din krop får lov at slappe og du hviler øjnene og hjernen på en helt anden måde end ved falde i søvn med fjernsynet tændt.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.