Drømmerejsen 2021: Fjerne rejsemål og eksotiske eventyr?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mens 2020 rimede på staycation, er rejsekløen vendt tilbage. Vaccinen er kommet, varmen er på vej, og mange af os hungrer efter fjerne rejsemål og eksotiske eventyr. Men hvortil, hvordan og hvor mange vil vi rejse i 2021? Vi stiller skarpt på 6 rejsetrends, der spænder fra svensk selvforkælelse til luksustelt på savannen.

Vandfaste i Sverige, gorillaer i Rwanda eller luksustelt i Peru?

Det er nu vi har tiden til at planlægge en længere oplevelsesrejse til de destinationer vi har på ønskelisten. Turen kunne f.eks. gå til Bora Bora i Fransk Polynesien.

1. Kryds af på bucket listen

Tid har vi haft masser af i 2020 og 2021, og den er blevet brugt på at drømme. Vi har brugt timer og uger på at planlægge vores næste rejse, som skal være både eventyrlig og uforglemmelig.
Ifølge den seneste trendrapport fra den amerikanske ferieboligplatform VRBO, kommer den store pengepung frem i år. 65 pct. af rejsende forventer at rejse mere, end de gjorde før pandemien, 33 pct. er villige til at bruge flere penge på deres rejser, og 54 pct. erklærede, at i år skal være året, hvor snak bliver til handling og bucket listen kommer i spil.
”Det er nu, vi har tiden til at planlægge en længere oplevelsesrejse til de destinationer, vi har på vores bucket liste. På en rundrejse til den anden side af kloden – det kunne være Australien, Fransk Polynesien eller New Zealand – er hver dag et nyt eventyr, og man har god tid til hver en oplevelse og hver en solskinsdag,” siger Anna Alevra, PR og marketing manager hos 80 Days, der arrangerer luksusrejser til hele verden.

En længere rundrejse kræver nemt 1-2 års planlægning, især hvis man vil bo på særlige boutiquehoteller eller eksklusive lodges, man ikke bare kan klikke sig til, pointerer hun. Og her ligger et rejsemål som Maldiverne fortsat øverst på manges liste.
”Maldiverne vil altid ligge i toppen af drømme-destinationer. Et sted som Soneva Fushi er et øko-paradis fra den absolut øverste hylde i pagt med naturen. Maden er fantastisk, og den danske kok Carsten Kyster står bag en vegansk gourmetrestaurant på stedet,” siger Anna Alevra.

Rwanda byder på tropiske skove, smilende imødekommende befolkning, en rig kultur, lækre resorts, store safarioplevelser og selvfølgelig gorillaer.

Har du appetit på noget ukendt, er Rwanda et eventyrligt rejsemål hvor du kan opleve vulkaner, gorillaer, trekke i regnskoven og se løver.

Har man appetit på noget mere ukendt, fremhæver hun Rwanda som et eventyrligt rejsemål.
”Her kan man opleve vulkaner og gorillaer i nord, trekke i regnskoven i øst og se løver i vest. Det er once-in-a-lifetime magi. Rwanda byder på store naturoplevelser kombineret med de lækreste resorts som One&Only Gorillas Nest eller Bisate Lodge. Mange har betænkninger ved at tage til Afrika, men Rwanda er et af de fredeligste og tryggeste lande, der findes,” siger hun.

 

Ayurveda-Hotel på Madeira.

2. Immunboostende selvforkælelse

Ingen kender til de langsigtede fysiske og psykiske konsekvenser af Covid-19, og det har placeret wellness øverst på prioritetslisten i år. Bürgenstock Resort i schweiziske Lucerne har lanceret et decideret Covid-restitueringsprogram, mens en række europæiske retreats er hoppet med på vognen og sælger immunboostende ophold uanset om du har brug for digital detox, meditativ afslapning eller klassisk kropsmassage.
”Efterspørgslen efter sundhedsrejser og selvforkælelse er stigende midt i en hård tid, og det handler om, at der er stigende fokus på både fysisk og mental sundhed. Og mens meditation på klostre i Bhutans bjerge, mobilfrie dage i Jordans ørken og et luksuriøst ayurvedisk ophold i Indien måske lader vente på sig lidt endnu, behøver du ikke at rejse langt for at få den store forskel,” siger Zennie Storm, bureauchef i Zen Luxury Travels, der specialiserer sig i rejser for krop og sind.

Bürgenstock Resort i Lucerne, Schweiz og Vandfaste retreat i Sverige.

Hun peger på efterspørgslen efter nære destinationer, hvor man ikke behøver at rejse til den anden side af jorden for at fordybe sig og komme væk fra det hele.
”Bl.a. kan jeg nævne vandfaste retreat i Sverige, hvor man får chancen for at prøve en tre-dages fasteperiode kombineret med bl.a. fysiske aktiviteter, yoga, meditation og åndedrætstræning. Hele forløbet følges af en læge, som vurderer din fysiske og mentale tilstand,” siger Zennie Storm, der også fremhæver et ayurvedisk ophold på Madeira, hvor indiske læger gennem bl.a. detox hjælper os med at forebygge stress, tabe os eller bare slappe heeeelt af.

 

Mobile teltcamp i Botswana på naturens præmisser.

3. Økoluksus og bæredygtige aftryk

Mange års masseturisme har flere steder sat sørgelige aftryk på klima, dyrebestand og lokalbefolkning. Når vi fremover rejser, vil vi sætte et bæredygtigt aftryk de steder, vi besøger, og hos de mennesker, der bor der.
Ifølge tal fra den britiske sammenslutning af rejsearrangører ABTA valgte kun 19 pct. af rejsende i 2011 rejseudbyder ud fra en bæredygtig profil. Det tal var fordoblet til 38 pct. i 2020, mens 62 pct. her mente, at rejsebureauer skal udvise en ansvarlig politik, når det gælder lokalbefolkning, lokaløkonomi, miljø og dyrevelfærd.
Den tendens har bl.a. fået National Tourism Board of Portugal til at lancere en ny turismeplan, der skal gøre landet til en af verdens mest bæredygtige destinationer I 2027.
”Vi vil gerne rejse med god samvittighed og give noget tilbage. Det betyder f.eks., at vi gerne vil bo i en overdådig poolvilla skabt i ét med naturen og med et udpræget fokus på bæredygtighed i alt fra affaldssortering til økologiske haver og samspil med lokalsamfundet,” siger Berit Bonde, produktchef i Nyhavn Rejser.

“Bo i mobile camps i Botswana, som har et af Afrikas smukkeste naturreserver, og hvor man bor side om side med elefanter på naturens præmisser”

”Når det gælder bæredygtig turisme, har især Costa Rica markeret sig og gjort utroligt meget for at være og blive det foregangsland, det er i dag. Turismen er med til at bidrage til, at skov bliver stående og at økotilgangen tænkes meget holistisk ind. I Europa vil jeg fremhæve Six Senses Duoro Valley i Portugal som et vidunderligt resort, der gennem mange år har arbejdet med bæredygtighed og er meget langt på den front,” siger hun.
Næste store rejsemål, når det handler om at gøre en forskel, er Afrika. Manglende turismeindtægter har banet vej for krybskytter, da der ikke er penge til at betale de ansatte, som beskytter dyrene. Mange lokale initiativer, hvor man som turist sideløbende med storslåede safari- og naturoplevelser kan være med til at bevare natur og dyreliv.
”Et eksempel er vor samarbejdspartner &Beyond og deres mobile camps i Botswana, som har et af Afrikas smukkeste naturreserver, og hvor man bor side om side om side med elefanter på naturens præmisser,” siger Berit Bonde.
 

Azorerne i Portugal er et rigtig godt bud på en fantastisk ferie, hvor man finder unikke oplevelser i Europa.

4. Klassisk og velkendt

Med minus på rejsekontoen i 2020 længes vi tilbage til destinationer, vi kender og elsker. Derfor vil vi i år se en opblomstring af gamle europæiske favoritter. Tal fra den britiske sammenslutning af rejseagenter, ABTA, Association of British Travel Agents, viser, at kun 32 pct. af britiske rejsende i 2020 ville besøge et land, de aldrig har besøgt før, hvilket er en nedgang fra 45 pct. i 2019. 41 pct. meldte, at de forventede at rejse til en by eller et resort, de ikke havde været på før, mod 54 pct. året før.
”Vi ser to klare rejsetendenser, der overordnet handler om, at vi savner at rejse. Derfor oplever vi en øget efterspørgsel efter sol og varme på vores klassiske charterdestinationer, som danskerne kender rigtig godt. Vi så en sommer i 2020, hvor flere rejsemål beviste, at de sagtens kunne håndtere Corona professionelt. Det gjaldt f.eks. Kreta, Zakynthos og Rhodos i Grækenland, og det samme bliver helt sikkert tilfældet på andre klassikere som Mallorca og Costa del sol,” siger Sidsel Nordestgaard, kommunikationschef i Bravo Tours.

Du kan opleve skønne naturoplevelser såsom hvalsafari omkring den portugisiske ø-gruppe og smukke landskaber.

Ud over de klassiske rejsemål oplever hun, at mange søger de ekstraordinære oplevelser lidt tættere på, end vi gjorde inden Corona.
”Den portugisiske ø-gruppe Azorerne er et rigtig godt eksempel på, at man ikke behøver at rejse til verdens ende for at opleve paradis. På Azorerne finder man naturoplevelser, der minder om New Zealand, og ø-gruppen har flere gange været kåret til de mest besøgsværdige øer af National Geographic. Det samme gælder små lokale rejsemål som f.eks. Calabrien i Syditalien, hvor danskerne kommer tæt på det autentiske ferieliv. Det er et yndet rejsemål for italienerne selv, og det vil vi andre også gerne komme tæt på,” siger hun.

 

Mauritius smukke sandstrand med Le Morne Brabant-bjerget i baggrunden.

5. Hele familien under samme tag

Vi har alt for længe kunnet se langt efter festivaler, bryllupper og store fødselsdage, og nu hvor familien kan samles igen, skal den virkelig have gas. Det betyder, at bedsteforældre vil på ferie med børnebørn, mostre med niecer og forældre med børn. Og det må meget gerne være med privat kok, butler og chauffør.
“Vi ser en stor opblomstring i generationsrejser. Folk har været hver for sig så længe, og nu vil de have noget godt at se frem til. Det kan være rejser, som er for bedsteforældre, børn og børnebørn, men det kan også være den helt store og brede familie på op til 20-30 mennesker. Det kræver, at der er noget at lave for alle aldre – fra baby til bedstemor -, og det kan både være i en villa med pool eller på et resort, hvor man kan bo mange tæt sammen,” siger Berit Bonde, produktchef i Nyhavn Rejser.

Efterspørgslen på store familieferier kombineret med en snert af Coronafrygt har i øvrigt fået flere hoteller til at udleje hele resorts.

Santorini byder på meget andet end de smukke blå kuppel kirker. Skønne hoteller som Istoria Hotel byder velkommen inden for i luksiøse omgivelser.

I Europa er middelhavslande som Grækenland, Portugal og Spanien oplagte destinationer, men det kan også være Mauritius eller Sydøstasien, påpeger hun.
”Vi skræddersyer rejserne efter alder og aldersspænd og efter, hvor villaen skal ligge, hvad man vil opleve, hvor langt man vil flyve og så videre,” siger Berit Bonde.
Efterspørgslen på store familieferier kombineret med en snert af Coronafrygt har i øvrigt fået flere hoteller til sælge hele etager og kæder som Melia Hotels til at udleje hele resorts, hvor du kan boltre dig med kun dig og dine. Skulle turen gå til Santorini, kan du denne sommer booke hele det femstjernede Istoria Hotel for – ifølge CN Traveller – omkring 650.000 kr. for en uge.

 

Luksus glamping på Kachi Lodge i sandørken i Bolivia.

6. Luksuscamping på første parket

Begrebet er ikke nyt, men tanken om at bo i luksustelt med eget bad og toilet er der flere og flere, der hopper med på.
“Nogle gange skal man langt væk for at komme tæt på, og med glamping kan man få nogle oplevelser, som ellers ikke er mulige. Det kan være i den kolde sandørken i Bolivia, over en brusende flod dybt inde i kardemommebjergene i Cambodja (Shinta Mani Wild), blandt dyrene på safari i Afrika eller på en bjergside i Peru,” siger Berit Bonde, produktchef i Nyhavn Rejser.

Mange vælger det i kombination med en større rejse, hvor de tager nogle dage i telt på steder, man ellers ikke kan nå, forklarer hun.
”Der findes masser af fede camps med glamping telte med eget bad og toilet. Samtidig læner glamping sig ofte op ad sustainability tankegangen, hvor man bor på naturens præmisser, og det er noget, der tiltaler mange,” siger hun.

Glamping dybt inde i kardemommebjergene i Cambodia.

Prøv glamping i den kolde sandørken i Bolivia, over en brusende flod dybt inde i kardemommebjergene i Cambodja.

Gør som Kardashian

Det vakte ikke udelt begejstring i offentligheden, da Kim Kardashian under Corona pandemien fejrede sin 40-års fødselsdag på den private ø The Brando i Fransk Polynesien. Ikke desto mindre vil dem, der har råd, følge trop, spår CN Traveller.

Kim Kardashian fejrede sin 40-års fødselsdag på den private ø The Brando.

Covid-19 afholder stadig mange fra at feste med fremmede, så hvorfor ikke booke sin egen lille tropiske boble, når øgrupper som Maldiverne og Seychellerne nærmest flyder over af dem? En ekstravagant mulighed er Vommuli Island med plads til 154 gæster, som, ifølge netmediet, kan lejes eksklusivt til den nette sum af 1,6 mio. kr. pr. nat.

Læs mere om de skønne rejsemål:

Nyhavn Rejser >>
Bravo Tours >>
80Days >>
Zen Luxury Travels >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.