Hårtab, skæl, kløende hovedbund eller bare ultra tørt, glansløst hår?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

For nogle er en dårlig hårdag noget, vi kan style os ud af, for andre er hver dag en dårlig hårdag: Hårtab, skæl, kløende hovedbund eller bare ultra tørt, glansløst hår plager os som aldrig før. Vi ser på nogle af de nye løsninger her.

Endnu en dårlig hårdag?

Vi gider ikke! Gider ikke finde os i nogle af de mange plager, der efterhånden rammer flere og flere i håret og i hovedbunden. Og vi gider slet ikke ty til grimme, ildelugtende problemknusere. Hvem har sagt, at de hårprodukter, der kan mildne fx skæl, hårtab eller kløende hovedbund ikke må være lige så lækre og pæne som alle andre hårprodukter, og at de bare skal ligne noget, der har gemt sig på bagerste hylde hos sommerlandskøbmanden?

Hvorfor taber vi hår?

Alle taber vi omkring 100 hår om dagen, og somme tider mere, hvis vi i perioder fælder voldsomt og finder vores hår alle vegne. Det kan skyldes stress, graviditet eller hormonelle forandringer i kroppen. Håret vil oftest vokse ud igen, men det kan også blive et vedvarende problem, hvor elastikken pludselig skal vikles fem gange om hestehalen, frem for de tre – eller håret skal touperes grundigt på toppen for at skjule de bare pletter. Faktisk oplever hver fjerde kvinde, på et tidspunkt i sit liv, at tabe hår i markante mængder. Tot for tot kan håret trækkes af og efterlader skaldede pletter eller et tyndt, sjasket hår. Heldigivis er der råd for det meste. De fleste behøver nemlig ikke at acceptere at få tyndere hår med alderen. Det er ikke altid naturens gang og kan ændres ved at rette op på ubalancerne i kroppen.
Nyere studier viser, at frie radikaler i miljøet kan udløse fremkomsten af hårtab. Frie radikaler reagerer på ydre påvirkning og omdanner eksempelvis mad, til energi i kroppen. Men de kan også have uønskede bivirkninger, såsom oxidation i hovedbunden eller på huden og kan resultere i rynker og mørke pletter. Sker denne oxidation i hovedbunden, kan dette føre til hårtab. Inden for hudpleje, har mange forbrugere allerede etableret hudplejerutiner til både nat og dag, for at beskytte kroppens ydre. Da natten er det mest optimale tidspunkt for kroppen at hvile og reparere skader, er disse timer derfor også en oplagt mulighed for hovenbunden at hvile og reparere.
Credoet: med ondt skal ondt bekæmpes, er heldigvis afløst af tidens positive filosofi, også når det gælder pleje af hår og hovedbund. Jo flere gode ingredienser, desto bedre bliver håret og hovedbunden til, at løse selv de værste problemer. Så brug hovedet, og find dig ikke i noget! Det skal dufte, det skal shine, det skal virke!

kerastase-bain-anti-pelliculaire-anti-dandruff-shampoo
Farvel, skæl

Kerastase gør noget ved det, vi helst ikke taler om, og de gør det på en lækker måde. Spécifique Bain Anti-Pelliculaire fjerner urenheder helt nede i hovedbunden og beskytter hovedbunden mod skæl i op til otte uger, ifølge et kliniks forsøg med 43 personer. Takket være en kombination af anti-skæl-molekyler, genoprettes hovedbundens balance. Bain Anti-Pelliculaire Anti-Dandruff shampoo. 250 ml. 225 kr.

nioxin-night-density-rescue
Få håret igen mens du sover

Night Density Rescue fra Nioxin er en leave-in behandling, der via kraftige antioxidanter, herunder E-vitamin Acetat, ingefærekstrakt, koffein og biotin, hjælper kroppen med at bekæmpe oxidative skader. De kan nemlig føre til hårtab, og som den første kur nogensinde, bruges denne om natten, mens kroppen er bedst til at regenerere. Night Density Rescue påføres direkte på hovedbundens overflade med den medfølgende pipette. Produktet har en beroligende duft, efterlader ingen rester på puden og er velegnet til alle hårtyper. 70 ml. 419 kr.

philip-b-african-shea-butter
Uden duft

Der er ingen duft her, men masser af pleje – og det er godt nyt for alle de mange, der er sensitive overfor essentielle olier eller duftstoffer i det hele taget. Det amerikanske kultmærke Philip B går ikke på kompromis med lækkerheden, eller de aktive stoffer. Shampooen indeholder både panthenol (vitamin B5) og afrikansk shea butter, der tager kampen op med tørt og glansløst hår. En shampoo, der kan bruge af alle. African shea butter gentle & conditioning shampoo. 350 ml. 290 kr.

haarklinikken-hair-hydrating-mask
Intens fugt til tørt hår

Tørhed kan være svært at komme af med, for det er ikke kun de ydre faktorer, der spiller ind, også kost og væskebalance har betydning for, om håret er kronisk tørt. Denne maske er fremstillet af naturlige ingredienser, der ved at efterligne hårstråets egenskaber giver det styrke til at reparere sig selv. Så her er tale om ekstrem reparerende effekt og pleje til tørt og skadet hårstrå. Hair Hydrating Mask fra Hårklinikken. 250 ml. 278 kr.

kevin-murphy-smoothing-brush
Blid massage

Mange hovedbundsproblemer kunne undgås, hvis hovedbunden fik samme kærlige massage lige så ofte som ansigtet og resten af kroppen. Ved at stimulere huden, kommer blodcirkulationen nemlig i gang og det kan bla. styrke hårvæksten og den naturlige olie-produktion i hovedbunden. Denne lækre sag er af 100% bæredygtig mahogni med bløde vildsvinshår. Smoothing Brush fra Kevin Murphy. 398 kr.

saguna-beauty-caps
Næring til hårrødderne

Ting tager tid – det gælder også for hud, hår og negle. Mange starter på at tage kosttilskud med de bedste intentioner, men er der ikke noget at se i spejlet efter et par dage, giver de op igen. Det er her, du skal være anderledes og fortsætte med at tage kosttilskud. Tyske Saguna, der i al sin enkelhed laver to slags skønheds-kosttilskud, foreslår, at du fortsætter to-tre måneder, men så kan du også se tykkere hår, stærkere negle og fastere hud og bindevæv, lover de. Indholdsstofferne i Saguna Re-Silica Beauty-Kapsler er zink, mangan, selen og biotin, som mange af os ikke får tilstrækkeligt at igennem den daglige kost. Kiselsyren er her i den mest finddelte form, kolloide, som er den, kroppen bedst kan optage. Beauty-Caps 30 kapsler, 159 kr. 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

About Author

Efterlad et svar