Nyt

Er bananer sunde?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bananer indeholder mange gode mineraler og vitaminer, men hvad er det godt for og er det usundt at spise for mange?

Er det sundt at spise bananer?

Bananer indeholder utrolig mange gode vitaminer og mineraler, der alle har en positiv og ikke mindst gavnlig effekt på dit helbred og sundhed. Bananer indeholder flere vigtige vitaminer som C-vitamin og B6-vitamin. Derudover indeholder bananer også både jern, kalium og magnesium.

Du har sikker hørt det efterhånden gamle men stadigt eksisterende og populære råd ”6 om dagen”, som henviser til at danskerne rådes til at spise 6 stykker eller 600 gram frugt og grønt om dagen. Det er en rigtig god huskeregel at leve efter.

Er det usundt at spise for mange bananer?

Det er ikke usundt at spise flere bananer om dagen. En eller to bananer er godt for helbredet, men man skal selvfølgelig tænke over hvor mange man spiser da bananer, foruden de gode egenskaber, også indeholder frugtsukker og omkring 100 kalorier pr. styk.

Feder bananer?

Alt med måde, og det gælder også når det kommer til bananer. Bananer indeholder en del kalorier. Hvis man i forvejen spiser mange kalorier i løbet af dagen, skal man være opmærksom på, at bananer indeholder flere kalorier end mange andre frugter. Alle kalorier er fedende hvis man får for mange, også selvom man sorteret set, taler om et stykke frugt.

Hvilke frugter er de sundeste?

Alt frugt indeholder frugtsukker men derfor er der stadig nogle, der er bedre at indtage end andre, når det kommer til blodsukkeret.

Blandt de sundeste frugter finder du;

  • æbler
  • kiwi
  • appelsiner
  • pærer.

Disse frugter ligger lavt på det Glykæmiske indeks, som er et udtryk for hvor meget blodsukkeret stiger efter, man har indtaget et stykke frugt.

Det er en god idé altid af have et stykke frugt i tasken. Frugt kan mindske trangen til søde sager.
Share.

About Author

Comments are closed.