Nyt

Er mørk chokolade sundt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du en sød tand og elsker chokolade? Chokolade kommer i mange varianter, men hvilken en anses som værende et sundere alternativ?

Derfor er mørk chokolade et sundere alternativ

Vi kender det alle sammen… Vi rammer sofaen efter en lang dag på arbejde, og den søde tand melder sin ankomst. Imens vi ruller os sammen på sofaen og tænder for fjernsynet, nyder vi lidt chokolade.

Først og fremmest at det vigtigt at pointere, at alt med måde er vejen frem, til et liv i mere balance. Den søde tand melder sig og for mange, er slik og chokolade direkte forbundet med hygge. Mørk chokolade kan anses som værende sund i små mængder. Dette skyldes at mørk chokolade indeholder et højt indhold af antioxidanter og flavonoider. Disse indholdsstoffer tyder ifølge nogle studier på, at kunne kædes sammen med en lavere risiko for hjertekarsygdomme, og en gunstig effekt på kroppens celler.

Hvor mørk skal chokoladen være?

For at kunne anses som værende et sundere alternativ end f.eks. mælkechokolade, skal chokoladens indhold af kakao være på minimum 70 pct.

HUSK! Selvom mørk chokolade kan være godt for os i mindre mængder, indeholder mørk chokolade både fedt og sukker, og man kan derfor ikke slippe afsted med at spise hele pladen.

Mørk chokolade er derfor ikke en sund superfood, men det er et bedre og langt sundere alternativ end slik og mælkechokolade. En god og sundere måde at få stillet den søde tand.

Vidste du…

Jo højere kakaoprocenten er i chokoladen, jo mere bitter vil du opleve den er i smagen. Det betyder også, at sukkerindholdet er lavere og indholdet af antioxidanter er højere. Derfor anbefales det at komme helt op over de 80 pct. kakao, hvis du vel og mærket er til den bitre smag.

Share.

About Author

Comments are closed.