Nyt

FARVEL 2020! Nytårsforsæt med et twist

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er du også en af de mange, der lige tænker lidt ekstra over en lille plan for dig selv og din tilværelse, når et nyt år nærmer sig? Måske du også har oplevet, at du aldrig rigtigt kommer i mål med de såkaldte nytårsforsætter? Du er langt fra den eneste. 

2021 skal være året hvor jeg vil…

Her får du en lille guide til at holde fast – og samtidig tænke lidt ud af boksen, når det kommer til at sætte din dagsorden for 2021.

”…Være mere positiv”

Du kan faktisk træne din hjerne til at tænke positivt, men det er ikke noget, du klarer på et par dage, så du skal være tålmodig. Forskning har informeret os om utallige gange, at en positiv tankegang er med til at give bedre oplevelser, mere lykke og større glæde. Og nogle vil sågar gå så langt som at sige, at det også kan være med til at holde sygdom for døren. Her får du et lidt gode råd, der kan hjælpe dig med at smile og se lyst på tingene:

 1. Stop op i løbet af dagen og brug et lille minut på at tænke på alle de dejlige tanker, du kan. Rejser, dejlige minder, personer der gør dig glad osv. Gør det et par gange om dagen i et par uger, og du vil have vænnet din hjerne til at tænke lidt mere smilende.
 2. Vi bruger flere timer på at tale med andre mennesker – eksempelvis på arbejdspladsen eller derhjemme over spisebordet. Vær opmærksom på, om du taler med smil i stemmen, eller om du har en tendens til at lyde opgivende og irriteret. I starten vil det virke påtaget at iføre dig denne her super happy stemme, men det vil smitte af på dit eget og ikke mindst andres humør.
 3. Grin løs og brug din humoristiske sans. Find film, standup, sjove veninder, fald-på-halen på YouTube osv. Hvem eller hvad får lige præcis dig til at grine? Dyrk latteren noget mere i hverdagen, for vi har det med at glemme det i en hverdag i hamsterhjulet.

”…Tænke mere på mig selv”

2020 har været et mærkeligt år for os alle. Fra den ene dag til den anden blev den hverdag, vi kender så godt, taget fra os. Restriktioner, mundbind, ingen sociale sammenkomster og masser af arbejde-hjemme dage. For mange af os har det også betydet, at vi er faldet lidt af på den, når det kommer til selvforkælelse, for vi har skullet bruge vores energi på alt muligt andet. Men 2021 skal være året, hvor vi mærker efter vores egne behov og vælger at prioritere.

”…Lære at meditere”

Meditationsbølgen har for alvor skyllet ind over os med en mægtig fart. Den har ramt alle, og du ser det selv hos store erhvervsledere, der har taget meditationen ind som en fast del af deres ledelsesstil. Meditation kan meget, og de kloge mener, at alle kan lære at meditere, for der findes mange forskellige former for meditation. Det er en bevidsthedstilstand, hvor sindet hviler, og hvor vi finder tilbage til os og bare er i det. I en travl hverdag med stress og massevis af indtryk, kan meditationen være med til at give dig en pause og måske endda gøre dig klogere på svære beslutninger. Der findes et hav af gode bøger, apps og ikke mindst podcast, der kan hjælpe dig godt på vej til at lære at komme ned i gear og give slip bare et øjeblik. Vi kan anbefale Calm og Cathrine Yoga, to skønne apps som giver dig muligheden for, at blive guidet igennem meditation, yoga og meget mere. 
 

Ansigtsbehandling/massage

Det er selvforkælelse på høj plan, og ud over du får lov til at ligge og nyde (med mindre du vælger en dybderens!), så gør du også din hud og krop glad. Måske du skal gå så vidt som at give dig selv en behandling én gang om måneden. Hiv en veninde med og kombiner det med en skøn frokost – dét er da livet!

BOOK DIG SKØN giver dig muligheden for at finde en professionel klinik og et kæmpe væld af forskellige skønhedsbehandlinger i nærheden af dig.
>> Book din behandling nu <<

Body SDS

Mange taler om det, men måske ved du ikke helt, hvad det er – endnu. Det er, ganske kort forklaret, en slags psykolog-samtale, der møder zoneterapi og indføling. Det handler om at åbne op for blodgennemstrømning i kroppen, så den går i gang med selvhelbredende egenskaber. Det kan være en hård, mental omgang, men man siger, at har man været der én gang, så vil man bare tilbage. Psyken går som bekendt hånd i hånd med vores fysiske tilstand, og derfor er Body SDS blevet så populært.

Bogorm

Hånden på hjertet: Hvor mange bøger har du læst det sidste år? Er du også en af dem, der går i gang med en bog, men ikke kommer videre, når du har nået side 20? Det er jo ikke fordi, viljen ikke er der, men der er bare altid noget andet, der virker vigtigere. Slut med det! Bøger er vigtige for os og kan være med til at inspirere os i alle leder og kanter af vores liv. Og ellers er der jo et hav af gode lydbøger – så der er ingen undskyldning. Få f.eks. 30 dages gratis på mofibo.

”…Være bæredygtig”

Vi skal passe på den jord, vi har – det er efterhånden gået op for os. Det behøver heldigvis ikke at være så kompliceret at gøre gode ting i det små. Du kan f.eks.:

 • Tage cyklen eller gå i stedet for offentlig transport
 • Begrænse antallet af flyrejser
 • Spise mindre kød
 • Købe lokal, økologisk mad
 • Spar på strøm- og varmeforbrug
 • Sorter dit affald
 • Reparer dine ting og lad være med at købe nyt.

Derudover kan du også sørge for, at din skønhedshylde er opdateret med lækre, rene, økologiske produkter, der har de rigtige miljømærker. For 10 år siden var det vigtigt, at det var dyre mærker, der stod fremme på badeværelset, men i dag handler det om få, bæredygtige produkter. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige miljømærkninger, men med produkter, hvor du kan finde ’Blomsten’ og ’Svanen’ på indpakningen, er du godt på vej.
 

Acai Facial Scrub Mask fra Rudolph Care eksfolierer huden og virker derudover også som en fugtgivende ansigtsmaske. Produktet har både svanemærket og COSMOS certificeringen. 100 ml. 295 kr.

Day Care Serum fra Aiia Care både fugter, beskytter og giver huden fornyet energi. Alle produkterne fra aiia care er certificeret med Svanemærket, AllergyCertified og Ecocert COSMOS. 30 ml. 495 kr.

Pure treatment No. 03 fra Zens Organic er en mild hårkur baseret på koldpresset avocadoolie og økologisk oprenset aloe vera. Hårkuren er vegansk, svanemærket og allergimærket. 250 ml. 319 kr.

Original Skin Mask fra Origins giver huden en blid eksfoliering og dybderenser så huden får en boostet glød. Alle produkter fra Origins indeholder kun naturlige og certificerede økologiske ingredienser og 100% naturlige æteriske olier. 75 ml. 185 kr.

De 10 mest almindelige nytårsforsætter:

 1. Vægttab
 2. Mere motion
 3. Rygestop
 4. Få en kæreste
 5. Drik mindre alkohol
 6. Arbejde mindre
 7. Stoppe neglebidning
 8. Se familien noget mere
 9. Stoppe med at bande
 10. Drikke mindre kaffe

Kilde: mainlifestyle.dk

Sådan får du succes med dit nytårsfortsæt!

Vent ikke til sidste øjeblik

Planlægning er en super vigtig detalje, hvis du vil nå et ethvert mål – også et nytårsforsæt. Du skal bruge tid på at tænke over, hvordan du vil tackle en eventuel større livsstilsændring, for ellers kan du hurtigt risikere at smide det hele over styr igen. Hvis du begynder at arbejde hen imod et mål uden nogen form for videre plan, kan der være risiko for, at du ikke er mentalt klar til de udfordringer og bump på vejen, der måtte komme. Start med at skriv dit mål ned og skriv samtidig hvad du rent faktisk vil gøre for at nå derhen – og hvordan du forberede dig på, når det bliver svært. Ved at vide, hvad du vil gøre i alle slags situationer, gør du det nemmere for dig selv at overvinde potentielle kampe og gå efter dit nytårsforsæt.

Start med små trin

At gå lidt for meget all-in på et mål er årsagen til, at rigtig mange nytårsforsæt går i vasken. Hvis du pludselig – fra den ene dag til den anden – skærer alle former for kalorier helt fra samtidig med, du går fra 0-100 i fitnesscenteret, kan hverken krop eller hjerne følge med. Små skridt med en langsom start fungerer for absolut bedst for de fleste. Så kan det godt være, det kommer til at tage lidt længere tid at tabe de 10 kilo, men til gengæld gør de små ændringer det lettere at holde fast ved en anden og sundere livsstil, når du har nået dit mål.

Undgå at gentage tidligere fejl

Der er en årsag til, at vægttab og sundere livsstil er en konstant top tre på vores liste over nytårsforsætter: Vores strategi virker åbenbart ikke godt nok. Så hvad end du gjorde for at nå dit mål sidste år, bør du ikke gentage, hvis det ikke fungerede optimalt. Find i stedet ud af, hvad det er, der har forhindret dig i at holde fast i din beslutning – og ændr din tilgang, så du i går kommer til at se resultater og kan klappe dig selv på skulderen.

Brug familie og venner

Ja, du har sikkert hørt dette råd sådan cirka en million gange før, men det er fordi, systemet faktisk fungerer. At have et solidt supportsystem kan hjælpe dig med at forblive motiveret. Det skal ikke være en hemmelighed, når man ønsker at ændre noget, og det skal heller ikke være pinligt at ville ændre noget i sit liv. Du skal være stolt over, du har taget en beslutning om, at noget skal laves om og forbedres. Om du involverer din veninde, dine kollegaer, din partner eller bruger dine SoMe kanaler – det styrer du selv. Men kan du få én med på samme rejse, så er det absolut en sikker vinder. Det ér altså nemmere at komme ud på den løbetur, hvis du ved, veninden står og tripper og venter på dig.

Forny din motivation

Når du lige er gået i gang med at nå dit mål, vil de første dage nok være piece of cake. Du føler dig stærk, selvsikker og er topmotiveret. Nu er det ikke for at ødelægge glæden, men det kan meget vel være fordi, du endnu ikke er blevet udsat for nogen form for fristelse. Og hvis du eksempelvis er ude i et sukkerstop, så kommer der en hovedpine efter nogle dage, som kan gøre, at motivationen daler med det samme. Derfor skal du hele tiden minde dig selv om, hvorfor du gør det her – særligt når det bliver svært. Hvad får du ud af at ramme dit mål? Hvem eller hvad kan inspirere dig og hjælpe dig igennem de svære tider?

Op på hesten

Du vil muligvis støde på en mur eller måske endda falde i igen og lande midt i den dårlige vane, du forsøger at komme væk fra. Det skal du ikke se som et nederlag, og du må slet ikke tænke, at nu kan det hele være lige meget og kaste håndklædet i ringen. Brug i stedet din energi på at finde ud af, hvad det var, der trickede dig til at falde i, så du kan blive klogere på, hvad du bør holde dig fra, når det bliver svært. Videre og op på hesten igen.

Vi ønsker jer et rigtig godt og lykkebringende nytår!

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.