Farvel til tørre albuer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tørre og ru albuer kan mange nikke genkende til. Sådan får du bløde og fugtede albuer ved hjælp af et par enkelte tips.

Hvad gør man ved tørre og ru albuer?

Det er formegentlig ikke hver dag, du hver mærker efter eller tænker over huden på dine albuer. Men faktisk kan huden nemt føles tykkere, tørrere og mere ru på netop det område. Er det sket, får du her en guide til hvordan du kan finde tilbage til den fine, bløde og fugtede hud.

Tænk over hvor ofte du sidder med albuerne på bordet og andre hårde overflader. Det ser for det første ikke så pænt ud, når du sidder med albuerne på bordet til middag, men derudover kan det også medvirke til at fremme en tykkere og mere ru hud. Det samme gør sig gældende med dine knæ. Er du meget aktiv i haven eller har andet arbejde hvor du belaster knæene, kan det medføre en tykkere og mere ru hud.

Farvel til døde hudceller og tør hud

Når du først er blevet mere bevidst omkring den tørre hud på albuerne, er første step på vejen mod en mere blød hud, en eksfoliering. Har du allerede en mere fortykket og ru hud på albuerne, kan du med fordel eksfoliere huden på albuerne et par gange om ugen. Er din hud stadig fin og eksfolierer du allerede huden på kroppen, så husk at inkluder albuerne når du alligevel er i gang med eksfoliering, peeling, tørbørstning eller andet.

En god måde at komme hurtigere i mål, er ved at benytte en peeling med syrer. AHA og salicylsyre er gode bud på eksfolierende produkter, der kan afhjælpe den fortykkede ru hud. AHA trænger dybere ned i huden og er en af dem, som har været længst tid på markedet.

Fugt, fugt og atter fugt

Gør det til en god vane at smøre albuerne ind en gang om dagen, gerne efter du har været i bad. Ved at fugte huden efter du har været i bad, låser fugten sig bedre på huden så huden, holder sig hydreret og ikke mindst blød. Har du de gode rutiner om aftenen, hvor du har mere tid til at produkterne absorberes i huden, anbefales det at du bruger en god creme først, og eventuelt påfører en federe olie oven på. Ved at påfører begge dele, sikrer du både huden fugt og fedt.

Brug gerne en fed creme. Du kan med fordel kigge efter ingredienser som urea og ceramider, der både er tykkere og har en eksfolierende effekt på huden.

Carbamid 10%. 180 ml. 40 kr.

Carbamid 10% hudbeskyttelsesmiddel er velegnet til tør hud, da det er med til at blødgøre huden. Cremen indeholder en fedtprocent på 26,8% fedt.

Faaborg Pharma Carbamid Creme 5%. 200 ml. 57 kr.

Carbamid creme 5% har et fedtindhold på 22%. En meget fugtaktiv creme, specielt velegnet til ekstra tør og ru hud på hele kroppen. Den plejende creme trænger hurtigt ind og medvirker til at binde fugtigheden i din hud. Indholdet af carbamid, også kaldet urea, som er et af kroppens egne naturlige stoffer, virker opblødende på den hårde og tørre hud. Carbamid har desuden en god evne til at holde vandet tilbage i huden, hvorved fugtigheden i din hud øges betydeligt. Samtidig blødgøres den fortykkede og hårde hud og efterlades smidig og velplejet.

Share.

About Author

Comments are closed.