For eller imod Botox

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

GO Beauty har talt med kosmetisk sygeplejerske Ida Bille Brahe og holistisk behandler Line Friis, der begge arbejder med hud og rynkereduceredende behandlinger hver dag – på hver deres måde.

Så er det kun forfængelighed, der sender os mod Botox-land?
Fordi vi er trætte af at se trætte ud?

 

Nej, mener Line Friis der driver den holistiske skønhedsklinik Dare to Care.
– Jeg er imod Botox af mange årsager. Helt grundlæggende er det et skred i vores samfund, fordi jagten efter det perfekte udseende nu er tættere på og kan lade sig gøre. Man kan få større læber, hvis man vil ha’ det – det koster bare. Jeg ser Botox, som et udtryk for usikkerhed og en tendens, der trækker i den forkerte retning og som har mange problematiske bivirkninger. Rent sundhedsmæssigt bryder jeg mig heller ikke om det. Ideen om at sprøjte Botox – bakterie fra fx spildevand, nervegift og hvad vi ellers ved det er – ind i huden er ikke sundt og bliver det aldrig. Så snart man sprøjter en væske ind i huden så sker der samtidig en skade i vævet. På sigt kan det give den her bullen overflade og hævelser i bindevævet og arvæv, som på ingen måder er smukt.

 

– Botox behandlingerne stiger herhjemme fortæller Ida Bille Brahe, der netop har haft 15 års jubilæum med sin skønhedsklinikkæde N’AGE.
– Det er en effektiv og super god behandling, der giver fine resultater. Botox har været på markedet i mange år og virker. De kvinder og mænd der får det, er glade for resultatet og bliver ved med at komme igen og få behandlinger. Botox gør sit til, at man ser mindre bekymret ud og bliver den bedste udgave af sig selv og fortæller videre at de yngste er midt-slut 20’erne, der skal jo være nogle rynker. Der er i dag færre mænd end kvinder, men flere og flere kommer ind på klinikkerne og de er også fra start 30’erne.

 

Line Friis er dog ikke enig i at Botox er godt imod rynker.
– Det her meget belejlige rygte, der er startet med at Botox forebygger rynker, er nok det mest groteske jeg har hørt til dato. Så det at lamme musklerne betyder at man så forebygger rynker. Ja man kan sige, at så længe de ikke kan bevæge sig så kommer der ikke rynker, men muskler. Alle muskler skal bevæges!
Line Friis mener, at de skal smidiggøres, trænes og stimuleres. Muskler bliver slappe af ikke at blive brugt og hun vil ærlig talt hellere have en rynke end en musklen, der hænger slapt ned med beskadiget nervevæv.
– På min klinik på Østerbro har vi løbende en del kunder, som har fået lavet Botox, og mange af dem har gjort det impulsivt og skammer sig også over det. Som udgangspunkt vil vores kunder gerne se naturlig smukke ud og undgå Botox, men desperationen opstår nemt fordi det er blevet så naturligt i dag.

 

Botox har haft mange gavnlige virkninger igennem årene på forskellige bindevævssygdomme, migræne osv. Men som udgangspunkt er Line Friis imod det. I hendes holistiske verden er det symptombehandling og fjerner ikke årsagen til ens problem, omend det er rynker eller hovedpine. Man kan gøre noget ved rynker, men det kræver at man virkelig passer på sin hud og bruger tid på den hver dag. Det kræver at man bliver bevidstgjort omkring rynkerne. Hvilke situationer gør at man rynker i panden, kniber øjnene sammen osv. Dernæst så skal man i gang med at behandle området. Botox er quick-fix og er efter Line Friis holdning den desperate ansvarsløse beslutning. Den nemme beslutning.

 

Ida Bille Brahe fortæller, at Botox har været brugt siden slut tresserne til medicinske indikationer som spasticitet og hovedpiner.
– Man kendte stoffet rigtig godt, det virkede muskelafslappende, så herfra startede det, og man gik så i gang med det kosmetiske, der har været en succes siden. I dag er der en masse skrøner omkring Botox, og nej – det er ikke det, der bliver skudt i læberne, som en masse tror. Botox kan kun slappe af og bruges primært mellem øjnene, i panden og kragetæer, som er de små rynker ved øjnene.
N’AGE har tilføjet Nordic Beauty til deres logo og lægger vægt på, at kunden ser naturlig ud, når man går fra klinikkerne og blandt andet kan bevæge sin pande.
– Du ødelægger ikke noget med Botox, man afstresser musklerne så længe man får behandlingen. I dag er det den næststørste behandling N’AGE udfører og dækker ca. 40% af alle behandlinger hos kæden, siger Ida Bille Brahe.
Indenfor holistiske behandlinger virker den daglige stimulering som massage og ansigtsyoga uanset om man er til den naturlige eller unaturlige måde. Derudover mener Line Friis cupping, lymfedrænage, A.L.T, japansk lifting og tørbørstning sågar.

 

– Pointen er, at man skal lære at stimulere hele huden, dvs. overfladen, bindevævet, hæftninger af muskler og muskler. Hvis man gør dette dagligt så øges celledeling og blodcirkulation og dette ilter huden og fornyer den. Dernæst så kan man afhjælpe krampagtige ansigtsmuskler, som hele tiden laver den samme trækning. Massagen kan få ansigtsmuskulaturen til at slappe af. Man bør også arbejde på nervevæv og lymfevæske. Udover det så er det forskellige ting, man kan gøre med kosttilskud som fx. tilskud af collagen, krill olie, og sågar specielle probiotika. Jeg vil dog anbefale, at hvis man gerne vil i gang med den naturlige del af rynkebehandling, så bør man alliere sig med et professionelt og dygtig team af behandlere/kosmetologer, som ved noget om emnet og som kan lave et skræddersyet program, man kan følge som passer lige til de rynker man ønsker at eliminere.

 

Ja uanset hvilken form man ønsker sig Botox – ikke Botox, er det godt at alliere sig med et professionelt team, hvis man vil gøre noget ved rynkerne.

 

Læs mere om Ida Bille Brahe og N’AGE >>
Læs mere om Line Friis og Dare to Care >>

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. 

Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte 7-Eleven, COOP butikker og kiosker i hele landet eller lige HER >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

About Author

Efterlad et svar