For stram, struttende eller pumpet? Når meget bliver FOR meget

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er nemt at hoppe på beautytrends som store numser, fyldige læber, stramme maver eller armlange tatoveringer. Men hvad hvis du når frem til, at ”more” rent faktisk IKKE er ”more”? Vi gør dig klogere på, hvad du må leve med – og hvad der kan rettes op på.

Har dit ”Instagram Face” taget overhånd?

Behandlere verden over opsøges dagligt af kvinder, som har fortrudt deres karakteristiske ”Instagram Face” med filler i læber, kinder eller hage. De sidste fem år er ”more is more” returneret til ”less is more”, og et enkelt søg på ”Remove filler from lips” giver 134.000 hits på Google Video.
Er du også en af dem, der synes, det efterhånden er blevet en tand for meget eller blot sidder tilbage med et uæstetisk resultat, er der hjælp at hente, så længe det gælder ikke-permanente fillers, forklarer Peter Bjerring, professor i dermatologi og speciallægekonsulent ved privathospitalet Mølholm. Fillers som Juvederm og Restylane er opbygget af hyaluronsyre, som er et naturligt sukkerstof, vi i forvejen har i hud, led og øjne. Med tiden bliver hyaluronsyren nedbrudt af enzymet hyaluronidase, og det er altså dette, der som lægemiddel kan opløse fillerproduktet i løbet af få timer, hvorefter man vil vende tilbage til sit naturlige udseende.
Hvis det ikke haster, kan du vente 4-12 måneder – så forsvinder filleren af sig selv.
Er der derimod tale om permanente eller semi-permanente fillers, er der ikke meget at stille op. Man kan få det opereret væk, men dette efterlader ar og et uæstetisk resultat.

 

Før og efter en Botox behandling.

For stram Botox-pande?

Lige så relativt enkelt det er at opløse fillers, lige så umuligt er det at gøre noget ved en overdosering af Botox. Med andre ord er der ikke meget andet at gøre end at vente på, at virkningen aftager efter ca. fire-seks måneder. For den gode nyhed er, at Botox altid forsvinder af sig selv.

Men ingen regel uden udtagelse
Ved behandling af rynker i panden lige over øjenbrynene, kan der i få tilfælde opstå hængende øjenlåg. Her kan såkaldte Iopidine øjendråber løfte det lidt, forklarer speciallæge Peter Bjerring. Øjendråberne stimulerer en anden muskel i øjenlåget og retter dermed op på skævheden.

 

Dolly Parton.

Bryster a la Dolly Parton?

Store bryster hitter og har gjort det gennem årtier. Men mens det for tyve år siden var ”the bigger, the better” går tendensen i dag mod mere naturlighed. Det betyder, at flere og flere enten fjerner deres implantater eller udskifter dem med en mindre størrelse. Men hvad kan du gøre, hvis dine bryster er for kunstigt store – og hvor pænt bliver resultatet, hvis et implantat skal helt ud? ”De fleste bryster laves som implantater, fordi det bedst holder på formen. Når man får fjernet et implantat, vil huden have strukket sig, og da kræver det en plastikoperation for at få det til at se pænt ud igen. Her vil man flytte brystvorten og fjerne huden nedenunder,” forklarer speciallæge Peter Bjerring.
Derved kan man genskabe brystet i en flot form i en mindre størrelse.
”Har man et meget stort implantat, skal der meget til for at få huden pæn igen. Da vil man typisk lave en kombination af at lægge et mindre implantat ind samt en efterfølgende plastikoperation, der genskaber formen,” tilføjer han.

 

Resultat af et maveløft.

Maveløft med grimt resultat?

Graviditeter eller store vægttab får mange kvinder til at få foretaget et maveløft, som fjerner det slappe maveskind. Desværre ender flere med at blive kede af resultatet, fordi arret efter operationen simpelthen er for grimt, for skævt eller for stort. Et grimt ar bliver ikke pænere med årene, men fortvivl ej, for det kan repareres, forklarer professor i dermatologi, Peter Bjerring.
”Man kan temmelig enkelt reparere et ar, der er skredet eller blevet for bredt ved at skære det væk og lave et nyt. Man kan skabe et rigtig fint resultat ved en mindre operation,” siger han.

 

Kim Kardashian.

Måske er Kim Kardashians numse alligevel for stor…?

Brazilian butt lifts er på alles læber, og operationen, der flytter fedt fra mave, ryg eller lår til balder, er en af de mest efterspurgte i disse år.
Men føler du, at balderne er blevet lidt for struttende, er gode råd heldigvis ikke dyre. Faktisk kan man relativt nemt rette op på det uden at det kræver en ny operation. ”Hvis du lægger fedt ind, vil det som udgangspunkt kunne suges ud igen med en tynd kanyle, indtil det bliver fint igen,” forklarer Peter Bjerring og tilføjer, at det også gælder, hvis du skulle have fået fyldt for meget fedt i f.eks. brysterne.
Taler vi derimod implantater i balderne, som er en meget udskældt metode, der frarådes af de fleste specialister, er det en del mere vanskeligt. Da kræver det en udskiftning eller fjernelse af implantatet.

Hvis du lægger fedt ind, vil det som udgangspunkt kunne suges ud igen med en tynd kanyle indtil det bliver fint igen.
 

Gamle piercing ar.

Gamle piercing ar?

De fleste, der har haft en piercing i næse, øjenbryn, hage eller læbe kender også til det irriterende ar, det efterlader, når stenen i hagen ikke er så sjov længere. Men som med hul i øret, har huden den enestående egenskab, at den ”forer” hullet igen. Og det gør det vanskeligt at komme tydelige ar til livs, forklarer Peter Bjerring.
”Når man laver en piercing, bliver der efterfølgende bygget overhud ind i hullet. Det vil sige, at hullet bliver foret med normal hud for at hele. Skal man gøre arret mindre, kræver det, at man skærer en søjle ud rundt om stykket og derefter syer det sammen. Det er dog sjældent, at det bliver usynligt, og det er svært at få arret til at forsvinde 100 pct. Der vil som regel være en lille indtrækning, altså et lille ar,” siger han.

 

Resultat af en tatoveringsfjernelse med 5 laserbehandlinger.

Og hvad med den slidte blomsterranke på skulderen?

Som med struttende bryster og svulmende læber kan tatoveringer være et område, hvor mere vil have mere. Men mens mange tror, at den tatovering, du fik lavet i en brandert som ung, altid vil nage, kan man i dag med avanceret laserteknologi fjerne de fleste tatoveringer med et godt resultat, forklarer Runi Skoubjerg, indehaver af Rewind, en af landets førende laserklinikker i fjernelse af tatoveringer. Hvor lang processen er, afhænger af flere faktorer:

1. Dit helbred

Kroppen skal selv nedbryde farvepigmenterne, og det kan være sværere hos f.eks. storrygere, diabetikere eller andre med et dårligt kredsløb. Det vil gøre processen mindre effektiv.

2. Placering på kroppen.

Det er nemmest at fjerne tatoveringer, hvor der er størst blodgennemstrømning, det vil sige de steder, man bliver rød, når man bliver forpustet. Det gælder eks. bryst, skulder, hals og overarme.

3. Hvordan tatoveringen er lavet

Er tatovørnålen stukket for dybt, så der er dannet meget arvæv, sidder pigmentet bedre fast. Det er langt nemmere at fjerne en tatovering i sund hud, der ikke er blevet overbelastet.

4. Farven på tatoveringen

Sort er den hårdeste pigment at fjerne, men samtidig den nemmeste, forklarer Rune Skoubjerg. ”Den laser, vi bruger, skader ikke huden, så man kan give den gas uden at det giver men. Rødt pigment er ikke særlig kraftigt, men har man en mørk hud, risikerer man hyperpigmentering. Man bruger altid komplementærfarver, når man skal sprænge pigmentet, men det betyder også, at en farve som gul er meget vanskelig, fordi der ikke findes en komplementærfarve til den,” siger han og tilføjer, at et typisk forløb på en sort tatovering kræver omkring 10 behandlinger.

Pigmenterne bliver ved laserbehandlingen brudt op til minimale fragmenter, som optages i kroppen og udskilles. Kroppen er 6 uger om at optage disse, og det er derfor vigtigt at give huden tid til at hele mellem behandlingerne.

 

Du kan følge ekstreme Anastasiia på Intagram: @_just_queen_

Skøre ekstremer

En kind-fillermisbruger siger, at hun får ’mere romantisk opmærksomhed’, end hun gjorde før sin ekstreme kosmetiske operation, fordi hun nu er ’selvsikker’.

Anastasiia Pokreshchuk fra Ukraine har brugt næsten 16.000 kr. på at administrere sine egne ansigtsinjektioner og siger, at hun lignede en ’mus’ inden hun fik filler i kinderne.
Hun injicerer sig selv med hyaluronfillers efter online instruktion fra en læge og indrømmer, at hun ved, at det kan være farligt, men hun ’elsker’ at have fillers i kinderne og har ikke tænkt sig at stoppe med det af den grund.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.