Gamle skønhedsritualer hitter igen og igen…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laser, ultralyd, vitaminindsprøjtninger. Nye og effektive skønhedsbehandlinger fødes konstant og hjælper mange med rynker og slap hud. Men det er ikke altid, vi behøver at læne os op ad fremtiden for at få de bedste skønhedsresultater. Der er nemlig masser af hjælp at hente fra vores forkvinder, som ikke kun opfandt den dybe tallerken, men også vidste en ting eller to om at holde sig smukke.

De oldgamle skønhedsritualer er effektive

GO Beauty har testet 3 behandlinger, som varmt kan anbefales.
Læs mere om dem i artiklen.

Et kig mod øst

I dag er koreansk hudpleje et stort hit, men kvinder i Asien har i årtusinder vidst, hvordan de skal pleje deres skønhed. For nyligt har ordet ’Gua Sha’ sneget sig ind på skønhedsklinikker og i personlig hudpleje i hjemmet. Gua Sha-skønhedsritualet er ældgammelt og stammer fra Kina. Ritualet udøves ved, at man skraber huden på kroppen eller i ansigtet med en specielt formet sten eller krystal for at udskille affaldsstoffer og bevare en sund hud og krop. ’Gua’ betyder at gnide, skubbe eller presse, mens ’Sha’ er en term, der bekriver blodtilstrømningen i overfladen af vævet. Gua sha-ritualet øger blodcirkulationen dér, hvor du anvender redskabet. På grund af den øgede blodcirkulation stimulerer ritualet også afgiftningsprocessen i kroppen. Huden vil ofte få en fin glød, og ritualet kan også have en anti-age effekt, da man ved skrabene styrker kollagendannelsen og hudens smidighed samt mindsker synligheden af rynker.


Beauty branchen byder på mange spændende og effektive trends og tendenser, en af dem er Gua Sha, både til både ansigt og krop. Den rejsevenlige Gua Sha To Go til kroppen sætter gang i blodcirkulationen, udskiller affaldsstoffer, mindsker cellulite og hjælper med at stramme huden op. Kan købes på I Love Beauty til 299 kr.

Japanske kvinder har også et par es i ærmet, når det kommer til oldgamle skønhedsritualer. Kvinderne i Solens rige har brugt naturlige urter og mineraler i deres hudpleje og blandt de gamle japanske skønhedsritualer forekommer eksfoliering med både adzuki-bønner, ris, mineralsk ler og tang. For at mætte huden med fugt har japanske kvinder gjort brug af olier fra hyben, jojoba og tsubaki (japansk kamilleblomst), mens te – især den grønne af slagsen – er blevet brugt til at nære huden både inde- og udefra. En andet asiatisk skønhedshemmelighed er trækul, som anvendes til at udskille hudens urenheder. Trækul kan fjerne op til tusind gange sin egen vægt i giftstoffer, og vi ser det i dag i ansigtsmasker, men sågar også stoppet dekorativt ned i vandflasker for at rense vandet inden det kommer ind i kroppen.

Hvis det var godt nok til Kleopatra…

Kleopatra står for mange som et symbol på skønhed, og hun har, efter alt at dømme, også arbejdet for at holde sig smuk og velplejet. Selvom der nok ikke er mange, som ligger i blød i mælkebade i dag, så går mange af os igennem det samme som Kleopatra gjorde for mere end 2.000 år siden. Tørbørstning og eksfoliering blev brugt allerede dengang og er et ritual, som vi ikke kun kender fra det gamle Egypten, men også blev flittigt brugt af inderne, grækerne, indianerene, romerne, kineserne, japanerne, russerne, tyrkerne og faktisk også skandinaverne – det vil sige næsten alle oldgamle civilisationer.

Mange af de oldgamle skønhedsresultater er effektive,
og der dukker konstant nye op til overfladen

Olier fra alle hjørner

Kvinder i alle tider har brugt olier til at fugte og pleje hud og hår. Polynesiske kvinder på Stillehavsøerne har anvendt monoiolie – en blanding af kokos- og gardeniaolie. Det skulle ifølge mange være et ægte vidunderprodukt, som masseres på fugtig hud eller redes i beskadiget, tørt hår. Og der må være noget om snakken, siden ø-kvinderne har sværget til olien i over 2.000 år. På Hawaii har kvinderne beskyttet hud og hår i generationer mod den strålende sol og det salte vand ved hjælp af kuikuiolie – en ekstremt fugtgivende olie, som genskaber hudens smidighed og efterlader den velplejet og fuld af glød.

Olie er også mere end en prima fugtgiver. Lavendel har været brugt igennem historien som et beroligende middel og hjælp til at sove. Den milde duft blev allerede brugt i Frankrig i det 14. århundrede, hvor Kong Charles VI efter sigende befalede, at hans hovedpuder blev fyldt med lavendler, så han kunne få en rolig søvn. Masseres lavendelolien på huden, hjælper den med at lindre krop og sjæl.

Honning – et nyt, gammelt vidundermiddel

Honning står sjældent højt på publicerede lister over superfoods, men faktum er, at den klistrede masse siden oldtiden har været brugt som en delikatesse og et helende vidundermiddel. Grækerne, kineserne, inderne og egypterne har brugt honning i tusindvis af år til at behandle sygdomme, sår og ar, men også som et anti-age-middel. Ifølge det amerikanske National Institutes of Health (NIH) online, indeholder honning et enzym, som producerer bakteriedræbende hydrogen peroxid. Et andet studie fra Journal of Cosmetic Dermatology hævder også, at honning holder huden ung og forsinker rynkeformation, så måske vil vi i fremtiden se mere honning i skønhedsprodukter. Brug rå, ufiltreret honning for det bedste resultat. Mange af de oldgamle skønhedsresultater er effektive, og der dukker konstant nye op til overfladen, som er røget i glemmebogen. Hvem ved, hvad vi ser i fremtiden af lækre skønhedsritualer fra fortiden.

GO Beauty anbefaler:


1. Chi Nei Tsang

Hvor: Sahars i København
Hvorfor: Chi Nei Tsang massage er en blid og dyb massage af navle, mave og bughule. Ved nænsomt at massere disse områder stimuleres energi flow (qi), kredsløb, stofskifte og lymfebaner – og din krop vil blive hjulpet i gang med en udrensning af de indre organer og det omkringliggende væv. Også rigtig godt for tarmene, så der er bedre flow.
Hvornår: Denne indre detox virker også mentalt, og du vil opleve en dyb afslapning bedst sammenlignelig med meditation, men giver også energi, hvis du er kørt træt.
Hvorfra: Massagen er udviklet af taoistiske munke i det gamle Kina, der observerede, at Chi-blokeringer skabte knuder i maveområdet, som siges at være energicenteret. De udviklede et massagesystem, Chi Nei Tsang til at afgifte, styrke og forfine deres kroppe, så de kunne udføre deres åndelige praksis. Ifølge traditionel kinesisk medicin er Chi den livsvigtige livskraftenergi, der aktiverer kropslige processer og bevæger sig gennem kroppens interne kanaler. Hvis Chi er sund og harmonisk, kan kroppen regulere strømmen, og hvis kroppen lider af stress og spænding, kan Chi ikke flyde frit.

Pris: 30 min. 500 kr. og 1 time 700 kr.


2. Four-hand massage

Hvor: Arndal Spa 
Hvorfor: Hvis du er til lidt luksus og har brug for en ultimativ behandling og vil gøre noget godt for din krop. Som navnet antyder tager fire hænder sig kærligt af dig i denne lidt over en time lange luksusbehandling. Den første halve time masserer behandlerne i fællesskab din krop igennem fra top til tå. I behandlingens anden del arbejder de to sæt hænder hver for sig, men stadig på samme tid. Mens din ene behandler forkæler dit ansigt med rens, peeling og massage i velduftende æteriske olier, tager din anden behandler sig kærligt af dine fødder, som vil modtage en økologisk saltscrub, som fjerner alle de døde hudceller og stimulerer dit blodomløb.
Hvornår: Hvis du skal forkæle dig selv med en grundig, dyb massage og bare ønsker dobbelt nydelse. Du kommer ned i et helt andet gear, og kroppen føles let og afslappet, når du går derfra. Hvorfra: Denne form for koreograferet massage er mere en luksusmassage og ikke så historisk en massage. Den har været praktiseret som Lomi Lomi på Hawaii gennem tiderne, hvor det har været en form for luksusmassage, hvis største fordel er, at du bliver stimuleret af fire hænder og derved føler dig helt afstresset bagefter. Den kan også opleves i flere former af ayurvedisk og thaimassage.

Pris: 1.990 kr. for 70 min.


3. Kosmetisk cupping

Hvor: Bjørg Frellesvig 
Hvorfor: Fordi cupping øger blodcirkulationen, øger energien, udskiller affaldsstoffer og tilfører ilt og næring til alle cellerne. Det hjælper på bindevæv og muskulatur. Huden bliver smidigere, glattere, mere ensartet og sundere at se på. Fine linjer og rynker vil løfte sig og hele ansigtet vil få mere glød, hvis du vælger cupping til ansigtet, der giver et ¨naturligt ansigtsløft¨. Det løsner fastlåste udtryk, afslapper muskulaturen og stimulerer til at øge elastin- og kollagenproduktionen.
Hvornår: Hvis du føler dig tung i kroppen af affaldsstoffer og har brug for at blive suget igennem og mærke en lethed og smidighed i kroppen efter affaldsstofferne er fjernet. Den sætter gang i fordøjelen og giver kortvarigt hyppig vandladning. Den mindsker også rynker og er effektiv op til en bestemt lejlighed, hvor du vil føle dig veltilpas og fse friskere ud. Hvorfra: Cupping har været anvendt i Vesten og i Mellemøsten i mindst 5.000 år. De gamle ægyptere menes at være blandt de første, som brugte metoden, og cupping udstyr er fundet i gravmonumenter indgraveret i stentavler hos oldtidens læger. De har også ofret cupper til solguderne og er blevet fundet i flere egyptiske pyramiders gravkamre, som bevidner, hvor højt denne behandlingsform blev værdsat. Metoden blev også brugt i den antikke græske medicin og i det antikke Rom.

Pris: 800 kr. for ca. 50 min.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.