Nyt

Gustav Salinas: Fra realitystjerne til fitnessguru og forretningsmand

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ukuelig optimisme og en vilje af sten er opskriften på hans egen succes. Nu lever Gustav Salinas af og for at give os andre det liv, vi fortjener. Mød den tidligere realitystjerne, som motiverer kvinder til at tabe 50 kilo og elsker ekstreme udfordringer.

Gustav Salinas giver os andre det liv, vi fortjener

Resultatet er vildt. Nærmest mindblowing. 50 kilo på under et år, et nyt liv og glød i øjnene. Kvinden hedder Sandy, og hun er en af grundene til, at vi ringer til Gustav Salinas. Den tidligere realitystjerne, som har opbygget sit eget sundhedsunivers, skabt sit eget fitnessbrand og dag efter dag poster positive budskaber og opslag af danskere, der i hans hænder har fået et nyt liv. Kort sagt vil vi vide, hvordan det lykkes at tabe så mange kilo uden at tabe gejsten undervejs?

Opskriften, den hedder vilje, ukuelighed og benhård disciplin. Gustav Salinas har nemlig altid villet være den bedste. Og det er den vindermentalitet, han knokler for at overføre til sine klienter, når han får kvinder som Sandy til at tabe 50 kilo.

”Det, at jeg har altid villet være den bedste, giver det der drive, at man har noget på spil. Nu er det mit ansvar at få mine klienter i mål, og det er et stof, jeg har behov for hver dag,” siger han. ”Hvis jeg vandt i Lotto i morgen ville jeg ikke kunne forestille mig at lave noget andet end det, jeg gør i dag. Jeg kan ikke komme i tanker om noget mere livsbekræftende.”

FitnessNu: Kostplan, træningsprogram og 50 kilo på ni måneder

I sit online sundhedsunivers FitnessNu laver han kostplaner og træningsplaner, skriver kogebøger og laver årstidsprogrammer. Men mest af alt vækker han viljestyrke og tro på sig selv. ”Sandy, som jeg lige har vist på Facebook, har tabt 50 kilo på 9 måneder. Jeg kan se, hvordan hendes krop har ændret sig. Hun gik fra at have angst og ikke tro på sig selv til nu at have masser af selvværd og en stærk krop,” siger den 30-årige fitnessiværksætter.

Han er ikke bleg for at betegne sit speciale som kvinder med ekstrem overvægt. Han vil nemlig se resultater. Store resultater. De bedste resultater. ”Jeg ville lyve, hvis ikke jeg sagde, at det er mest spændende at arbejde med ekstreme cases. Jeg har altid været ekstrem med det, jeg har lavet. Det er klart, at hvis du vejer fem kilo for meget, er det ikke på samme måde en livsomvæltende oplevelse,” siger han og tilføjer:”Det er vigtigt for mig at vide, at hvis jeg kradser af i morgen, er der nogle, der vil vide, at jeg har ændret deres liv,” siger han.

Dagens mand. Divaen i junglen. Den for lækre. Gustav gav genklang

Det var nok de færreste, der havde set Gustav Salinas som den store motivator og inspirator, da vi for godt ti år siden lærte ham at kende i datingprogrammet Dagens Mand på TV2. Iført Burberry-skjorte og groteske mængder selvbruner kørte han den ene bitchy oneliner af efter den anden, svinede sine dates og blev efterfølgende hadet og elsket i hele Danmark for sin optræden.

Han har siden erkendt, at det var en rolle, han spillede, for at kunne give folk et par billige grin. Og det virkede så godt, at han fortsatte sin provokerende fremfærd i programmerne For Lækker til Love, Divaer i Junglen og på rejse landet rundt med Linse Kessler. Han optrådte på den røde løber, kørte i Mercedes og tjente en masse penge.

Fra glitrende reality-tv til hadforbrydelser

Men ud over at grine blev folk også provokeret af den flamboyante homo. Nogle så voldsomt, at han blev udsat for hadske kommentarer, overfald og hadforbrydelser. I 2013 endte han på hospitalet efter at have fået en flaske smidt i hovedet, og det var her, han besluttede, at det skulle gøre ham stærkere. Han begyndte at træne sig stærk, og det lagde kimen til det liv, han lever i dag, hvor han giver andre viljestyrke til at ændre deres liv.

”Der findes to slags mennesker: Dem der lever i frygt og dem, der vil kunne forsvare sig selv. Jeg arbejder meget på at fortælle mine klienter: Stop med at have ondt af dig selv og være et offer i dit eget liv. Det er netop der, man får succes. Det handler om at stille de rigtige spørgsmål og vende tankerne om. I dag vil jeg mene, at jeg kan klare lidt af hvert. Det, jeg fortæller folk, er: Alle har lort. Jo mere lort, du får, desto stærkere bliver du. Jeg er glad for den modstand, jeg har haft.”

Vi lærte Gustav Salinas at kende for godt 10 år siden i datingprogrammet Dagens mand på TV2. Siden har han medvirket i flere realityprogrammer indtil han i 2016 valgte at gå 100% med FitnessNu universet.

FitnessNu-ambitioner søsat i Valby

I 2015 lagde han tv på hylden for at tage en uddannelse som personlig træner. Han droppede sjove penge og offentlig hype, fordi han ville noget andet med sit liv.

”Når man har kørt over hele Jylland og optrådt med 136 jobs på et år, så får man andre behov. Som teenager ville jeg gerne ses og høres. Jeg havde en helt anden vildskab, søgte anerkendelse og søgte grænser. Men jeg blev mere voksen og mere selvsikker, og så handler det også om at stoppe, mens legen er god, synes jeg. Jeg er siden blevet tilbudt masser af TV-opgaver og har sagt nej hver gang. Men jeg er så glad for at have været med, jeg fortryder det slet ikke,” siger han.

Som nyudsprunget fitnesstræner hang TV-berømmelsen ved. Han blev ansat i et fitnesscenter i Valby – de var de eneste, som ville have ham – og ingen tog Gustav Salinas seriøst eller ville hyre ham. Men det skulle være løgn, tænkte han. Han havde en forretning at bygge op, så der var ikke tid til at have ondt af sig selv. I stedet udbød han gratis timer, kunderne kom, og langsomt fik han opbygget en forretning og senere åbnet eget fitnesscenter.

”Det er aldrig for sent at ændre sig og få en ny chance for at lave noget nyt. Da jeg startede som personlig træner, var der ingen, der tog mig seriøst. Men jeg ville bevise, at jeg kunne mit shit. I dag føler jeg mig meget mere anerkendt. Det er fedt,” siger han.

Er det vigtigt for dig at være anerkendt?

”Det tror jeg er vigtigt for alle. Det er vigtigt at vide, at nogle kan få nytte af det, jeg laver. Føle at jeg gør en forskel. Da jeg lavede TV, fik jeg folk til at grine,” siger han.

Fitnessguru, forretningsmand og Fra Fat til Fabulous

I dag er han ude af eget fitnesscenter og driver kun fitness online. Han har sin femte kogebøg på vej i serien ”Fra Fat til Fabulous,” der med opskrifter, træningsprogrammer og coachende ord hjælper folk til et bedre liv. Han ejer to eksklusive lejligheder i København og er chef for et dedikeret team af alt fra diætist til sekretær.

For nylig har han lanceret sin egen linje af sukkerfrit slik. ”Er du klar over, hvor godt det smager? De smager fantastisk de karameller, men det er ikke som med rigtigt slik. Man kan ikke spise så mange af dem,” udbryder han og tiføjer: ”Det har været en meget lang og ekstremt indviklet proces med mange regler. Jeg har arbejdet på det i halvandet år og brugt en bondegård. Men tingene har udviklet sig megafedt, og jeg lever jo af det, jeg elsker at lave.”

Fitnesscentret lukkede han, fordi han blev slidt op af administration og praktisk arbejde og i stedet ville dedikere al sin tid på klienter og arbejdet med andre mennesker. ”Jeg brænder for det, jeg laver, fordi jeg kan lide at motivere andre mennesker. Jeg tror på, at alle har ret til succes, og så kan jeg godt lide at hjælpe folk mentalt såvel som at lære dem at bruge kroppen. Jeg er opdraget til, at alt er muligt, så længe du har hjælp til det. Med det, jeg laver i dag, kan jeg kombinere det fysiske med det psykiske, jeg kan vejlede min klient, og jeg kan hjælpe hende på vej,” siger han.

Kun for kvinder

Når Gustav Salinas altid refererer til sine klienter som ”hende”, er det fordi han stort set kun arbejder med kvinder. ”Jeg tror, at jeg forstår kvinder bedre, fordi jeg er homo og har masser af veninder. Jeg forstår kvinder bedre, end en heteromand ville. Der er forskel på mænd og kvinder, og man kan ikke motivere en mand på samme måde som en kvinde, tror jeg. Med kvinder har man en større og mere fortrolig dialog.”, siger fitnessguruen og uddyber:

”Når jeg til en klient skriver: ”Hvordan går det med din søn?”, er det en meget intim dialog, og den tror jeg ikke, man får på samme måde med en mand. For mig er det nemmere at bryde isen med en kvinde, og det gør det nemmere at motivere dem. Derfor er jeg også venner med mange af mine klienter i dag, fordi vi kommer så tæt på hinanden. Det er en styrke at være tæt på sine klienter, fordi de tør at sige flere ting til mig, og så har de sværere ved ikke at overholde de ting, jeg beder dem om, haha.”

Hvor mange kvinder, der står i klientkartoteket hos FitnessNu, vil han af konkurrencehensyn ikke røbe, men han lægger ikke skjul på, at har en god forretning. Og det er også en del af drivkraften. ”Jeg kan godt lide at lave penge, det er ingen hemmelighed. Men det er det, der sker, når du brænder for noget. At det bliver en god forretning,” siger han.

Makeover: Sandy er 30 år og har tabt sig 50 kg på 41 uger.

Makeover: Sandy er 30 år og har tabt sig 50 kg på 41 uger ved hjælp af onlineforløbet på fitnessnu.dk

Sandy har fået mere selvtillid og langt bedre selvværd. Hun elsker nu at tage billeder af sig selv, som hun ellers aldrig har gjort. Sandys mand har friet, og de skal snart giftes.

Challenges og benhård disciplin

Det kræver noget at drive en virksomhed. Ikke mindst disciplin. For Gustav Salinas betyder det, at han lever på en måde, der for mange lyder ekstremt.

”For mig er det at arbejde hele tiden. Det er svært at lade være, når ens arbejde er ens hobby. Lige for tiden står jeg op kl. 5, laver cardio, spiser morgenmad, arbejder med klienter, får et overblik og taler med mit team og slutter af med et møde om eventuelle nye projekter. Kl. 20 tjekker jeg mails, og så starter dagen igen, haha. På den måde fungerer jeg som en maskine. Nogle ville syntes, at det er kedeligt, men jeg elsker det!”

Han har afsluttet en 130 dages challenge, som han har døbt ‘Vejen til guld på 130 dage’. Den handler om at bygge så meget muskelmasse som muligt de første 90 dage og efterfølgende cutte helt ned de sidste 40 dage. Han står skarpt som en skulptur skåret i granit. ”Jeg gør det for at blive bedre og mere disciplineret. Jeg bliver mere koncentreret, jeg bliver fysisk stærkere, og det styrker mig arbejdsmæssigt. Hvis man vil købe en lejlighed med udsigt på Havneholmen, som jeg lige har gjort, så kræver det noget, haha.”

Farvel og tak til Tinder

Hvornår er du udisciplineret?

”Jeg slettede for nyligt min Tinderprofil, fordi jeg syntes, at jeg brugte for meget tid på den. Jeg var ikke disciplineret nok og brugte et par timer på det om ugen. Alle mennesker har 24 timer på et døgn, og vi bestemmer selv, hvordan vi bruger dem. For mig handler det om at bruge dem så godt som muligt.”

Pt. indebærer det en gennemgribende renovering af FitnessNu-hovedkvarteret i indre København. Planen er, så snart det bliver muligt, at få mere liv i den 400 kvadratmeter store lejlighed i Amaliegade. Her skal bl.a. laves showroom, hvor han kan holde foredrag og events og et tv-køkken, hvor han kan invitere folk ind for at se, hvordan han laver mad og udleve sin gamle drøm om at være kok.

”Jeg plejer at sige: Lev som du dør i morgen, men planlæg, som hvis du lever evigt,” siger han med et sprudlende grin.

FAKTA OM GUSTAV

Gustav Andersen Salinas: 

  • Født 11. juli 1990
  • Uddannet tjener
  • Kendt fra reality- og underholdnings- programmerne: – Dagens Mand – For Lækker til Love, – Divaer i Junglen – Linse på Udebane.
  • I dag har han sit eget firma FitnessNu, hvor han arbejder som personlig træner.
  • Har udgivet fire bøger med titlen ”Fra Fat til Fabulous” og har en femte på vej.
  • Har lanceret Salinas, en serie af slik uden tilsat sukker.

Du kan læse hele artiklen med Gustav Salinas i GO Beauty magasinet #65 – sommer 2021.
Foto: Jonas Jensen
Tekst: Eva Kristine Brünnich

Share.

About Author

Comments are closed.