Har du fortrudt? Sådan får du fjernet din tatovering

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvis du har fortrudt din tatovering, kan du overveje om du vil have den fjernet med en laserbehandling. Sådan gør man.

Hvordan fjerner man en tatovering?

Har du i tidernes morgen fået lavet en tatovering, som du i dag ikke synes passer så godt til dig mere? Så kan det være at du skal overveje at få den fjernet. Teknologien til fjernelse af tatoveringer er igennem årene blevet langt mere effektiv, så man kan få rigtig flotte resultater når man får dem fjernet.

Hvordan får man fjernet sin tatovering?

Når man får fjernet sin tatovering får man det gjort med en laserbehandling, nærmere et forløb, da man ikke kan fjerne tatoveringen ved blot en behandling. Når man får lavet en tatovering, får man med en nål stukket små farvepartikler ned i huden, og det er disse farvepartikler laseren fjerner. Laseren skyder direkte ned i blækket i tatoveringen og nedbryder pigmenterne til bitte små fragmenter, som kroppen kan udskille via lymfesystemet. Denne proces tager tid.

Hvor mange behandlinger skal man have?

Antal behandlinger kan variere og der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på hvor mange behandlinger man skal have. Antal behandlinger afhænger af hvor dybt tatoveringen er lavet, hvilken teknik der er brugt, hudtype, hvor gammel den er, hvor den er placeret og hvilke farver den er udført med. Valg af farvepigmenter spiller en central rolle når tatoveringen skal fjernes. Den nemmeste at fjerne er de sorte pigmenter. Som hovedregel skal man regne med minimum 8 behandlinger, hvis der er tale om en sort tatovering.

Hvor ofte skal man have foretaget behandlingen?

Lige så hurtigt det er overstået at få lavet en tatovering, lige så langsom en proces er det at få den fjernet igen. Så man skal tænke sig om inde man beslutter sig for at få lavet en tatovering!
Det er et længere forløb man skal igennem, da kroppen og huden har brug for op helende tid og udskillelse af farvepigmenterne mellem behandlingerne. Det anbefales derfor at man venter 6-8 uger imellem hver laserbehandling.

Hvad gør en laserbehandling? Laseren ‘knuser’ blækket, så din krop kan absorbere og nedbryde det.

Gør det ondt at få fjernet en tatovering?

Ja, det gør ondt at få fjernet en tatovering. Smerte er en individuel sag og nogle oplever det rigtig smertefuldt, hvor andre synes det er ok. Huden bliver nedkølet under behandlingen, for at tage toppen af smerten. Man skal forberede sig på at behandlingen kan mærkes, men dermed ikke sagt det ikke er til at holde ud. Husk det er helt okay at bede om små pauser, under behandlingen.

Efter behandlingen er huden varm, og du vil kunne mærke en brændende fornemmelse, når den kølende maskine er slukket. Man kan smøre en smertestillende creme på huden ca. en time inden behandlingen udføres. Der kan være rødme, blærer, hævelse og i få tilfælde komme blå mærker efter en behandling. Der vil dannes sårskorper på det behandlede område under op heling, så det er vigtigt at man følger hjemmeplejerutinerne og ikke piller i sårene for at undgå at få ar.

Share.

About Author

Comments are closed.