Hudens vigtigste våben: KOLLAGEN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er en rigtig god grund til, at det meste af skønhedsbranchen taler så meget om kollagen. For ud over at være en af tidens hotteste trends, så er det et protein, vi har naturligt i kroppen, og som sikrer os en fyldig og spændstig hud. Men… produktionen af vidundermidlet falder allerede, når vi rammer de 25 år. Og hvad gør vi så?

Kollagen som kosttilskud

Vi danner kollagen i vores hudceller, og med årene mindskes dannelsen af kollagen og spændstigheden i vores hud. Hudens sundhed, spændstighed og smidighed er direkte forbundet med niveauet af kollagen. Kollagen produktionen falder betydeligt fra vi er omkring 25 år, og det betyder, at huden bliver mindre fast og man vil få flere rynker. For kvinder i overgangsalderen vil mange opleve en stor reduktion i kollagenniveauet, da det faldende østrogenniveau får kollagenproduktionen til at falde. Det er ikke kun huden og rynkedannelsen, der bliver påvirket af den reducerede kollagen. Man vil også kunne se og mærke det i forhold til sårheling, knirkende led og kroniske lidelser som f.eks. slidgigt, som kollagen ifølge flere kan have en positiv effekt på.

Kan kollagen hindre og forebygge rynker?

Eksperterne er ikke enige, og der er endnu ikke meget forskning på området, der bakker op om virkningen af kollegaen som kosttilskud. Men når det er sagt, så har vi set skønhedsbloggere som Silke Grane, Christiane Schaumburg-Müller og udenlandske kendisser som Kourtney Kardashian og Jennifer Aniston sværger til kollagentilskud – og i særdeleshed kollagenpulver, som de indtager i deres smoothies, drysser over deres havregryn eller mixer op i vand eller kaffe.

Et mindre studie fra USA, NCBI The National Center For Biotechnology, der inkluderer 100 kvinder, som i otte uger skulle indtage 10 gram kollagen hver dag, viste efter de otte uger, at huden var blevet mere hydreret, og tætheden af kollagenet i huden var øget.

Det er ikke kun huden og rynkedannelsen, der bliver påvirket af den reducerede kollagen. Man vil også kunne se og mærke det i forhold til sårheling, knirkende led og kroniske lidelser som f.eks. slidgigt.
 

Hudens aldring og elastisitet gennem årtier.

Hvad udvindes kollagentilskud fra?

Kollagen udvindes fra dyr og fisk, så er man vegetar og veganer, er kollagentilskud ikke noget for dem. Kollagentilskud er fantastisk, når det kommer til kampen mod madspild, da det udvindes af dele af dyrene, som vi normalt ikke spiser og bare smider væk – fiskeskæl, dyrehud, knogler osv. Selvom det ikke lyder så lækkert, kommer de alle sammen smags- og lugtneutrale, så man skal ikke være bange for, at morgensmoothien pludselig smager af fisk.

Hvordan indtager du kollagen?

 • Opløs pulveret i vand
 • Kom det i din smoothie
 • Drys det på dine havregryn
 • Indtag det i pilleform
 • Som brusetablet
 • Som shot

Fakta om kollagen

 • Kollagen holder huden fast og spændstig
 • Kollagen findes naturligt i kroppen
 • Kollagen er vigtig, når det kommer til sårheling
 • Forskning tyder på, at kollagentilskud kan fremme dannelsen af brusk og dermed hæmme f.eks. slidgigt
 • Kollagen er en uundværlig byggesten til muskler, knogler, hud og sener

Disse fødevarer kan booste dit kollagen

 • Grønsager som f.eks. spinat, broccoli, kål, aubergine
 • Fisk
 • Kød
 • C-vitamin f.eks. citroner, appelsiner, grapefrugt, ananas, kiwi
 • Røde frugter og røde grønsager f.eks. jordbær, rødbede, rød peberfrugt, æbler Undgå
 • Rygning
 • Stress
 • Solen og de skadelige UVA og UVB stråler
 • Sukker

7 med kollagen

Oslo Skinlab The Solution er kollagenpulver uden smag, som kan opløses i alt. Pulveret bidrager til at øge hudens elasticitet, udglatte huden, giver færre rynker og mindsker appelsinhud. Hver pakke indeholder 28 dagsdoser og kan købes som medlemskab til 349 kr. pr. måned eller ved engangskøb 498 kr.

Novo vita DermaPrime+ indeholder en unik ingredienssammensætning af hyaluronsyre, kollagen og SOD, der virker fugtgivende, udglattende og reparerende på huden. Skader, heriblandt pigmentforandringer reduceres, hudens fasthed og elasticitet forbedres og ujævnheder i huden reduceres. 90 kapsler, 549 kr.

Infinite by Forever Collagen Complex indeholder hydrolyseret marinekollagen og C-vitamin, der bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud. Indeholder også saftkoncentrat fra cantaloupmelon, hvedeekstrakt med ceramider og biotin, der bidrager til at bevare normalt hår og normal hud. 440 kr.

New Nordic Skin Care Collagen Filler tabletterneindeholder kollagen, granatæble og Vitamin C, der bidrager til dannelsen af kollagen, mindsker synligheden af fine linjer og rynker og beskytter cellerne mod oxidativt stress. 60 tabletter, 221 kr.

Bidro Ledflex bidrager til at opbygge kollagen i brusk og knogler. Kapslerne indeholder Pilebark, gurkemeje og ingefær, der bidrager til sunde muskler og led, styrker og regenerere kroppen og bevarer sunde led og knogler. 60 kapsler, 259 kr.

Nordic Superfood er et svensk firma, der laver kosttilskud, som kan købes i danske helsekostbutikker. Collagen Premium+ er kollagenpulver udvundet fra vildtfangede fisk fra Norge. Pulveret har en neutral smag og hjælper med opbygning og vedligeholdelse af hud og led. 300 gram. 555 kr.

Feel Iceland Amino Marine er et 100% ren marine kollagenpulver udvundet af islandsk fiskeskæl. Pulveret er smagsneutralt og hjælper til at genopbygge bindevævet, holde huden hydreret og styrker hudens egen dannelse af kollagen. 300g. 599 kr.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.