Hvad betyder det, når din hud er fedtet?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der kan være flere forskellige grunde til at din hud fedter, og nogle gange er det faktisk bare fordi den er tør.

Fedtet og olieret hud, hvad kan man gøre ved det?

At huden kan fedte fordi den er tør giver for mange ikke særlig meget mening. Men fordi at huden fra naturens side producerer talg og fedt for at holde sig fugtet og glødende, kan den i tilfælde hvor den er tør sætte gang i talg- og fedtproduktionen for at beskytte sig selv, og det kan give en endnu mere fedtet hud.
Derfor er step 1 i jagten på en hud i balance, at man får kigget på, om huden får tilført den nødvendige fugt. Behovet kan variere afhængig af årstiden, i vintermånederne bliver den udtørret på grund af vind, blæst og et hårdere miljø hvor den om sommeren kan blive udtørret af sol og saltvand.

Huden er klogere end du går og tror

Huden er utrolig smart og det betyder, at den er god til at regulere sig selv. Man kan dog selv medvirke til at huden kommer ud af balance f.eks. ved at vaske sit ansigt for meget i for skrappe produkter eller eksfoliere huden for meget, så man skader hudens naturlige barriere.
Har man olieret hud, kan det på den korte bane løse problemet når man renser ansigtet. Lige efter vil man føle sig fri fra olien, men kort tid efter vil man igen føle sig olieret. Det vil kun blive forværret, da huden helt automatisk vil sætte gang i talgproduktionen for at forhindre at tørre ud. Alt handler om balance, rutiner og ikke mindst genetik. Er du født med en fedtet hudtype, kan det være sværere at gøre noget ved problemet, end hvis der blot er tale om en her-og-nu tilstand hvor huden fedter mere.
Gode rutiner, balance og de rigtige hjemmeplejeprodukter kan i samspil med en professionel ansigtsbehandling en gang om måneden gøre en kæmpe forskel, men det kræver hårdt arbejde og dedikation. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt med medicinsk behandling hos din lægen. Det anbefales at man selv prøver alle muligheder inden, da det er ret skrappe præparater man skal indtage, hvor både krop og hud bliver meget udtørret og sensitiv.

Det er vigtigt at have tålmodighed, man ser ikke resultater over night når man laver ændringer i sine hudplejerutiner. Det kan tage helt op til tre måneder før huden at stabiliserer sig, og til man ser det endelige resultat.

Professionel hjælp hos kosmetologen

Er du i tvivl omkring dine rutiner og har du ikke selv kunne løse problemet, så bestil en konsultation hos din lokale kosmetolog, hvor i sammen kan lægge en plan for et videre forløb. Nogle gange skal der ikke mere end små justeringer til. Det kan være ændringer i renserutinerne, op- eller nedtrapning af peeling/eksfoliering, andre produktvalg, professionelle behandlinger hvor der bliver renset helt i dybden eller en kombination af elementerne.

>> Find en skønhedsklinik i nærheden af dig og book en tid hos din lokale kosmetolog allerede i dag. Book her <<

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.