Hvad er keratosis pilaris?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Keratosis pilaris er de små irriterende knopper som ofte ses på lår, arme og baller. Når vi bliver blege over vinteren ses de tydeligere.

Keratosis pilaris hvad for noget? Hvorfor får man de små knopper?

Keratosis pilaris er en hudsygdom som man desværre ikke kan slippe af med, den gode nyhed er dog, at man med de rigtige plejende og fugtgivende ingredienser kan minimerer knopperne og få en mere ensartet hud. De små knopper bliver mere røde og ekstra tydelige i takt med, at vi bliver mere blege og tørre over vinteren, og mange oplever derfor at de synes værre. Det mest naturlige vil være skrubbecremer og børster for at komme dem til livs, men det er faktisk vigtigt at man ikke irriterer huden yderligere men i stedet fokuserer på fugt i samarbejde men en mild kemisk exfoliering.

Keratinansamling i hårsækkene

Der er ikke noget farligt ved de små knopper, men de er for mange til stor gene. Der er tale om en keratinansamling i hårsækkene, som kommer til udtryk i form af de hvide knopper, der også kan være røde hvis de bliver irriteret af f.eks. tøj eller skrub. Man ved desværre ikke hvorfor man får denne hudsygdom, nogle mener, det hænger sammen med at man har en tør hudtype, og andre mener det er genetisk betinget. Lige irriterende er det, og selvom mange af os døjer med det på et tidspunkt i vores liv, så er mirakelkuren desværre ikke fundet ENDNU.

Sådan behandler du keratosis pilaris

Fugt, fugt og atter fugt er altafgørende, hvis man gerne vil reducere og forebygge knopperne. Det kræver ihærdighed og man skal smøre sig ind med en fed creme hver dag. Man kan med fordel bruge en carbamide creme, som har en mild eksfolierende og opløsende effekt, som man medvirke til at mindske ophobningerne i hårsækkene.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.