Hvad er Rosacea?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den kroniske hudsygdom Rosacea rammer desværre hvert år mange kvinder, men hvad er Rosacea egentlig?

Sandheden om Rosacea

Friske røde kinder er fine hvis de kommer fra en tur i den friske luft eller en løbetur, er der derimod tale om Rosacea, er det i mange tilfælde ikke lige så fint. Hvis du lider af den almindelige hud lidelse, er du bestemt ikke alene. Flere kvinder deler billeder og deres erfaringer med hudsygdommen på sociale med,er som et tegn på solidaritet med andre rosacea ramte samt for at øge bevidstheden om, hvad hud lidelsen faktisk indebærer.

Hvad er Rosacea?

Rosacea er en kronisk, inflammatorisk hudsygdom, som normalt opstår i ansigtet og kan påvirke alle hudtyper. Det kan vise sig i form af blussende kinder, vedvarende rødme, blodkar og pletter, der kan ligne akne, selvom de to ikke bør forveksles. Der er flere symptomer til at hjælpe med at identificere, om du lider af rosacea. De symptomer, der kendetegner hudsygdomme mest er vedvarende rødmen i ansigtet, som oftest forekommer omkring næse og kinder, synlige blodkar, røde pletter/urenheder som kan indeholde pus og knopper.
Tør, øm hud, rødme og en uforklarlige opblussen er sammen med en konstant jagt på de rigtige hudplejeprodukter og rutiner er desværre normalt for mange, der lider af Rosacea. Det er meget nemt at fejldiagnosticere hudsygdommen og derfor vil mange kosmetologer anbefale en tid hos hudlægen, som kan lave den endelige afgørelse.

Undgå stærk mad og alkohol, som kan medvirke til at huden blusser op.

Findes der en permanent kur?

Rosacea er en kronisk tilstand i huden som man i mange tilfælde kan symptombehandle med hjælp fra lægen. Da der er tale om en kronisk hudsygdom, er det vigtigt at gøre opmærksom på at det ikke kan helbredes, og derfor vil de fleste opleve at huden vil have tendens til at blusse op og falde til ro igen i forskellige perioder. Inflammationen kan afhjælpes indefra med tabletter, hvor rødme og kar kan afhjælpes ved hjælp af cremer og laserbehandlinger afhængig af graden af Rosacea.

Når man først har oplevet hvordan man efter lidt alkohol eller en helt almindelig situation hvor man normalt ville blive lidt rød i kinderne blusser op, bliver man meget opmærksom på hvordan man kan undgå at komme i de situationer, hvilket kan være utrolig opslidende og påvirke sindet meget.

>> Er du i tvivl om hvorvidt du har Rosacea, så kontakt egen læge for henvisning til hudlæge <<

Share.

About Author

Comments are closed.