Hvilken hudtype har jeg? Test her

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du styr på hvilken hudtype du har? Hvis ikke, så læs med her og bliv klog på hvordan du kan aflæse din hud og købe de rigtige hudplejeprodukter.

Find og forstå din hudtype

Ens hud er ikke bare en hud. Vi er alle individer og døjer med forskellige hudtyper og ikke mindst hudtilstande. Først og fremmest er det vigtigt at skelne imellem hudtype og hudtilstand. Hudtype er du født med og kan ikke ændre sig. Hudtilstand giver derimod et billede af hvilken tilstand, din hud er i netop nu. Det kan f.eks. være pigmentering i forbindelse med en graviditet eller andre hormonelle forandringer. Fælles for de forskellige hudtilstande er, at man kan arbejde på og afhjælpe de problemer, man døjer med.

Når man står overfor køb af hudplejeprodukter, så kan det anbefales, at man søger professionel hjælp hos sin lokale kosmetolog eller hudplejeklinik. Det sikrer, at du får den helt rigtige vejledning, inden du køber dig fattig i forkerte hudplejeprodukter. En god vejledning kan fremskynde processen – så med mindre du har helt styr på din hud, er vejledning det første step til en smuk sund hud i balance.

Hvilken hudtype har jeg? Hudtyper er der mange af

Man skelner mellem følgende hudtyper; normal, tør, sensitiv, fedtet og kombineret hud. Hvad kendetegner din hudtype?

Normal hud

Normal hud i ansigtet er kendetegnet ved at have et fugt- og fedtniveau i balance. Har du en normal hudtype, så har du ikke de store problemer med sin hud.

Tør hud

Tør hud i ansigtet er kendetegnet ved at være i underskud af fugt og fedt. Huden kan godt forveksles med en sensitiv hud da den kan virke irriterret. Mange med tør hud har en fin hud, der til tider kan føles ru og stram i overfladen. Har du en tør hud kan du også opleve en tendens til at døje med overfladiske tørhedslinjer og en hud, der er svær at mætte.

Sensitiv hud

Sensitiv hud i ansigtet kendetegnes ved at være en hud, der er mere følsom og reagerer på ændringer i temperaturer og luftfugtighed, men også på berøring og aktive produkter. En sensitiv og følsom hud kan både være tør, men også fedtet med bumser og urenheder.

Det er meget vigtigt, at du får en professionel vejledning, hvis du har problemer med en meget sensitiv hud. Hvis du får fejlbehandling eller bliver guidet til forkerte produkter, så kan man forværre de symptomer, du må have.

Kombineret hud

Kombineret hud i ansigtet er kendetegnet ved at være en kombination af to eller flere af de ovenstående hudtyper. De fleste oplever, at deres hud er kombineret f.eks. ved at være fedtet i t-zonen og ellers have en normal hud i resten af ansigtet.

Fedtet hud

Fedtet hud i ansigtet kendetegnes ved forskellige ting. Der kan både være tale om tilstopning, grove porer og langt mere fedt og specielt t-zonen. En hud, der fedter mere og har en mere “skinnende” overflade.

God vejledning, de rigtige produkter, gode faste rutiner og en sund livsstil er vejen til en hud og krop i balance.

Moden hud med alderen

Med alderen ændrer hudens struktur sig, hvilket kendetegnes ved en hud, der mister sin fylde og ikke har samme fugtbalance og fasthed som huden havde i sine yngre dage. Derfor vil man flere steder støde på betegnelsen “moden hud”. En moden hud ses mere som en hudtilstand, som du kan arbejde på med aktive ingredienser eller behandlinger som Retinol, A-vitamin, peelings og laser-behandlinger.

Share.

About Author

Comments are closed.