Nyt

Hvorfor er kål sundt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi er flasket op med at sørge for, at spise en sund og varieret kost med frugt og grønt. Men hvorfor er kål sundt?

Er kål sundt?

Det korte svar er et kæmpe ja, faktisk er stort set alle kålsorter spækket med vigtige næringsstoffer. Viste du for eksempel, at kål er meget rig på C-vitamin. Der skal ikke meget mere end et par hundrede gram kål til, at dække hele dagens behov. Det kan godt betale sig at gøre kål til en fast del af en, eller flere af dagens måltider.

TIP! Er du ikke glad for smagen af kål kan du nemt kamuflere smagen, blandt andet frugt og grønt i en smoothie.

Kål indeholder masser af fibre, der giver en god mæthedsfølelse. Man føler sig mæt længe helt uden at behøve at tænke over kalorieindholdet. Udover en god mæthedsfølelse har forskning vist, at kål indeholder flere vigtige vitaminer, mineraler, kostfibre og plantestoffer heriblandt glucosinolater der er vigtige når det kommer til at booste immunforsvaret, beskytte kroppen mod livsstilssygdomme og nogle former for kræft.

Er der ulemper ved at spise kål?

Der er ikke meget negativt at nævne ved indtagelse af kål, det skulle dog lige være, at det hos mange kan fremme gasproduktionen i tarmen som kan betyde lidt ekstra luft i maven. Hvis man spiser kål regelmæssigt, vil denne gasproduktion dog forsvinde med tiden hos de fleste. Som så meget andet, skal maven og tarmene lige vænne sig til indtagelse af meget kål.

Vidste du, at kål har et højt indhold af kostfibre, der gavner tarmfloraen? Kostfibre smidiggøre nemlig fordøjelsessystemet, som sætter gang i fordøjelsen og forebygger eventuel forstoppelse.

Hvilke typer kål findes der?

Der er utrolig mange forskellige typer kål. Vi kan nævne hvidkål, grønkål, rødkål, rosenkål, spidskål, blomkål og og selvfølgelig broccoli, der også tilhører kålfamilien. Kål er den ultimative slankemad og fælles for alle kåltyper er, at de er meget fedt- og kaloriefattigt.

Share.

About Author

Comments are closed.