Hvorfor har jeg så tørre læber?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vintermånederne udtørrer både hud, hår og ikke mindst læberne. Læs her hvad du kan gøre mod tørre læber, og hvordan du undgår at komme dertil.

Hvad skal jeg gøre mod tørre læber?

Tørre læber er for mange hverdagskost i vintermånederne. I de rigtige slemme tilfælde kan tørre læber resultere i sprækker, sår og ubehag, og det vil vi for alt i verden gerne undgå. Læber med flager og sprækker er heller ikke de læber vi har aller mest lyst til at kysse. Udover ubehag i forbindelse med tørre læber, så er det heller ikke pænt når læbestiften lægger sig ujævnt i sprækkerne.

Mange af os slikker os om læberne for at ”fugte” læberne, eller det er det vi håber at opnår, men faktisk opnår vi det stik modsatte. Det er en tis i bukserne løsning når man gør det, det føles godt lige når det sker, men efterfølgende vil læberne blive endnu mere tørre.

Gode råd til at undgå tørre læber:

  • Dehydrering kan være en af årsagerne til tørre læber, sørg for at drikke vand og stay hydrated.
  • Træk vejret gennem næsen i stedet for munden. Når du trækker vejret gennem munden, er der en øget gennemstrøm af luft der virker udtørrende på læberne.
  • Fugt ikke læberne med tungen, det gør kun ondt værre. Spyttet indeholder enzymer der virker fedtopløseligt og kan fjerne det naturlige fedt på læberne.
  • Beskyt læberne mod blæst og kulde med en god læbepomade eller læbebalm. Ligesom resten af kroppen har læberne også brug for en ”frakke” til at holde varmen.
  • Gennemgå dine plejeprodukter til læberne f.eks. læbestift og vær sikker på at de indeholder beskyttende og plejende ingredienser.
  • Lav en læbemaske ved at påføre honning på læberne. Honning virker antibakterielt så der ikke kommer infektion i læberne når de sprækker.
TIP! Brug en scrub til læberne efter behov så du får exfolieret de døde hudceller og flager væk. Du kan også massere læberne med din tandbørste efter du har børstet tænder. Dine læber føles øjeblikkeligt blødere og jævne.

Lip Scrub No. 955 fra Nilens Jord. 99 kr.

En læbe scrub, der giver glatte og bløde læber. Den indeholder shea butter og skrubbekorn lavet af sukker fra kokos, som giver en behagelig massage af læberne og en skånsomsom eksfoliering. Døde hudceller fjernes, og læberne efterlades bløde og uden at udtørre. Scrub’en er på stift og er nem at påføre. Er allergi certificeret og fri for animalske ingredienser.

Lip Scrub fra Ecooking. 47,40 kr. (normalpris 79 kr.)

Sig farvel til tørre og sprukne læber med lip scrubben, som med bl.a. E-vitamin, økologisk rørsukker, shea butter og abrikoskerneolie heler, plejer og blødgør. En peelende sukkerscrub til dine læber, som plejer, beskytter og gør dem babybløde.

Rose Diamonds Lip Exfoliator fra Henné Organics. 195 kr.

Denne fine nye lipscrub fra økologiske Henné Organics er eminent til aftenbrug. Lavendel beroliger tørre læber, og olier fra mynte frisker op og renser læberne. Brug den inden du skal i seng og vågn op med bløde fine læber. Om vinteren er den ens bedste (læbe)ven.

Share.

About Author

Comments are closed.