Nyt

Ingefær, roden til en sundere krop

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antiinflammation er kodeordet, når det kommer til at opretholde et sundt helbred. Ingefær kan styrke dit immunforsvar.

Sund og skøn med ingefær

Ingefærroden har i mange år været kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, men ved du egentlig hvorfor? Ingefær er i plantefamilie med kardemomme og gurkemeje og er spækket med antioxidanter, der virker antiinflammatorisk og derudover er den lille rod, som er rig på vitaminer som A-, B-, C- og E-vitamin. Ingefær er også rig på magnesium, calium og jern, så det er ikke helt uden grund at mange danskere har den lille kraftige rod, som en fast del af madlavningen i køkkenet.

Hvad vil det sige, at ingefær virker antiinflammatorisk?

Når man snakker om ingredienser, der virker antiinflammatorisk henviser man til ingredienser, som kan bekæmpe betændelsestilstande i kroppen. Nogle forskere mener oven i købet at ingefær kan lindre gigtsmerter hos patienter med slidgigt, men dette er ikke dokumenteret.

Den lille ingefærrod er rig på vitaminer og indeholder både A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitaminer, magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium og calcium.

Hvordan spiser man ingefær?

Som med alle andre grøntsager og planter, får man oftest mest ud af at spise dem rå. Det samme gør sig gældende med ingefærroden. Du kan spise den rå, blende den i din smoothie, snitte den og bruge den i madlavning, skære den i skiver og komme den i din te eller presse den og drikke saften friskpresset.

Der er mange forskellige muligheder for at bruge den lille rod med mange fordele i dine daglige mad og drikkevaner. Ingefær er kendt for sin kraftige og krydrede smag, så hvis ikke du har prøvet kræfter med ingefær før, kan det anbefales at starte stille og roligt ud.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.