Karsprængninger? Det skal du vide om huden…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Røde karsprængninger kan pludselig kommer til syne under hudens overflade. Men hvad gør man gøre ved karsprængninger?

Hvorfor kommer karsprængninger, og hvad kan du gøre ved dem?

Mange af os ved hvordan vi skal reagere, hvis vi har tør hud eller hvis vi får en bums. Men hvad stiller man egentlig op, hvis man pludselig oplever at få karsprængninger? Det kigger vi nærmere på her.

Karsprængninger kan komme af flere forskellige årsager, og det gode er at der er hjælp at hente, hvis først skaden er sket. De små røde edderkoppelignende karsprængninger er ikke noget farligt, men derfor kan de stadig godt være generende.
Mange har dem i en større eller mindre grad i ansigtet og typisk på kinderne, i næsefløjene eller på hagen. For nogle vil det være genetisk betinget, at man er født med en fin hud med mange yderliggende blodkar. Der skal derfor ikke så meget til før de sprænges og der kommer karsprængninger.
En anden almindelig årsag til karsprængninger er for meget soleksponering. Solens skadelige UV stråler kan få blodkarrene til at svulme op og bevæge sig tættere på hudens overflade, hvilket gør dem mere synlige.
Er du en af de mange kvinder med hudtilstanden rosacea, har du også en større risiko for at få karsprængninger. Det er ikke kun genetik og rosacea, der kan være skyld i karsprængninger. Et højt alkoholforbrug, graviditet, ekstreme vejrforandringer og skader ved forkert behandling eller udtrykning af urenheder, kan også sprænge de små yderliggende blodkar.

Er ses resultatet af 3 IPL behandlinger for karsprængninger.

Tips til forebyggelse og behandling af ødelagte blodkar

Har du rødme, irriteret og sart hud anbefales det, at du beskytter huden og kroppen for ikke at gøre unødvendig skade. Det anbefales at du bruger solcreme, undgår for meget alkohol og stærk mad og beskytter huden når årstiderne skifter, hvor man er mere eksponeret for kulde og blæst – men også ekstrem varme. Er skaden først sket er der heldigvis hjælp at hente, så du igen kan få en fin jævn hud og hudtone.

Den hyppigste og mest effektive behandling mod karsprængninger er IPL- eller laserbehandling. Behandlingen er hurtigt overstået og prisen er til at overkomme. Man kan allerede se et resultat efter første behandling, men antallet af behandlinger kan variere ud fra mængden og typen af karsprængninger. En meget vigtig ting man skal huske efter en behandling, er at beskytte sin hud med en høj SPF og undgå direkte solbadning i 4 uger inden og 4 uger efter behandlingen.

Share.

About Author

Comments are closed.