Kosmetisk tendenser: Ansigtet anno 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvert år sin skønhedstrend, og 2020 er ikke overraskende inspireret af Hollywood og selfiekultur. Se frem til flere fillers på nye måder, perfekt hud og flere unge i venteværelset.

2020 er ansigtets år

1. Øjets år

2020 er af flere amerikanske plastikkirurger blevet kaldt øjets år. For øjnene er ikke alene sjælens spejl, de afspejler også, om vi er trætte, stressede eller uoplagte. Tendensen er længe gået mod vågne og friske øjne, definerede bryn og et endegyldigt farvel til mørke rande. Og med teknologiens hjælp kan man nu med små indgreb bane vej for det øjenområde, vi alle drømmer om. Ved at kombinere et øjenlågsløft, hvor man fjerner overskydende hud fra det øvre øjenlåg med filler under øjet samt et øjenbrynsløft ved hjælp af Botox, kan man skabe et øjenområde, der fremstår naturligt og ikke ser ”lavet” ud.

2. Injektioner: Fra antirynke til antiage

Egentlig taler vi her om produkter, der har været på markedet siden 1990’erne, men antirynke-vidundere som Botox og fillers bliver i dag brugt på en ny måde og på en ny kundekreds. For det er ikke længere midaldrende skuespillere og skuespillerinder, der i jagten på en ny ungdom lægger ansigt til de berømte injektioner. Nu bliver de også benyttet som forebyggende antiage-behandling – af en helt ny målgruppe. Den yngre generation er nemlig ikke bleg for at indrømme brug af den slags behandlinger, og derfor vil du kunne møde kvinder helt ned i 20-års alderen i venteværelset. En generation, der bruger injektionsbehandlinger til at forhale ældningsprocessen. I USA tales der desuden om “The Botox Facial”, som kombineret med microneedling giver et frisk og naturligt udseende frem for et lidt mere stift look, som et klassisk ansigtsløft kan give.

3. Markeret kæbelinje

Et markeret kæbeparti har i de seneste år fået ekstra meget fokus i takt med, at selfiekulturen har gjort vinkler til et afgørende parameter i vores skønhedsopfattelse. Derfor har behandlinger, der kunne give et mere markeret kæbeparti, stået på manges ønskeliste. Og det topper altså i år, mener amerikanske læger. Den amerikanske hudlæge Ava Shamban har sågar udtalt til Allure Magazine, at fillers i kæbelinjen uden tvivl er årets mest efterspurgte procedure. Skal man blive matematisk og tage udgangspunkt i ansigtets symmetri samt kundernes ønsker, så fortæller hun, at den optimale vinkel fra hårlinje til hagetip er 125 grader. Man kan også nøjes med at tænke på Rihanna og Angelina Jolie… Typisk udfyldes kæbelinjen med en semipermanent filler som Radiesse, hvilket gør det til en hurtig og smertefri behandling med ingen restitueringstid og højst lidt ømhed omkring behandlingsområdet.

4. Hage skal der også til

En markeret kæbe gør det ikke alene – hagen skal følge med, mener mange af de samme patienter. For som vi også ser på – ja, selfies – så gælder det om at have den rigtige hageform. Særligt mænd er de senere år blevet ivrige efter at skabe symmetri mellem hage og mund for at fremstå med mere maskuline features. For kvinder kan fillers i hagen give et mere feminint og slankt udtryk ved at skabe en v-shape i ansigtet, og det kan sågar få en dobbelthage til at syne minde. Som ved behandling af kæbelinjen, er der heller ikke her nogen restituerings- eller helingstid, man skal kompensere for i sin kalender. Der kan højst forekomme lidt ømhed og hævelse omkring behandlingsstedet.

5. Contouring fra krop til ansigtet

Body contouring dækker over alt fra fedtsugninger til cellulitebehandlinger og er eksploderet som fænomen det seneste årti. Som med alt andet bliver teknikkerne både mere avancerede og mere smertefri. Body contouring, der kort sagt går ud på at skulpturere en kropsdel, findes i utallige varianter, og en lang række af dem kræver ikke kirurgiske indgreb. Derfor er det nu ikke længere kun lår, numse eller mave, der står for skud. Nye maskiner som f.eks. Lumenis NuEra Tight, der er baseret på radiobølger, er så avanceret, at den også vil kunne bruges i ansigtet til at opstramme bl.a. kinder, hals og området omkring munden.

6. Kosmetisk makeup

Det lyder fortryllende: Få tatoveret din foundation og vågn op til en fejlfri hud de næste mange uger. Den sydkoreanske opfindelse BB Glow har taget verden med storm. Metoden har til hensigt at dække rødme, mørke rande, hyperpigmentering, pigment-plletter, fregner, misfarvning, akne og ar. Resultatet er en strålende hud med en jævn hudtone og færre fine linjer. Til behandlingen bruges en microneedle maskine med nano nåle samt BB Glow hudfarve-pigmenter. For at opnå et endeligt resultat kræves der 4-6 behandlinger med et par ugers mellemrum, til gengæld kan man derefter nyde resultatet helt op til 6-9 måneder.

Få tatoveret din foundation og vågn op til en fejlfri hud de næste mange uger.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.